עצירה

lightflake

New member
אני לא חושב שהחשיבה היא מחלה

אבל האדם הישן (שזה כמעט כולם) משקיע כמעט את כל האנרגיה המחשבתית שלו על מנת לפרש את המציאות בצורה מאוד מוגבלת (ליצור תמונת עולם שגוייה) ובכך הוא משתמש במחשבות באופן חולני

אני לא חושב

האמונה במחשבות כממשיות זה הסבל.האמונה שיש מישהו היא הסבל .אך המחשבות כמו גלי הים מצביעות על הים .האמת היא הים .אין נפרדות .הגל והים הם אחד .

ינוקא1

New member
תחשוב ותבין.

איך עושים

אין מי שעושה .זה פשוט קורה מעצמו.ברגע שתפסיק לרצות את זה זה יופיע.כל זמן שתרמה ,זה כמו הכלב שרץ אחרי זנבו,לכן ההנחיה היחידה היא פשוט לעצור ולהיות התבוננות כי זה טבעינו האמיתי

אני מאחל לך,,,,

בלי שהתכוונת לכך זו הברכה שמרחיקה אותנו מעצמינו .הכיוון שלנו הוא להיות כאן ולא ללכת שולל אחרי ספורי המחשבות.

neophile

New member
מי הולך שולל אחרי המחשבות ?

אתה מציג את זה באופן דואלי כאילו יש רק מחשבות ואיזה *משהו* שלא צריך ללכת אחריהן שולל ...

דואלי

נהפוך הוא :האמת זו אחדות -אי-שניות ,הגל אינו נפרד מהים .המשל והנמשל מופיעים בו זמנית כאשר למחשבות יש תפקיד להצביע על זה שמאפשר את הופעתן.

neophile

New member
ומה זה המשהו הזה שמאפשר את הופעת המחשבות?

שוב פעם דואליות ...

הים

האוקיאנוס הוא המקיים את הגלים ,הם מופיעים ממנו ונעלמים בו ,כאשר ההזדהות שלנו היא עם הגל ,אזי אנו בורים לגבי טבעינו האמיתי שהוא האוקיאנוס.הכל זה האוקיאנוס -מים ששינו את צורתם ,אז איך אפשר לאמר שיש נפרדות . אין שניים .הגל תפקידו להצביע על האוקיאנוס כמקיים ,אך אנו נצמדים לגל וחושבים שאנו הגל ואוחזים במשהו שלא קיים באמת.

neophile

New member
בלי גלים גם לא היה אוקיינוס

אין דבר כזה "ההזדהות שלנו היא עם הגל" כי אז מה? האוקיינוס בהזדהות עם הגל ? מה בהזדהות עם הגל ? אתה שם לב שאתה סותר את עצמך כשאתה אומר שיש רק אוקיינוס אבל שגם יש משהו שלא צריך להזדהות עם הגל ושהוא בור לגבי טבעו האמיתי ...

lightflake

New member
אז איך אתה מסביר את העובדה

שיש כאן כל כך הרבה התנגדויות ואי הבנות של אותו אחד לעצמו ?
זה פשוט חלק מהמשחק ?

תודעה...

הכל קורה מעצמו .אין מי שעושה ,אין שעבוד ואין שחרור .אין מישהו .זה המשחק האלוהי .נדרש חסד .ההנחיה היחידה היא לעצור ,כי ה"מצב הטבעי" הינו מחלה .אור ואהבה. כמה פשוט .לא לעשות דבר .אך כמה קשה .

neophile

New member
זה מצחיק אותי

כשמוארים לכאורה מצטטים כל מני אימרות על הטבע האלוהי , על האחדות וכו' , לרוב מתוך ידע ששייך למסורת הוודית או נובע ממנה בצורה כזאת או אחרת ועם זאת מתעלמים לחלוטין מידע אחר , כמו למשל זה שנוגע לפראקריט .

http://en.wikipedia.org/wiki/Prakṛti

מצחיק...

אין כמו צחוק.דרך אגב :אנחנו מכירים ?.מה זה מואר ?אתה יודע ?מה זה ידע אחר ?יש כאן דיבור על חוויה ישירה ולא על ידע .המימד הוא אחר לחלוטין.

למעלה