עצירות-שמן פראפין??

keli100

New member
עצירות-שמן פראפין??

הבן שלנו בן 6 חודשים ואוכל רק מטרנה.הוא מסכן וסובל לסרוגין מעצירות של עד שבוע ימים מלווה בצעקות וכו'. חמותי דוגלת בשיטת השמן פראפין ודוחפים לו כל פעם שיש עצירות שמן(אני חייב להודות שזה עזר..).לי זה היה נראה מוגזם ולא בריא אך אין לי ידע רפואי. מישהו יכול לעזור?מה ילד בן 6 חודשים יכול להתחיל לאכול?יכול לשתות מיץ תפוזים? והאם שמן פראפין זה לא בריא?(מתאר לעצמי שיותר מידי זה לא בריא..) תודה מראש.

shani74

New member
כשהיתה לתינוקת עצירות

הרופא אכן אמר לתת לה שמן פראפין - אבל עד היום לא השתמשנו בזה. כשהיה לה עצירות נתנו מיץ תפוזים, גרבר שזיפים או עגבניה ועיסינו את הבטן - אחד מהם תמיד עבד.

shirazagury

New member
איזה ברזל כדאי

כלומר - עושה הכי פחות עצירות. אני נותנת את הרגיל של טיפטיפות, והייתי שמחה להחליף אותו...

rc11

New member
לא כדאי. הגוף עלול לפתח תלות

מרות גליצרין רק במידה ושום דבר אחר לא עוזר.

shirazagury

New member
עגבניה, מיץ תפוזים

מיץ שזיפים מיובשים (צריך להשרות במיים כמה שעות ולתת את הנוזל שנשאר), אבוקדו. אני נתתי לאיתמר כל פעם משהו אחר והכל עזר.

שימי לב ששמן פראפין מונע את ספיגת

ויטמין A+D לאחר שימוש של שבוע. אנחנו קיבלנו מהרופא גם והזהירו אותנו בבית המרקחת. אם התחלת מוצקים (את יכולה כבר) אז את יכולה להוסיף כפית של שמן קנולה באוכל הטחון וזה עוזר פלאים. בנוסף דיסת דגנים מעורבים גם עוזרת

a t g n

New member
שמן פראפין לא ממכר

וזה בסדר לתת. זה "מצפה" את המעיים והקקי מחליק יותר בקלות. אפשר לנסות גם שמן זית בירקות המרוסקים שאתם נותנים לו ואפשר לתת לו גם סירופ אבילק (לבדוק מינונים עם רוקח/רופא). מבחינת התזונה-מיץ עגבניות, מיץ שזיפים, ירקות ופירות עם סיבים: מלון למשל זה מצויין וכדאי להיבדק על ידי גאסטרו ילדים, כי לפעמים נוצרת פיסורה בעיקבות עצירות שגורמת לכאבים איומים בזמן היציאות ואז הם מפחדים לעשות קקי, מה ש"מעודד" עצירות. מיותר וטראומתי ומאוד כדאי להימנע מזה. אם אתם נותנים לו דייסות, אז דייסת דגנים מעורבים (של רמדיה, נדמה לי) מאוד טובה ליציאות.

keli100

New member
אפשר לתת מיץ תפוזים לילד בן 6 ח'?

איזה מיץ תפוזים לתת לו?

shani74

New member
בגיל 6 חודשים אפשר להתחיל מוצקים

הוראות מטיפת חלב - אפשר להתחיל או בירקות או בפירות. כל דבר שמתחילים נותנים רק כפית או שתיים בהתחלה ובמשך 3 ימים נותנים רק ממנו ולא שום דבר חדש אחר - כדי לבדוק אם יש אלרגיה. אם את מתחילה בפירות - אז תפוח מגורר, או אגס, או בננה מעוכה. אם את מתחילה בירקות, אז בטיפת חלב אמרו לנו שמותר לערבב על ההתחלה - עושים מרק עוף עם פולקע בלי העור, ומכניסים קישוא, גזר, תפוח אדמה, בטטה (רצוי לא הרבה כתומים בבת אחת - שהתינוק לא יהפוך לכתום), ולתיבול מוסיפים עשבי תיבול (פטרוזיליה וכאלה), בצל, ואפשר חצי עגבניה - אבל רצוי לא להוסיף אבקת מרק או מלח. אחר כך לוקחים את הירקות מהמרק וטוחנים אותם עם קצת מים מהמרק, ונותנים לתינוק. אחרי כמה ימים ניתן להוסיף לטחינה גם מהעוף עצמו. את המרק אפשר לשמור במקרר עוד יומיים וכל פעם להוציא את הכמות הרצויה, לטחון, לחמם ולהגיש.

a t g n

New member
בעיקרון כן

רצוי סחוט טבעי ומסונן (להוציא גרעינים וחתיכות אחרות) אבל - אם זו הפעם הראשונה שאתם עושים את זה, כדאי כמות קטנה ולחכות 24 שעות עד הפעם הבאה, כדי לבדוק תגובה וצריך גם לדעת שיש ילדים שמיץ תפוזים דווקא עושה להם עצירות.

חני 20

New member
ABC דופילוס

מומלץ למי שיש קושי ב"יציאות" עוזר בעיכול עוד לפני שלב הקקי מומלץ!

גאיה 73

New member
רסק עגבניות מגיל 3 חודשים

בהתחלה נתתי רק את המיץ ואח"כ רסק באופן קבוע כל יום מגיל 3 חודשים. היציאות היו הרבה יותר קלות. ניתן גם להוסיף כפית שמן זית.

למעלה