עצירות עצירות

dixie chick

New member
עצירות עצירות

כל הדיון שלנו ראוי שיעבור לשרשור משלו ונפרד (מה גם שהקודם לא קופץ) אני חושבת שהרבה מהדיון מקורו באי הבנה בין המונחים הרבה מאמנים אומרים לתלמידים לקחת את הגב אחורה בעצירות כי זה קל לעשות והמינוח הקל לתאר את המצב בפעל זה לחלוטין לא המצב האמיתי שאתה אמור להגיע אליו בעצירה בעצירה האגן אמור ללכת אחורה, והרגליים זזות קדימה כדי לפצות רק בהתאם לכמה קשה לאגן להשאר שם וזה אישי לגבי כל רוכב וכל עצירה (טמטמ קראה לזה לשבת עמוק באוכף וזה מקובל עלי) ככה שלפעמים מאמנים מנסים לכפות את התנועה הזאת של האגן בלהגיד לאנשים לשבת אחורה בצורה מוגזמת או לשלוח רגליים קדימה בצורה מוגזמת, לטעמי זאת טעות, כי כשהגב אחורה מדי קורה הדבר ההפוך מעצירה, המשקל של הרוכב מפנה מקום לסוס להתרומם קדימה ולהתחיל לרוץ, ואז במקום להכנס לעצירה הוא ירים את הרגליים הקדמיות ויברח קדימה. בפינת הלנסות בבית נסו לעשות קאנטר ולשכב באוכף הכי הרבה שאתם יכולים, ואז להתרומם ולשבת ממש ישר ועל העקבים- כמו ישיבת פלז'ר, שימו לב שהסוס באופן טבעי מאוד מאט לבד באופציה ב' עוד דבר שהרבה מאמנים בארץ לא שמים עליו דגש אבל הוא קיים ולא ראיתי אותו עוד עולה בכלל בדיון הוא התזמון של העצירה: התזמון של העצירה צריך להיות כשהסוס משוחרר וחופשי והכי חשוב- ישר ולא נופל, אחרת יהיה קשה לו להכנס לעצירה, חשוב מאוד שה"וואו" יהיה גם בתזמון הנכון כדי שהרגליים הקדמיות יהיו חופשיות לפדל ולא בדיוק באמצע צעד שאז הן נעולות

dixie chick

New member
דוגמא א'

קצת בהגזמה גם לטעמי אבל תנוחת הרוכב כאן היא הנכונה: הגב בכלל אינו אחורה ואפילו נשען קדימה כדי לפצות על תנועת האגן אחורה הרגליים מעט קדימה ואפילו לא ישרות

dixie chick

New member
דוגמא ב'

כאן הרגליים ממש קדימה אבל שוב הגב אינו אחורה והאגן במקום

fliperit

New member
ומה את אומרת לבגי הפידול?

עד הסוף, רק רק בהתחלה? ואגב...זה נכון שהרבה מאמנים בארץ לא שמים לב לתזמון של הוואוו (אבל רוב הסוסים עוצרים חצי שניה אח"כ כשנוח להם..), אבל המאמנים הטובים מאוד שמים לב לזה שהסוס ישר לפני העצירה (לפחות המאמנים שאני למדתי אצלם...כולל בקורס מדריכים)

dixie chick

New member
התזמון חשוב לאללה

בעיקר בסוסים שלומדים לצפות את העצירות ועוצרים לבד, זה נהיה קריטי בעיקר במסלולים שבהם צריך לעצור אחרי המרקר השלישי, רוב המגרשים בארץ לא ממש ארוכים, ולכן הסוס בתחרויות למשל באלונים (שהוא מגרש גדול לעומת הרבה מגרשים ביתיים) מצפה את העצירה אחרי המרקר השני, בלי לתאם את התזמון המדוייק של העצירה הסוס מחליט לבד מתי לעצור וגורר עונשין (בעצם הרוכב יכול או להמשיך עם העצירה של הסוס ולהסתכן בפנלטי על מיקום, או לנסות לדרבן את הסוס החוצה ולהמשיך ולקבל פנלטי על הכניסה לעצירה בלי עצירה). זה לא רק זה זה לפעמים לוקח צעד שלם עד שהסוס עוצר וזה כבר לא יפה, וגם מלחיץ את הרוכב שפונה לשימוש במושכה כדי לעצור את הסוס, וזה כמובן לא מאפשר לרוכב להחזיק את הגוף בתנוחה נכונה לעצירה וגם הרוכב וגם הסוס נכנסים לעצירה לא נכון בלי תזמון נכון... בקשר לפידול כמה שיותר יותר טוב, חיפשתי בגוגל ולא מצאתי את הסרטון של סוס שמפדל בעצירה והרגליים הקדמיות שלו נשארות למעשה בקאנטר, אח"כ יורדות לטרוט ואז הוא נעצר סופית, זה ממש מגניב. מה שכן עצירה שכוללת פידול בלבד היא אומנם ארוכה יותר אבל היא גם שטוחה יותר, בפידול ארוך הסוס נועל אחוריות אבל למעשה לא משקיע שום אקסטרא בלהכניס אותן לקרקע, הוא פשוט משייט על החול, זה עניין של סטייל אבל לדעתי הסטייל של עצירה ארוכה אבל עם פחות כוח פחות יפה מאשר סוס שנכנס חזק עם הרגליים האחוריות בקרקע, זה מקטין את אורך הסלייד שלו, אבל נראה הרבה יותר טוב.

Ruf Lil RusGal

New member
חחח פידול זה...

בעצירה בריינינג הסוס עושה סלייד... זאת אומרת מחליק עם הרגליים האחוריות שלו וכאילו מתיישב על הקרקע...אם אתה רואה את זה מהצד זה נראה כאילו הסוס מכניס תחת קצת כמו בהליכה אחורה... הפידול הוא - אם הסוס רץ מהר אז יהיה לו קשה לעצור בבת אחת... בגלל זה תוך כדי הסלייד הוא מפדל זאת אומרת ממשיך לרוץ עם הרגליים הקדמיות בזמן שהוא מחליק עם האחוריות... ההסבר לא יצא לי כל כך וב מקווה שהבנת.... הנה תמונה שמתארת את המצב דיי טוב---> [הסוס מוריד ומכניס תחת ומחליק עם האחוריות למרות שלא רואים כל כך בגלל החול ורואים שהוא ממשיך לרוץ עם הקדמיות]

תםטםOHIO

New member
הסבר טוב אבל

התמונה לא מתאימה. לפי התמונה הזו היא נתפשה בדיוק בתחילת העצירה, בזמן שהרוכב ביקש מהסוס את העצירה ורק נכנס לסלייד, והרגליים הקדמיות נוחתות מסוף הקאנטר, ז"א עדיין אין סלייד רק התחלה שלו. בגדול, להסביר פידול - הקדמיות מנסות לגרוף את האדמה ולדחוף את הגוף בחזרה קדימה כדי שהסוס לא ייאבד שיווי משקל וייפול.

dixie chick

New member
פידול זה

כשהסוס נכנס לעצירה והוא עדיין בתנופה קדימה הוא מכניס את התחת פנימה ונועל את הרגליים האחוריות וממשיך להניע את הרגליים הקדמיות עם האינרציה דמיין שהרגליים האחוריות הופכות למעין מחליקיים שמחליקים קדימה עם התנופה של הסוס, בסופו של דבר אם הרגליים הקדמיות היו נשארות במקום הרגליים האחוריות של הסוס היו "משיגות" את הקדמיות ומתנגשות, אז הסוס מרים את הרגליים הקדמיות ועושה תנועות "פידול" (או כאילו הרגליים הקדמיות עושות מעין "טרוט") כדי להמשיך לזוז קדימה בעצירה.

KRUEGER

New member
תודה רבה../images/Emo9.gif (לכולם../images/Emo3.gif)

ואממ אני בת

תםטםOHIO

New member
טיפים לעצירות מרוכבת קפיצות ../images/Emo6.gif

הדרך לעצירה : 1. תכינו את הגוף לגרוע ביותר. התמקמו עמוק באוכף על עצם הזנב ושחררו רגליים עד שהן דורכות בארכובה. 2. תכננו את המרחק עם העיניים, התחילו לאט והגבירו מהירות בהדרגה. כל צעד נוסף עלו במהירות עוד קצת. תזמון העצירה: 3. בקשו מהסוס לעצור כשאתם במהירות בתאוצה ולא בהאטה. בכל הזמן הזה עליכם להיות עם קשר מעט מתוח במושכה לדחוף את הסוס קדימה ולהשאר איתו, לא לזרוק אותו לבד. 4. בעצירה עם הווהה הרפו הכל, תנו למשקל לרדת לכיוון הרגליים ואל מאחורי הגב. את כיוון הידיים תנו קדימה בהדרגה- עם קשר, וביחד עם התנועה כדי שהסוס יוכל למתוח את הצוואר ולאזן את עצמו. תחילת ההחלקה: 5. מייד כשהסוס מתחיל להחליק הרימו מעט את המושב בתנועה קדימה ותחליקו עם הסוס, בדיוק מעליו לא מוטים אחורה או קדימה, כדי לגלוש עם התנועה ולא להפריע. נקודת המשקל נמצאת בכפות הרגליים שלכם. משך ההחלקה: 6. כדי להאריך את התנועה עליכם להבין שזה כמו נדנד - האחוריות של הסוס מתחתיו והוא מתאמץ להתקדם עם הקדמיות כדי להחזיר משקל קדימה. כאן שוב באה תנועה של הושבת המושב על הסוס להחזיר את המשקל אחורה ולאט בהדרגה ככל שהסוס מצליח לגרוף את עצמו עם הקדמיות, בקשר של היד לאורך הצוואר- נתינה לסוס להתארך, ודרבון עם איסוף וחזרה לישיבה ששוב תוריד את האחוריות אחורה. זה בעצם משחק איזון עדין בין החלק הקדמי לאחורי, כשמטרתכם להשאיר את הסוס כל הזמן במקום -*קצת לפני* שהוא מצליח להתרומם ולהחזיר את האיזון הטבעי שלו לארבעת הרגליים. סוף ההחלקה,איסוף והרפייה - 7. בסוף התנועה הגביהו מעט את היד, ובהדרגה הרפו עד לחלוטין את היד קדימה ככל האפשר כדי שיוכל שוב לנשום ולשחרר את הצואר והכתפיים. ממש אחרי - 8. אל תשכחו לשאול את עצמכם למה אתם עושים את זה. אבל בנונשלאנטיות. מקרים מיוחדים - 9. במקרה והעצירה אינה ממש מושלמת והסוס לא מתארך קדימה, הרפו את היד והשענו מעט אחורה עם הרגל מעט קדימה כדי שלא תעופו קדימה מעבר לצוואר. זהו. נראה לי.

dixie chick

New member
אגב אני מנסה לחשוב על ההעברת

משקל ולא לא נראה לי שזה רצוי סוס שזורק תחת הוא סוס שלא נכנס ישר בעצירה ואם הוא מעביר משקל מרגל לרגל אחורית הוא לא נכנס חזק אלא עלול לצאת ולהכנס התאוריה שלך יפה ונכונה למצב שבו הסוס נניח יורד להליכה מקאנטר- ולמצבים שבהם כל 4 הרגליים עוצרות ביחד ולא נדרש סלייד אז כן יש את התנועה הזאת של התחת ימינה שמאלה, אבל בסלייד היא לא קיימת ולא רצויה (הנה חשבתי על זה בשבילך כי אמרת שאנחנו רק תחושה בווסטרן ואני בדיוק מתחילה לעצור את הסייחה שלי אז אני יודעת)

תםטםOHIO

New member
ההעברת משקל שהתכוונתי אליה

היא של הרוכב. הוא זה שמאזן בין ההחלקה עם האחוריות לבין הגריפה עם הקדמיות כמו בפעולת נדנד. הסוס כמובן שצריך להיות ישר וככה כשאת מתכננת את המסלול עם העיניים את דואגת לקו ישר. עם סוסה צעירה את עושה סלייד קצר נכון? את לא מתחילה לבקש ולדחוף ולהאריך או להכנס עמוק. מספיק שהיא עוצרת וקצת מחליקה ובאמת חשוב מאד שהיא תשאר ישרה ותלמד לא להלחץ. ובבקשה אל תקחי את מה שאמרתי כעלבון, זו לא היתה הכוונה. אני מנסה לעזור, לא יודעת אפילו למה.

dixie chick

New member
העקיצה היחידה

היה ממך כשכתבת על הראבק למה אנחנו עושים את זה...
ורגע מה (מבולבלת) לא מריצים סייחים עד שהם מזיעים, דופקים להם דורבנות בבטן ומטיסים אותם לתוך הגדר כדי שיחליקו את האמ-אמא שלהם? אבל כן זה בדיוק התרגיל, לחדד את הוואו (לא מספיק סתם להאט ולעצור, לא מספיק סתם להתמוסס להליכה וכ') בלי לחץ ובלי היסטריה ולגרום לסוסה לחשוב אחורה. אנחנו רוכבים בשקט מסביב למגרש ומדי פעם נעזרים בגדר כמכשול מעודד עצירה, אבל בצורה ממש אלגנטית כדי שהסוסה לא תכנס לתוך הגדר והגדר תכפה עליה לחץ ועצירה אלא שהגדר תעזור לקבוע גבולות והבנה בלבד (למשל לא נכנסים בה חזיתית אלא בזוית) הרעיון של הרוכב בישיבה הוא כן לשחרר כמה שיותר את הקדימה ולעזור לנעול את האחורה, בזה שהוא נשאר יחסית אחורה למשך כל הרכיבה ומפנה לסוס את החלק הקדמי לפידול.

תםטםOHIO

New member
אוי אני כ"כ לא מובנת לפעמים...

הנונשלאנטיות היתה צריכה להבהיר לך את המצב... נניח, תראי תרוכב, סיים מקצה בסלייד ארוך ומגניב, מה יש לו לעשות? יורד מהסוס בסטלבט, לוקח מושכה אחת יוצא החוצה לאט..... אז זה הזמן של השאלה הזאת. בלעשיה, נושלאנטיות לא תהיה כ"כ מובהקת .....

תםטםOHIO

New member
אגב,

אני איכשהו מבינה את ה"תיאוריה" שלי... אני אשמח אם מישהו ירים את הכפפה וינסה אותה, ויספר לי איך היה. אם צריך הסבר נוסף, אשמח.

למעלה