עצירות:(

nic nic

New member
עצירות:(

אני לא יכולה יותר זה ממש מדכא וגורם לי להרגיש במצוקה נמשך שבועות איזה שיטות והמלצות לתזונה טובות כדי למנוע את הסיוט הזה? שכדאי לקיים כל יום? זה גורם לנפיחות בבטן ותחושה כבדה ולא נעימה ומדכא לי תיאבון ואני רוצה לעלות

עדיין??

יקירתי אני שולחת לך חיבוק גדול קודם כל... ההמלצות שנתתי לך אז לא עזרו? לדעתי זה כבר עניין לטיפול אצל נטרופתית , עם כל הידע שלך אני מאמינה שיש דברים מעבר. האם את מתאפקת ? אם כן אל תתאפקי!! את מקפידה על התזונה כראוי.? כי כשהתייעצת ראיתי שכן אפילו מאד. אל תתייאשי, נסי לשלב עם זה ספורט ושתיה מספקת של מים. אולי מדובר במשהו רגשי? האם את נוטה לשמור דברים בבטן?

nic nic

New member
יישמתי

כל שיטה אפשרית שתיתי שמן זית אכלתי הרבה ירקות ירוקים בצל ירוק פטרוזיליה כוסברה ברוקולי עגבניותאכלתי מרק ירקות כתומים וקישואים אכלתי כף סובין אכלתי לעסתי זרעי פשתן שותה המון, המון אוכלת לחםודגנים מקמח מלא אכלתי שזיפים מיובשים אוכלת ארוחת בוקר קשה לעשות ספורט כי הכבדות מקשה עלי לזוז כבר מיאוש שתיתי יוסיבלקס זה טיפות עם ג'יסינס חוחובה וגליצרין לא לוקחת ברזל, סידן, פגלקס אולי בגל שאכלתי אתמול הרבה חזה עוף? אולי בגלל הפלפל טרי? אולי בגלל שאכלתי דגני FIBER1? זה דגנים עם סובין חיטה וסובין תירס מאוד עשירים בסיבים. אני ממש מיואשת ולא מרגישה טוב זה נוראי ומדכא תיאבון ומקשה עלי לאכול גרם לי לרדת במשקל ומקשה לעלות אני חושבת לפנות לרופאה לבדיקות מקיפות

בוקר טוב!

קודם כל אני ממליצה לך לעבור לשיבולת שועל עם יוגורט וחמוציות ולהעיף את הפיבר 1 הזה לפח. כל הקורנפלקסים האלה ממש לא בריאים, תעשייתים ובהחלט לא אמורים להיות חלק מהתזונה של אף אחד מאיתנו. פלפל טרי לא גורם לעצירות וגם לא חזה עוף. בלי קשר לכי לרופאה כללית ותבקשי הפנייה לבדיקת בלוטת התריס. אולי שם הבעיה. אל תדאגי יהיה בסדר! תמשיכי עם הפשתן על מנת לשחרר את הבעיה ..

nic nic

New member
תודה

איזה סימנים יכולים להעיד על בעיות בבלוט התריס? אני מפחדת שהיא לא תסכים העניין שאני גם בתת משקל..

מה זה לא תסכים?

תקבעי לה עובדה. זכותך לקבל את בדיקת הדם הזו את משלמת עליה. אם את בתת משקל אז פי כמה וכמה צריך לבדוק. הסימנים הם מגוונים ואחד מהם הוא עצירות כרונית.

nic nic

New member
כי לא עושים סתם בדיקה

רק כי לי נדמה שאולי כדאי לבדוק=\ אם היא תראה סממנים שמחשידים ועלולים להעיד על בעיות היא תעשה בדיקה. אני לא סתם בתת משקל, אלא 10 קילו מתחת למינימום, וזה ירידה דרסטית לא מוסברת בעליל בחודשים אחרונים, ולמרות שהפסקתי כל פעילות לחלוטין כולל לעבוד, ואני בקושי זזה ואוכלת פי 2-3 יותר מפעם כמעט ואין תזוזה, והעצירות הנוראית הזאת רק מקשה עליי לעלות. אילו מהמזונות הבאים עלולים לגרום לעצירות וכדאי לנסות להמנע? חזה עוף מבושל טונה במים קוטג' גבינה צפתית או קש גבינה לבנה סקי יוגורט לבן 0% ללא ממתיקים ומייצבים פלפל טרי, חסה עגולה ברוקולי מאודה עגבניה, מלפפון שלגון חלבי ווניל-תות (מבוסס על אבקת חלב, ממתיקים והרבה מייצבים) ספרייט דיאט סובין חיטה טופו חביתה ברנפלקס לחם קמח מלא ברמן לעניין שקדים, אגוזי מלך, שמן זית כתית מעולה חייבת להודות שכל מזון שממותק בממתיקים (לא משנה אם אספרטיים,אסופלם K, סכרין, סוכרלוז) אפילו בכמות מזערית אם שותה או אוכלת גורם לי לכאבי בטן ונפיחות. אבל זה עובר. מזון מאוד מלוח כמו צפתית או קוטג', מוצרי חלב עם הרבה לקטוז כמו גבינה לבנה, מזון עם שומן רווי מפרה כמו קוטג' או צפתית/קש או גבינה לבנה גם גורמים לכאבי בטן. קראתי שהרבה מלח גורם לספיחת נוזלים ולא מטיב עם עצירות. יוגורט אני יכולה לסבול אבל אחד ביום, ולא בבת אחת, ורק טבעי, זה 200 גרם, אז כל פעם אוכלת חצי. האם יוגורט 100 גרם שלו מוסיפה ומערבבת כף סובין חיטה + כף זרעי פשתן שלועסת מומלץ?

אוקיי אז ככה:

עצם העובדה שאת רגישה ללקטוז מראה לי שהגוף מתגונן אם את רוצה לעלות במשקל לאכול משהו שהגוף מתנגד לו יכול ליצור עצירות . אז כפי שכבר ייעצתי לך להפסיק לאכול מוצרי חלב זה מאסט בשבילך על מנת לא ליצור ירידה נוספת. מעבר לכך כשתספרי לרופאה על כך שירדת במשקל בצורה כל כך דרסטית ושאת בכל זאת סובלת מעצירות היא צריכה דחוף לשלוח אותך לבדיקות דם מקיפות ואם היא לא עושה את זה תעברי רופאה דחוף!!! לידיעתך, את יכולה לבקש איזה בדיקה שאת רוצה וצריכה את יכולה להסביר לה למה אבל היא מחוייבת לתת לך את הבדיקה כי את משלמת עליה בסל בדיקות השנתי שלך ואם היא לא עושה את זה את יכולה להתלונן עליה!! לגבי התזונה, מעבר לגבינה הייתי מפסיקה לחלוטין את הסובין חיטה ואת השלגון החלבי ואת הברנפלקס והספרייט. הייתי מכניסה מיצים טבעיים סחוטים טרי. מכניסה שיבולת שועל מכניסה גבינות טופו מכניסה קטניות מונבטות מכניסה אבוקדו, אגוזי לוז, וכל אגוז שהוא טעים לך וגם גרעיני מכל הסוגים והמינים לא קלויים כמובן. הייתי מכניסה לתפריט שלך חמאה מזוקקת - גהי. חומוס גם קנוי . דגים טריים הודו פסטות מכל מיני סוגי קמחים, אורז מלא... ועוד ועוד. לגבי היוגורט - אל תערבבי סובין עם פשתן זה עושה את הפעולה ההפוכה. כשאת אוכלת או שותה את הפשתן - כפי שהסברתי מושרה במהלך הלילה ולשתות עם המים. ושוב אני חוזרת ואומרת, לכי לכי לכי לכי להבדק, וכמה שיותר מהר יותר טוב.

nic nic

New member
טונה זה בסדר?

אני לא רוצה לאכול עוף כי הוא סותם אותי מבחינת התיאבון והקיבה, לוקח הרבה זמן עיכול. מרת שיוגורט זה טוב אבל להמנע ממוצרי חלב, אז יוגורט הוא יוצא דופן? לחם מקמח מלא (ברמן לעניין) זה בסדר? במקום הברנפלקס. אני לא אוהבת פסטות, קטניות וחומוס. אוכלת שקדים מאוד אוהבת. על כמה ממליצה ביום? 18 זה הרבה או מעט?

טונה זה בסדר,

אבל רצוי דגים טריים כאלה שמבשלים אותם רצוי דגי ים צפוני . את לא חייבת לאכול עוף את יכולה גם הודו. ואם לא אז טופו. לגבי היוגורט אני ממליצה לך להמנע לחלוטין ממוצרי חלב כולל יוגורטים. תקראי שוב מה שרשמתי לך. לחם מקמח מלא זה מצויין שימי לב לרכיבים- אם קשום קמח מלא ואחכ קמח חיטה זה לא קמח מלא 100% אלא מעורבב עם קמח חיטה לבן. למה את לא אוהבת פסטות קטניות וחומוס? שקדים תאכלי כמה שאת רוצה - את צריכה לעלות במשקל.

nic nic

New member
המ

זה לא משנה אם הודו או עוף, בשר קשה לי לעיכול, סותם אותי בשובע לחצי יום וכאבי בטן, אפילו 70 גרם. וטונה לא.. זה לחם שכתוב קמח חיטה מלאה ואח"כ קמח חיטה טרום נבוטה. ויש גם קמח סויה בסוף..אבל אין קמח חיטה. אני ממש שונאת קטניות,חומוס,פסטות- לא טעים לי..

תשובות

אז תאכלי טונה יש המון אפשרויות לאכילה . הלחם בסדר גמור. ניסית כל מיני וריאציות לקטניות? גם עדשים כתומות את לא אוהבת?

nic nic

New member
כן

כרובית מומלצת? מדוע ברנפלקס וסובין חיטה לא מומלץ? בכל מקום באינטרנט כתוב שסובין חיטה זה סיבים בלתי מסיסים שמעודדים ריקון קיבה ויציאות וטוב לעצירות ודווקא קטניות זה סיבים מסיסים שמשביעים ומאטים ריקון קיבה.

כרובית מומלצת,

למרות שהיא עושה גזים, צריך לדעת לבשל אותה - קודם לבשל במים רותחים להחליף מים ואז לבשל בישול מלא. קטניות כן כי יש לה סיבים מסיסים שיוצרים נפח צואה ללא "לתקוע " אותה זאת אומרת היא מניעה ומזיזה. הסיבים האחרים גורמים לך לעצירות ואת זה ניתן לראות לפי הניסוי הקטן שעשית עם זרעי הפשתן.

nic nic

New member
לא הבנתי אותך

איזה ניסוי? אבל בכל מקום הרי כתוב שסיבים בלתי מסיסים תורמים לעצירות ואילו מסיסים להיפך גורמים, זה ממש מוזר.. ותמיד ממליצים לעצירות סובין וברנפלקס. אבל אני אעשה ניסוי שבוע ללא ברנפלקס/סובין וללא גבינות חלב. זה מעניין שבתקופה שניסיתי להיות צמחונית פעם, בה לא אכלתי בשר/דגים/ביצים/מוצרי חלב אז דווקא לא היה לי שום עצירות למרות שצריכת הסיבים היתה גבוהה מאוד מהרגיל.

הניסוי עם זרעי הפשתן

ששמת בתוך כוס כף זרעי פשתן לא טחונים ושמת אותם בהשרייה כל הלילה. נכון שבכל מקום רשום את זה, אבל כל מקרה לגופו ובמקרה שלך בגלל שיש לך קשיי עיכול , גם מבחינת הגבינות וגם יותר מידי סיבים בלתי מסיסים אין מה שירכך את הצואה ולכן במקרה הזה יש להוסיף סיבים מסיסים זאת אומרת קטניות. אל תשכחי לדווח לי איך מרגיש לך, ולא פלא שלא הייתה לך בעיית עצירות כי הגוף שלך לא דחה את האוכל שאכלת אלא זרם איתו. אני בעצמי טבעונית (שכן אוכלת ביצים אורגניות מידי פעם) ומרגישה טוב מאי פעם.

nic nic

New member
../images/Emo140.gifהמון תודות לך

מחר אני אקנה אפונת גינה/אפונה עדינה ועוד טופו. בשר מאוד קשה לי לעכל אני לא רוצה ועד כמה שהבנתי גם אין באמת חובה. גם ככה B12 אצלי בעודף. דווקא חשבתי שיוגורט ביו-פרו טבעי אפילו שמחלב פרה אמור להיות בריא ולעזור.. מה שכן ברנפלקס וסובין עושים כאבי בטן ונפיחות ודווקא משומה מקשים על העיכול אז אולי את צודקת. הבעייה שללא מוצרי חלב קטן לי המבחר לאוכל מבחינת חלבונים "רגילים", ביצים-טונה או דג רך-טופו וזהו כמה חלבון סויה מטופו מותר לצרוך ביום (כל יום)? בטופו יש 12.4 חלבון ל100 גרם. מאוד אוהבת טופו ואוכלת טרי.. ברוקולי קפוא שמאדה מומלץ נכון? כוס וחצי.

nic nic

New member
לגבי קטניות

אפונת גינה או אפונה עדינה מומלץ? הקטניה היחידה שאוהבת..

כן,

אבל כשאוכלים את זה קפוא זה נחשב ירק כשצריך להעביר את זה הנבטה או השרייה זה נחשב קטנייה.

למעלה