עצירת T

leiboalon

New member
עצירת T

אני יחסית חדש בעניין הרולר... עכשיו שמעתי שזאת "ה" עצירה... יש מדריך/הסבר/שיטה טובה אך ללמוד את השיטה הזאת? (אשמח לכל לינק)

זו בהחלט עצירה שכדאי לשלוט בה

אבל לא "ה"עצירה. (אין עצירה שהיא "ה"עצירה - לכל עצירה יש יתרונות וחסרונות, וכדאי לשלוט במספר טכניקות שונות ליישום בהתאם לצורך). באופן כללי - עצירת T - אתה גורר רגל מאחור בניצב לכוון ההחלקה, ומעביר אליה את משקל הגוף.

forestdevil

New member
אני למשל לא יודע לעצור בT.

לא במהירויות גבוהות בכל אופן, ואני משתדל שלא ללמוד אותה ולא להשתמש בה. יש המון חייברלך' שמתלהבים להוריד את המעצור שלהם (כי זה "כאילו" מאאאגניב - פחחחח ואז אין להם ברירה) רוב הרולרים מגיעים עם מעצור, שעולה 14-30 שקלים (או ניתן בחינם להחלפה, תלוי איפה אתה קונה). אני בתוך שנה גומר מעצור וצריך להחליף, ואז זה עולה לי 14 שקלים. מי שעוצר עצירת T שוחק עת הגלגלים שלו. גלגלים להחלפה זה מינימום 300-400 שקל (ואם כבר מחליפים גלגלים אז גם מיסבים זה רעיון לא רע כך שזה מגיע לעלות של זוג רולר ברמה סבירה - 700-800 שקלים). אז זו המשווה: להיות מאאאגניב ולשלם 300-700 שקל כל חצי שנה על גלגלים? או להיות מחליק נורמאלי שמחליף מעצור ומשלם 14 שקל על מעצור. מי שאומר לך שזו "ה-עצירה" לא ממש יודע להשתמש במעצור, גם זה דורש אימון.

yoman321

New member
ז'לח לי...

אתה מוכן להפסיק לזלזל ככה במגניבות

leiboalon

New member
אזה איזה עצירה?

אז איזו עצירה אתה מציע לי? רק עם המעצור? לא אכפת לי "לא להיות מגניב"...אני רק רוצה לסיים ת'רכיבה עם כל העצמות שלמות ובמקום...P: אז איזה עוד עצירות יש?

אני

מעדיפה קודם ללמוד עם המעצור ואחר כך עם ה-T האחורי הקדמי וכו' וכו'.. מה שאני יודעת זה שיש עוד את הפרלל [מקביל] ואלה שאני משתמשת בהם כיום תאמין לי- הן הכי מאגניבות שיש בעולם.. ובד"כ זאת עצירת תחת.. |שליטה!|
בהצלחות.. (O:

leiboalon

New member
פרלל?

מה זה? אך עושים את זה? האם כדאי לעשות את זה אם אני מתחיל?

במילה אחת .. לא.

למה? כי גם המתקדמים לומדים הרבה הרבה הרבה לפני שהם עוצרים עם עצירה כזאת.. כעיקרון כאשר אתה נוסע אתה מסובב את הרולר שלך בניגוד לכיוון שבו נסעת.. או בקיצור- http://www.israel-rollers.net/modules.php?name=News&file=article&sid=697 ו- http://www.israel-rollers.net/modules.php?name=News&file=article&sid=716

forestdevil

New member
כן, לא סתם קוראים לו "המעצור" ../images/Emo13.gif

אחלה שיטה. בטוחה וחסכונית.

forestdevil

New member
לא נכון ולא נכון, נה נה נה נה.. נה!

עצירת מעצור יותר טובה!
ויש גם תימחור בהודעות הקודמות.

RieM

New member
אתה בטוח ?

אתה מסוגל לעצור ככה בכל תנאי דרך ?
-->
-->
גם תנאי דרך קשים ומלאים מהמורות ?? אה ?
-->
-->
(הוספתי אייקונים בכדי לעזור לך להבין את השאלות
)

forestdevil

New member
למה לא?

אתה לא חושב שזה דבילי להכנס לתוך מקום "כווול כך" קשה לתמרון במהירות גבוהה מלכתחילה?? וחוץ מזה, זה שהיא אולי עובדת במקומות כאלה לא עושה אותה "ה-עצירה". היא ייקרה לכיס.

RieM

New member
אין קשר בין הדברים

זה אכן דבילי להחליק במהירות גבוהה ממה שתנאי הדרך /ואו מצב הצפיפות מאפשרים, אבל אין קשר בין זה לבין העובדה שעצירה עם מעצור אינה יעילה ואף מסוכנת בדרך חתחתים. העצירה הכי טובה, הכי בטוחה ושגם עושה את העבודה, זו עצירת T ! אין מה לעשות .. אם תנסה לעצור עם מעצור בדרך מלאת מהמורות ומכשולים, סופך להיתקל בזיז או חתחות כלשהו שיוציא אותך לגמרי מאיזון ומכאן ולמפגש מהיר בינך לבין הקרקע, הדרך קצרה מאד. נכון, עצירת T יקרה יותר, אבל נראה לי שהמחיר פעוט בהשוואה למה שתשלם באופציה הקודמת. היא גם לא עצירה פשוטה כפי שנדמה ומחייבת מידה מסוימת של קואורדינציה, אבל אם תמשיך להתאמן עליה, אני משוכנע שבסופו של דבר תשלוט בה.

Sierion

New member
שוב לא נכון

אם אתה עוצר כמו שצריך עם המעצור, אז הרגל עם המעצור מושטת קדימה ונוסעת רק על הגלגל האחורי והרגל השניה מאחורה וגם בה עליך להישען על הגלגל האחורי, מה שמביא אותך לנסיעת מספרת קצת קיצונית אשר מאד עוזרת בהתגברות על מהמורות ומכשולים. עצירת ה-T יותר יקרה אבל לדעתי ניתן להשתמש בשתיהן במידה שווה. אז למה בכל זאת לעצור בעצירת T
א. כי זה מהיר ואמין. ב. כי זה יותר "מגניב" ממעצור ג. כי זה עוד דבר שמלמד אותך לשלוט ברולר יותר טוב.

RieM

New member
נסה לעצור עם מעצור

בדרך זרועת חצץ ואז נדבר שוב על בטיחותה של העצירה הנ"ל. (הקטע הוא לא רק לעצור, אלא גם להמשיך לעמוד על הגלגלים)

Sierion

New member
שוב,

עמידת "מספרת" היא העמידה הבטיחותית ביותר (שאני מכיר) לנסיעה בכל תוואי דרך משובש, עצם העצירה עם המעצור + העברת המשקל הנח על הרגל האחורית לכיוון העקב גורמת לך גם לעצור וגם לעמוד בעמידת מספרת. יותר יציב מזה

למעלה