עצירות?

me210

New member
עצירות?

נתתי לבני בן 5 וחצי חודשים מזה 3 ימים בננה והכל היה בסדר, אני רגילה שהוא עושה קקי כל כמה ימים ולא כל יום אלא כל 4-5 ימים כי הוא רק יונק אבל היום הוא עשה כדור אחד של קקי חום כהה ואני יודעת שזה אומר שיש לו או היתה לו עצירות עמדתי לתתלו מחר גם תפוח עם הבננה ( עד עכשיו בננה שלמה בבלנדר במשך 3 ימים) ואני לא יודעת מה זה אומר? האם הוא לא מעקל את הבננה טוב ועלי להפסיק? תודה

Revili

New member
לא בהכרח

כאשר התזונה משתנה, גם הקקי משתנה. כאשר מתחילים לאכול מוצקים הקקי הופך לעיתים מוצק יותר וכהה יותר...זו לא עצירות. אם התינוק לא סובל ויש לו יציאות זה נשמע לי תקין. את יכולה לנסות לתת לו מחר רק תפוח בלי הבננה ולראות מה קורה.

me210

New member
היום

הוספתי לבננה אחרי 3 ימים גם חצי אגסללא מים וגם בערב יצא לא לאחר מאמצים כדור קטן בינוני של קקי כהה האם זו עדיין עצירות?

Revili

New member
לא נשמע עצירות...

אם הקקי יוצא ללא סבל, אין כאבי בטן, הקקי אינו קשה מאד ויש יציאה כל יום או יומיים - זו לא נשמעת עצירות.

me210

New member
למרות

שהוא כבר לא בצבע חרדל אלא חום כהה? הוא קצת עושה מין קולות מאמץ כשזה יוצא אבל זה כבר 3 ימים ברציפות שזה יוצא ולפני בהנקה הוא רק עשה קקי כל איזה 4-5 ימים

Revili

New member
אכן...

קקי של תינוק שרק יונק הוא רך, חרדלי ומזכיר בריחו חלב חמוץ. כאשר מתחילים מוצקים, הפסולת המופרשת משתנה ואיתה גם המרקם, הצבע וריח הקקי, זה הופך לדומה יותר לשלנו המבוגרים :O) אם יש לו יציאה כל יום זה בהחלט לא עונה על הגדרה של עצירות.

למעלה