עצירות

רונה 33

New member
עצירות../images/Emo35.gif

ממתי מחליטים שיש עצירות? לאלון שלנו יש קצב חרבון הרבה יותר קטן מאחיו ינאי, אבל אתמול היתה לו יציאה די קשה (לא ראיתי כיון שבעלי החליף לו), ובנוסף מאז שחזרנו הביתה היו לפחות שלוש יממות (לא רצופות!) ללא יציאה בכלל. אני קצת מודאגת, זה בטח נורא מציק לו. מה עושים? אגב, שניהם אוכלים רמדיה סופר פורמולה על בסיס חלב. יש טעם להעביר את אלוני לפורמולה צמחית? להתייעץ עם רופא קודם? הלפ!!

yaelhul

New member
לנו אמרו שעד 5 ימים בלי קקי זה

סביר. אצלנו הגענו מקסימום לבוקר של היום הרביעי ואז הם השתחררו. אגב, לא בהכרח זה נורא מציק לו. לנו זה הציק יותר מלילדים. את יכולה לנסות מסג´ עם שמן בתנועות סיבוביות סביב הטבור (עם כיוון השעון) הרמת הבירכיים והצמדתן לבטן תוך הפעלת לחץ קל וגם עיסוי אזור פי הטבעת (חיצוני בלבד כמובן) עם שמן. אני לא הייתי מחליפה תמ"ל ללא התיעצות עם רופא. תרגישו טוב. יעל

ריטה1

New member
ולמה לא סיפרת לי קודם?

אחרי כל הבקשות שלי לעצות בהקלת השלשול? ואני כבר שבוע מתייפחת על כך ששי שבועיים עם שלשולים ומחפשת כל פתרון לבעיה. האם זה באמת עוזר? ואיך בידיוק (גם איך עושים וגם איך זה עוזר?)

מרב.

New member
יווו... אני בכלל עוד לא אמא,

לא להאשים... זה משהו שקראתי לאחרונה בספר "סודותיה של הלוחשת לתינוקות"- ואני לא זוכרת איפה עוד שמעתי על זה... סורי ריטה- אין לי עוד עיצות להוציא את זו שרשמתי! מרב

5 ימים בלי קקי נכון לגבי יונקים

אני לא משוכנעת לגבי ילדים שאוכלים תמ"ל. בכל מקרה - עיסוי והצמדת ברכיים לבטן זה דבר נפלא לכולם! שחרור קל!

קודם כל

תתרגלי שלכל אחד מהם יכול להיות קצב שונה בכל דבר, כולל קקי. אצלנו עומר עושה קקי 3-4 פעמים ביום בקלות רבה. יובל עושה בקושי פעם ביום והרבה פעמים היציאות קשות וכואבות. אפשר לתת לאלון קצת מיץ עגבניות (רק את המיץ מבפנים, ללא הגרעינים) כדי לנסות לעזור לו. אני הייתי עושה עיסויים של פי הטבעת בזמן ההחתלה.

shiranShik

New member
למה רק המיץ מבפנים?

אני נותנת לבתי כל יום 3 כפיות של מיץ עגבניות שאני מכינה. וזה עוזר פלאים. אני מרסקת עגבניה כמו שהיא, ואח"כ מסננת עם גאזה.

התינוקות של רונה בני פחות משבועיים

למיטב זכרוני, בתך יותר גדולה. אני הייתי פוחדת לתת את כל העגבניה, אפילו מסוננת.

shiranShik

New member
אבל למה?

עדיין לא הבנתי. האם ידוע שיש משהו לא בריא בחלק בלא פנימי של העגבניה?

אצלי זו היתה הרגשה פנימית אישית

לא בדקתי בספר או משהו כזה. פשוט, החלק הפנימי יותר נוזלי ופחות עבה. לא רציתי אז להוסיף לתזונה של יובל תאית ועוד חלקים של העגבניה שהוא יכול להיות אלרגי אליהם. שוב, זו רק הרגשה שלי. לא הייתי מסיקה מזה מסקנות עמוקות מדי בלי לדבר עם רופא...

shiranShik

New member
שאלתי אחות אחרי "שיחתנו"

והיא אמרה שזה בסדר להשתמש בכל העגבניה (אם כי היא אומרת שפעם היה מקובל לקלף את העגבניה), כל עוד מסננים טוב, כך שלא יהיו גרעינים. אני מרסקת בפומפייה את כל העגבנייה, אח"כ סוחטת עם היד לתוך מסננת, ואח"כ מסננת שוב דרך גאזה על מסננת, ואז יוצא חלק. אגב, היא אמרה שמותר להתשתמש בזה מגיל שלושה חודשים. לדעתי נתתי לבתי כבר מגיל חודשיים. מה יכול היה לקרות לידיעתכם? למען האמת, בימים אלה ממש הפסקתי לה את העגבניות, כדי לראות אם ההתעוררויות בלילה נובעים מכאבי בטן שנובעים מהעגבנייה (אם כי האחות הציעה לי לנסות לתת את המיץ כמה פעמים ביום, ולא הכול בבת אחת, וזה גם יכול להקל על כאבי הבטן). כבר כמה ימים שהיא מסתדרת גם בלי זה, לשמחתי הרבה, ואין לה עצירויות, אבל קשה לי לומר אם יש קשר סיבתי בין שתיית מיץ העגבניות לבין ההתעוררויות וחוסר השקט בלילה, כיוון שהיא מצוננת, ומיום ליום זה יותר גרוע (מכת מדינה). כך שיש לה עוד סיבות להתעורר...

טילי2

New member
פורמולה על בסיס צמחי דוקא ממצקת

את הקאקי. לשמחהל´ה שלי היה קקי נאוד רך על הגבול השילשולי והחלפת הפורמולה לצמחית, עתה לו יופי של קאקי.

לא הייתי מחליפה כל כך מהר לצמחית

אם כבר אז אולי הייתי מחליפה את סוג התמ"ל לחברה אחרת.

לא להחליף את הפורמולה לצמחית

אין שום סיבה. הסיבה לעצירות אינה נעוצה דוקא בפורמולה, יש עוד מיליון סיבות (אני מניחה שהעיקרית שבהן היא שמערכת העיכול של הקטנטנים עדיין לא סיימה את התפתחותה). מיץ עגבניות זה פתרון נהדר, לנו הוא פתר את כל בעיות העצירות מגיל חודש וחצי. זה לא מזיק, זה ויטמיןC. לסנן את המיץ דרך גזה ולתת כמה כפיות בפורמולה (תלוי בגי הילדים).

למעלה