עצות?

Mozzarella

New member
עצות?

שלום, יש בחור שמוצא חן בעיני ולומד איתי באחד הקורסים. יש לציין שזה קורס בו אני לא מכירה אף אחד, אז אני בקושי מדברת עם מישהו. עושה רושם שהוא מעוניין, אבל ביישן בטירוף...כבר כמה פעמים הוא כמעט ניגש אלי, ונסוג ברגע האחרון. בתחילת השנה גם הלכנו באותו כיוון אחרי השיעור, אבל עכשיו מאיזושהי סיבה זה השתנה. גם בהפסקה אין לי ממש הזדמנות לדבר איתו. חוץ מזה שזו מן כיתה כזו, שאפשר לשמוע כל דבר שאומרים, ולא בא לי שכולם ישמעו אותי מבקשת ממנו מספר טלפון. אה, ולא ממש בא לי לבקש ממנו מספר טלפון בלי אפילו לדעת איך קוראים לו קודם. אז אולי קצת הקדמתי את המאוחר - בקיצור, הוא מוצא חן בעיני, אני מוצאת חן בעיניו. אני מנסה לתת לו רמזים, אבל זה לא ממש עובד, מנסה לחייך, אבל הוא לא מסתכל וכד'. היום מישהו מהכיתה דיבר איתי, והבחור המבוקש נראה מאוד מעוניין בתוכן השיחה (דיברנו על מה אני לומדת), אז חייכתי לבחור חיוך ענק ענק, והסתכלתי לו במשך הרבה זמן בעיניים, למרות שהדברים שלי היו מכוונים לבחור שהתחיל את השיחה איתי. לא יצא מזה כלום, ובסוף השיעור פשוט הלכתי. אז העניין הוא שאין לי הרבה הזדמנויות להתחיל איתו, והוא כנראה איטי/ביישן. מאוד התאכזבתי מהשיעור היום, והחלטתי שאני עושה נסיון אחד טוב להתחיל איתו, ולוקחת ממנו את כל היוזמה - כי כשאני מחכה שהוא יעשה משהו, כלום לא קורה, למרות שאני בהחלט מבחינה שהוא מעוניין. החלטתי כמה החלטות, ואני אשמח לשמוע את דעתכם: - להכנס לשיעור רק אחרי שהוא נכנס, ולנסות להתיישב לידו (בשיעור הקודם הוא התיישב מרחק של מקום אחד ממני, ובאמצע השיעור התיישבה בינינו אישה שהפריעה :) ). - בשיעור, ובמיוחד אם אשב לידו - לנסות לחייך אליו כשהוא מסתכל, אם אני מספיק קרובה, להעיר משהו מצחיק...לנסות ליצור קשר. - בהפסקה, במידה והצלחתי להתיישב לידו - לנסות ליצור שיחה כמו, איך קוראים לו, מה הוא לומד וכד'. אם השיחה הולכת טוב, לבקש בסוף מספר טלפון/ לשאול אם הוא מעוניין לשתות קפה ולהחליף טלפונים. - במידה והוא לא מבין את כל הרמזים הנ"ל, לא הצלחתי לקשור איתו שיחה, ומותנה בכך שאני אשב לידו - לקראת סוף השיעור, לשרבט על פתק את השם שלי ומספר הטלפון, בתוספת "אם בא לך לשבת על קפה מתישהו", למסור לו, ולתת לו לפעול במידה והוא מעוניין. מה דעתכם? אני יודעת שזה נשמע כמו תכנית מבצעית, אבל הוא באמת מוצא חן בעיני, והבעיה העיקרית שאין לנו שום סיבה לדבר (גם לא דברים כמו - מה היה בשיעור בעבר וכד'), אנחנו פשוט שני זרים בינתיים. אנא, טיפים, הצעות, הערות. תודה.

../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif

הרעיונות שלך מצויינים
ותעדכני

אני דווקא חושבת

שהדרכים שהצעת מאד ישירות, ישירות מדי. כמובן שכל אחד ודעתו, אבל אני לא הייתי עושה את התוכנית שלך. במקומך הייתי עושה את זה בדרך מעודנת, מרומזת. תכנסי לכתה- ותראי אותו- ותגידי לו "בא לך לשבת לידי"? אז הוא יגיד לעצמו- היא בטח מעוניינת. אבל תמיד יכול להיות שאת סתם ידידותית... וזה לא ממש "להתחיל" איתו. תיהי נחמדה אליו, תדברו על חומר הלימוד ותגידי לו אם הוא יכול להסביר לך ולעזור לך במשהו.. או אם תקלטי שהו צריך עזרה במשהו.. ובדרך אגב תגידי לו "זה הטלפון שלי, אפשר להפגש ללמוד ביחד" או משהו בסגנון.. תנסי לחשוב על עוד דברים בסגנון.. מה שהכי חשוב זה שתיצרי את הקשר איתו- זו המטרה שלך עכשיו, לא להשיג אותו.. ברגע שתהיו מיודדים וקצת קרובים, תוכלי להחליט אם להתחיל איתו ממש, או לתת לו לעשות את הצעד. אבל בינתיים- את אפילו לא יודעת אם יש לו חברה, זה יכול להיות מביך. לדעתי תתרכזי במטרה של ליצור קשר קרוב, לשבת לידו בשיעורים- אל תתביישי להציע את זה. לימודים זה מכנה משותף מאד חזק, עליו אפשר לבנות הרבה נושאי שיחה וסיבות לפגישה. שיהיה בהצלחה!

Shaycus

New member
אני לא מסכים

להגיד לו "זה הטלפון שלי אם בא לך ללמוד ביחד" שהם אפילו לא יודעים את השם אחד של השניה זה הרבה יותר ישיר מאשר מה שהיא הציעה.. ולשאול אותו אם "בא לו לשבת לידה" זה גם נראה לי טיפה אוף.. אני מאוד בעד מה שהיא רשמה. כל הכבוד על היוזמה ועל האומץ, צריך יותר בנות כמוך במדינה, אני בטוח לחלוטין שזה יסתדר ושהוא גם מעוניין.. רק תדאגי לא להיות -ישירה מדי-, שלא יבהל וירתע.. המון בהצלחה..

שלא יבהל ?../images/Emo6.gif

אם הבחורה ישירה מידי (לדעתי, היא לא אבל .. ) והוא יבהל- אז אולי לא מתאים לו בחורה כמוה? למה שהיא תזהר לא להבהיל אותו ? זו היא ואם הוא יבהל- זבש"ו

Shaycus

New member
חחח

אני מכיר את זה בתור זבשל"ו אבל סבבה :) אני לא אומר לבחורה לא להיות עצמה, ויכול להיות שאת צודקת והיא צריכה להיות ישירה כמו שהיא חושבת לנכון ואם זה באמת לא מתאים לבחור הספציפי אז אולי הם פשוט לא מתאימים אבל לדעתי זה יכול להרתיע בהתחלה בחור שהבחורה כ"כ ישירה.. לא אמרתי לה לשנות את האופי או לעשות משהו בצורה אחרת, חס וחלילה, אבל בשביל להתחיל קשר צריך טאקט מסויים, צריך קליק התחלתי והתחלה ישירה מדי יכולה להרתיע.. למרות שיכול להיות שמבחינת אופי ואיכות קשר הם יכולים להיות כמו כפפה ליד.. אחרי שהם עוברים את הקטע הראשוני של ההיכרות שבקשר, בכבוד.. שתהיה הכי ישירה בעולם :) זאת דעתי בכ"א :)

למעלה