עציצים....

אלעד 4

New member
עציצים....

קניתי לפני בערך חודשיים כמה עציצים לבית (חלקם קטנים, וחלקם בגודל בינוני). חשבתי (משום מה) שצריך להשקות כל יומיים - שלושה את העציצים. העניין זה, שחלק מהעציצים מתחילים למות לי, העלים הירוקים שלהם מתחילים להתייבש ולהיות חומים.... יש לציין, שלעציצים לא חסר אוויר ושמש. אפשר כמה טיפים בנושא ? כמה צריך להשקות ? מתי ? איך.... תודה.

shelico

New member
איזה צמחים ?

שמות יכולים לעזור..או תמונה איפה בבית ? במרפסת ? פתוחה ? לדעתי זו בעיה של עודף מים דווקא .תמונה תעזור מאד..

goanin

New member
זה יכול להיות..

יותר מדי מים יותר מדי שמש מעט מדי שמש מעט מדי מים כל צמח והתנאים שלו.... אילו צמחים אלה?

עציצים

לא משקים כל תקופת זמן באופן שרירותי, אלא בודקים אם הקרקע יבשה (לתחוב אצבע ולהרגיש). רק כשהקרקע יבשה, צריך להשקות. רוב הצמחים בבית מתים דווקא מעודף השקייה ולא מחוסר השקייה... בהצלחה!

עוד משהו

לגבי כמות המים - תלוי כמובן בגודל העציץ. עציץ בגודל בינוני זקוק בערך לחצי כוס מים כל פעם. חשוב מאד להקפיד שעודפי המים (אם יש) לא יישארו בתוך התחתית כי זה יגרום לרקבון של השורשים = מוות.

mevav1

New member
בנוסף, כמה דברים..אילו צמחים אלה.?

ישנם צמחים מתים על שמש וישנם שמתים משמש. אם שמתים מהשמש, אז רק אור ולא ישירות, אם אוהבי שמש, כאוסטרלים, תפדאל...אבל....לא כל היום. בכל אופן, תרצי חיפוש בעציצים שלך ותראי לפםי איך שהם נראים, מהו שמם ומה הם אוהבים, או שתאמרי לי ואם אדע אעזור לך. לגבי הכמויות..יש לי שני עציצים יחסית ענקים ואמרו לי שכל אחד זקוק לליטר מים כל פעם. בינתיים זה ההולך יופי
כך שאם עציץ כזה ענק זקוק לליטר+ מים, אז אם שלך בגודל רגיל, הוא זקוק לככוס עד וחצי מים. אבל תעשי לך מנהג קבוע ותשקי אותם כפעם בשבוע, אלא אם זה משהו מסויים שזקוק ליותר. אני בכל אופן, לא משקה עד שאני נוגעת אם האדמה יבשה כמעט לחלוטין ורק אז משקה. בדר"כ אגב, אני משקה עד שהמים יוצאים מהחורים, אבל רק את הקטנים כי ככה לא נשאר מים בעציץ והצמח קיבל מה שהוא זקוק לו. בהצלחה.

shelico

New member
לא חצי כוס בכל פעם

השיטה הזו מובילה להמלחת המצע עדיף להשקות עד נגירה פעם בכמה ימים (לפי הלחות במצע שאותו בודקים באצבע או בקיסם)

למעלה