עצי בונזאי...

NitzanBarzilay

New member
עצי בונזאי...

לאחרונה נתקלתי במשתלת עצי בונזאי במושב רשפון, מאוד התלהבתי מהרעיון אבל סיקרן אותי לדעת האם יש דבר כזה עץ בונזאי אותנטי\ אמיתי? למה נראה לי שהוא מוכר שם לוקשים,ובמחיר די גבוה, בגלל שחבר שלי קנה עץ בונזאי ב-50 שקל ושם הוא מוכר אותם מ-100 ומעלה... בנוסף אשמח אם תוכלו להמליץ על ספרים בעברית(אפשר גם באנגלית), שיכולים להדריך אותי בנושא זה... תודה מראש, ניצן

איקידו

New member
קודם כל העץ נקרא בונסאי ולא "בונזאי"

התלהבת מהרעיון והסתקרנת אך לא מצא חן בעיניך המחיר? חבר שלך קנה במקום אחר יותר בזול? האם ביצעת תחקיר שלם על עלויות גידול בונסאי? על דמי שכירות ומיסי ארנונה + מיסוי עסקים וכו' וכו'? לכל דבר יש מחיר ובוודאי ישנם מקומות שמוכרים יותר בזול או יותר ביוקר. אני בטוח שאילו היית משוחח עם צוות המשתלה היית מקבל הסבר מאלף אודות אמנות גידול הבונסאי ולא היית ממהר לרמוז רמזים עבים לגבי מהיימנות המשתלה הנ"ל. יש אינספור מאמרים באינטרנט באנגלית, יפנית ואפילו בעברית. אני בטוח ששמעת על גוגל - כתוב בונסאי בשורת החיפוש. תפוז הקימו לשרותך אפילו פורום שלם המוקדש כל כולו לאמנות גידול הבונסאי: http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/forumpage.asp?id=710 בהצלחה.

NitzanBarzilay

New member
תודה רבה...

כבר חיפשתי בגוגל על הנושא אבל אני מעדיף ספר בגלל שזה יותר נוח לי לקרוא גם כשאני לא ליד המחשב... ודבר שני השאלה שלי הייתה האם יש דבר כזה עץ בונסאי מזויף או לא "כשר", והכוונה שלי הייתה או שהוא גובה מחיר מופרז, או שאולי חבר שלי קנה איזה ענף קטן של לא יודע מה ב 50 שקלים, בכל אופן לא צריך לתקוף בתשובה לא באתי לפגוע פה באף אחד בכל אופן תודה רבה על התשובה המעמיקה :)

רצון לסייע מול כעס על השמצה

לא הייתי כועס כלל אילו לא הזכרת את שם או מיקום המשתלה של הבונסאי. מעולם לא הייתי במשתלה הזו וגם אין לי שום קשר אליהם. מרגיזה אותי הקלות הזו בה אנשים מאשימים מעל גבי האינטרנט האשמות חסרות ביסוס ממשי. הייתי מעדיף לראות בפורום הזה תרבות ולא מנטליות של טוקבקיסטים. בברכה, זאב.

למעלה