עציון יקירי

gil2739

New member
עציון יקירי

בקרב עמי אנוכי חי. המסגרת עושה את ההבדל אין מה לעשות. חילוני בדרך כלל לא נשאר כל השבת אצל החמות, חילוני לא חוגג את כל החגים ולכן יכול להמנע יותר ממפגשים משפחתיים, חילוני גם לא מחויב לכיבוד הורים, ולכן הוא מרשה לעצמו להיות, נאמר, יותר עז מצח. חילוני גם מביא פחות ילדים, ולכן יוצר פחות הזדמניות לחמות להגיע ל"עזור". וכן הלאה, אתה בטח מבין את כוונתי. מה שאני תמיד טוען, הוא שריב לא תמיד יעזור. הגישה הנכונה, לעניות דעתי, היא, הפוך על הפוך. תן לחמות להוציא את הכל מהלב, ולדבר כמה שהיא רוצה, ולהיות מאושרת. הקפד לחייך לחמות ולהיות ידידותי. בשורה התחתונה, תמיד תעשה מה שאתה רוצה. והכי חשוב תמיד לחזק את הקשר הזוגי שלא יכנסו שום חריצים באמצע. אם החמות מתערבת יותר מדי עדיין, תמיד אפשר להשכיר את הדירה הנוכחית, תמורת השכרה במקום אחר. להמשיך לעשות מה שטוב לך כזוג, ולא לשכוח תמיד לחייך להיות מאושר. להראות פנים שמחות לחמות ולא לגרום לריב. כמובן, אסור להגיד, אפילו לא לאשה, למרות שהיא בטח מבינה, כי עוברים בגלל החמות. וזהו, אף פעם לא לקחת ללב, זה מה שאני אומר. (אפילו אין צורך לעקוץ בחזרה)

עציון

New member
הפעם, אני נמנע מלהגיב ואני משאיר

את הבמה ליתר המשתתפים.(ביום ראשון?)

arem12

New member
gil2739

תגיד מאיזו פלנטה אתה?על מה אתה מדבר?אני לא יודעת איך הגעת לכאן אבל עם כל השטויות שלך עדיף שתחזור למקומך אנחנו לא בימי הביניים וגם לא במאה שערים לידיעתך... אז אני אענה לך: *הרבה חילונים עושים את השבת אצל החמות מכל מיני סיבות *רובנו חוגגים את חגי ישראל וגם מתארחים אצל ההורים\חמות *ולמה אתה חושב ש"חילוני גם לא מחויב לכיבוד הורים" זה מראה כמה אתה טיפש ההורים שלך יותר טובים מהוריי? רוצה להגיד לך שבגלל אנשים כמוך יש פילוג ושינאה ביננו אבל ברוך ה' שאני לא חייה ומלמדת את ילדיי את אותו חינוך שמקבלים ילדיך(ממש מפחיד לחשוב על עוד דיעות שלך) אתה פרימיטיבי ורדוד!!!!!! היי שלום ולא להתראות

gil2739

New member
לענת

כנראה שלא הובנתי כראוי, ועל כך אני מצר. כוונתי הפשוטה היא שכחילוני אתה פחות מחויב למסגרות, בשל כך אתה יכול לראות את המשפחה פחות והמייל הקודם היה דוגמה לכך.

gil2739

New member
לגבי כיבוד הורים - הערה נוספת

אי כיבוד הורים בחברה הדתית יש לו גם השלכות דתיות מעבר ליחסים בין משפחתיים. אין הכוונה שחילוניים פחות מכבדים את הוריהם אלא, שאם דתי אינו מכבד את הוריו, או אישה את הוריה - זה פוגע בבניין הדתי - אמוני. זאת אומרת, זה הופך אותך דתי פחות. ולכן, יש לך מעצור נוסף לפני שאתה פותח בריבים משפחתיים.

arem12

New member
יש לך טעות ידידי

גם אצלנו חשוב מאוד לכבד את ההורים וגם אצלנו זה פוגע בבניין האישי משפחתי אמוני,גם אנחנו מנסים שלא לגרום למריבות משפחתיות ויש לנו איזשהו מעצור כיבוד הורים לפי התורה שניתנה לנו לכולנו הריי אין לכם וטו עליה חל על כולנו לידיעתך,ואותי לימדו שאם אני לא אכבד את הוריי ילדיי יעשו לי את אותו דבר. אין הבדל בין מעמדות או דתות בכל הקשור ביחסים עם החמות\ההורים.

gil2739

New member
זה די מצחיק

בדיוק היינו שבת אצל ההורים של אשתי. (דווקא היה נחמד מאד). וחמי סיפר לי סיפור מצחיק: שהוא היה קטן ההורים שלו אמרו לו: שאם הוא לא יתנהג יפה אז הילדים שלו יעשו לו אותו דבר. אז הוא ענה להם מיד שאם הוא מתנהג אליהם ככה, אז האם זה סימן שגם הם התנהגו לא יפה להורים שלהם ?
אז זה נחמד שבדיוק כתבת את המשפט הזה. מסכים איתך מאד שלדתיים אין מונופול על הדת ולא מונופול על הערכים. מה שיש להם - זה יותר מסגרות. המסגרות האלו יכולות להיות חיוביות, ולעיתים גם שליליות. רציתי לדעת, אם לדתיים יש יותר "תקלים" עם החמות, מפני שהם רואים אותם יותר. או פחות "תקלים" מפני שהם צריכים ללמוד להסתדר, ואז צריכים ללמוד שיטות כאלה: כמו הפוך על הפוך ...

arem12

New member
גילי

אני לא יכולה לענות לך על זה אבל אני יודעת שאת חמותי אני רואה כל יום וכל היום כי אנחנו שכנות. "תקלים" יש אצל כולם מישהי שמה כאן קישור לכתבה מעניינת על זוג באיטליה תיקרא את זה..וגם אצלנו יש מיסגרות אין הבדל בעניין הזה,תאמין לי שאין אני מכירה את העולם החרדי דיי טוב ואני יודעת שהמיסגרת היחידה ששונה מאיתנו זה הרביצה כל היום על הישבן בישיבות.

גיל היקר,

ענין הדתיות או חוסר הדתיות אכן הוא מיותר וכלל אינו נוגע לנושא. אבל קיבלתי בברכה את עצתך לנסות לחיות בשלום תמיד ולמצוא פתרונות שהם לא בגדר ריב.

יש לי וידוי- אני דתי

אז מה ? ובכן באמת אחת מ10 הדיברות הוא כיבוד הורים. מובטחת אריכות ימים(בעולם הבא לפי המפרשים-מושג שקשה לתפוש אבל זה לא הדיון). גיל היקר- כיבוד הורים הוא ערך אצל החילונים אבל הם לא באים לעולם כלה -חמות מתוך סדר החיים של תורה ומצוות וגם אני בשאיפה לא לעשות דברים רק כי אני מצווה וממתין לי פרס בסוף(עייין פרקי אבות פרק א משנה ג) אני חושב שיש יותר חינוך לערך של שלום בציבור הדתי ומתוך זה אנו באים לנושא הפורום. אני אישית משתדל לחייך גם כשלא בא לי כשאני רואה למשל איך החותנת כל הזמן עוטפת את הילד שלי מקפידה על אטמי אוזניים בחתונות ועוד כל מיני דברים קטנים מצד שני היא גם סבתא של הילד שלי ודאגתה הכנה כי רבה (יותר מדי לטעמי) בכל אופן , יש לי סיפור קטן אשתי רוצה שבסוף השנה נעבור לישוב של ההורים שלה(המרחק שקיים לא מוצא חן בעיניה...)יש סיבות רבות וטובות בעד כולל האופי היותר דתי של הישוב של ההוריים שלה(אכן כן יש דבר כזה)אבל כמו שאומר הגיס שלי אני אעבור לישוב ההוא בתנאי שמשפחה אחת לא תהיה שם(וזה לא שאני לא אוהב אותם , אני אוהב אותם מאד ) ולסיום(אני ממש נשפך היום), מי הגיע שעה לפני שבת לביקור קצר בדרך לגיס שלי? כמובן ! החותנת. אבל הם לא נשארו הרבה זמן וחזרתי לגהץ לנקות ולשטוף כלים(אני מה14% הגברים ששוטפים כלים)

אז גם אני דתיה

ואני מסתדרת מצוין עם חמותי. בשבת היינו אצלם והיה נפלא. אני פשוט לא חושבת שזה משנה אם אנחנו דתיים או חילוניים. יש חילוניים שמסתדרים עם החמות ויש דתיים שלא מסתדרים ולהיפך. זהו, בזה מיציתי את הנושא.

מנופ

New member
מודה ומתוודה - אני דתיה

ואני מסתדרת עם חמותי למרות שיש לי הרבה מה לספר עליה. וכשאני נוסעת אליה לשבת וזה קורה אחת לחודש וחצי חודשיים, אני "סובלת" בשקט, בלי להתלונן, ויש לי גם כבוד אליה לא בגלל שאני דתיה אלא מכיוון שקיבלתי חינוך של כיבוד אנשים מבוגרים. ויש לי כבוד גם לאנשים זרים בלי קשר לדת שלי. וכשאני מרגישה מועקה אני פשוט יוצאת לטיול ארוך (ותעיד על כך אחת ממשתתפות הפורום). ובזה נגמר הסיפור. לא יודעת מאיפה הבאת את דבריך, אך אלו שטויות במיץ, ואם אתה מנסה לגרום למריבות ולסיכסוכים כאן, אז לא הצלחת. להבא שמור על פיך.

gil2739

New member
שלום לכולם

לא שיערתי שיש בפורום כל כך הרבה דתיים
אני חושב שיש פה שיעור מעבר לייצוג באוכלוסיה.
המון דתיים. חברה, אם כולם בפורום "חמותי ואני" - זה נורא פילוסופי. תחשבו על זה (רוב מי שהגיב לי), רובכם דתיים, רובכם כן מכבדים את החמות, או את הדור הקודם, רובכם מנסים למצוא שיטות כדי לא להתכסח עם החמות. ואם תרצו או לא, למרות שהמסגרת כופה עליכם להיות יותר עם החמות, כמעט כולכם מצאתם דרך להתמודד איתה בלי לריב. וזה לעניות דעתי, הרבה יותר עדיף. מחשבה פילוסופית זו הביאה עלי הרבה מגיבים, חלקם חצי מחויכים וחלקם מאשימים אותי בגרימת השבר הסורי אפריקאי או שבירת האיזון הקדוש בין 2 שבטים קניבלים באפריקה. גם אני "סבלתי" מחמותי וגם אני לא יכולתי להמנע ממפגש איתה ודווקא בשל כך מצאתי דרכים להסתדר איתה בלי לריב. תרגישו חופשי להכנס בי, אחרי הכל בשביל מה יש חברים.

amitmom

New member
גיל..אני חילונית בכל רמ"ח אברי

ולמרות שיש לי משפחה ממאה שערים , בני ברק וירושלים שלא היתה מביישת אף אחד אני ומשפחתי הקרובה חילוניים. ואני חושבת שאתה עושה הכללות. יש לי הרבה כבוד למבוגרים, לדתות שונות משלי ולאנשים בכלל. אבל לצערי הרב יש אנשים שלא מגיע להם טיפת יחס או כבוד. אני לא חושבת שזה ענין של דת. זה ענין של אופי. יש לי אופי כזה שלא שוכח כלום, תמיד זוכרת, תמיד יודעת ובד"כ לא סולחת. מבטיחה לך שאם חמותי היתה קרובת משפחה שלך גם אתה לא היית מסתדר איתה. זה לא קשור לדת, כיבוד אם ואב, כיבוד מבוגרים או כל דבר אחר. יש לה אופי נוראי, אפילו אחותה לא מסתדרת איתה ואחרי השפלות אין ספור ממנה הבנתי שלא יעזור כלום. יש אנשים שאני לא אבטל את עצמי בגללם ואפילו אם אותם האנשים הם הסבא/סבתא של הילדות שלי. אמרתי את זה פעם ואומר את זה שוב...נישאתי לבעלי..לא למשפחתו. אני מתיחסת אליהם בכבוד מינימלי, בד"כ בוחרת לא לראות אותם ומתעלמת מכל השטויות שלהם כי זה יותר בריא לי ולמשפחתי.

Night Light

New member
טוב, אז גם אני דוסית,

ואני כן מסכימה עם גיל בעניין אחד - השהיה שבת שלמה אצל המשפחה. נכון, גם חילונים עושים את זה, אבל אז, אם יש עליית מתח, או שממש רע לחילוני, הוא יכול למצוא תירוץ, לומר שהוא חייב ללכת - ולסוע הביתה. אבל אדם דתי שנסע לשבת לעיר רחוקה, לא משנה אם פרצה מלחמת עולם בין האנשים - הם תקועים ביחד עד מוצ"ש. ההבדל העיקרי הוא לדעתי בתחושת הייאוש. כל זמן שיש לאדם אלטרנטיבה, הוא פחות נוטה לפתח ייאוש. ולכן מלכתחילה, אדם שיודע שהוא יכול לקום וללכת - חש פחות לכוד מאדם שיודע ש25 שעות הוא תקוע עם האנשים האלו וזהו. אם אדם חילוני הוא מסורתי ולא נוסע בשבת, למשל, הוא יחוש אותה תחושת ייאוש. באשר לכיבוד הורים - אני מכירה די הרבה חילונים שמכבדים את ההורים שלהם הרבה יותר מכמה דתיים שאני מכירה, ולדעתי - דווקא בגלל שיש ציווי הלכתי, ודווקא בגלל שאותם חילונים הם לכאורה לא נוהגים לפי התכתיב אלא בשל תחושת כבוד אמיתית להורים שלהם - יש לכיבוד ההורים שבא מהלב ערך גדול בהרבה מזה של כיבוד הורים שבא מהציווי.

אם כולם מתוודים אז גם אני

אז ככה, אני חילונית אדוקה, חובבת דתיים לא פנאטיים. מגדילה לעשות במצוות כיבוד הורים גם מעבר למה שיש צורך ומכבדת אנשים זקנים באופן מיוחד ועושה עבורם דברים שאני יכולה. הכרתי דתיים רבים בימי חיי וחלקם היו אנשים מאד לא טובים. זה שמישהו דתי לא עושה אותו טוב בהכרח. אין לי כל כבוד לאנשים כאלו. יש לי כבוד רק לאנשים טובים שמשתדלים תמיד לא לפגוע בזולת בכל אופן שהוא ולהיטיב עם אחרים ככל יכולתם. במקרה כזה, לא אכפת לי אם הם דתיים.

צריך לכבד כי צריך להודות

על דברים טובים שמקבלים למשל הבן -בת זוג(טוב לא תמיד) בכל אופן אני חושב שחתונה עם בעל זה חתונה עם המשפחה שלו כי משפחתו היא חלק מעולמו תרצינה או לא וגם אם הוא רוצה או לא

למעלה