עצות נדרשות

• פותח הנושא bion7
  • פורסם בתאריך

bion7

New member
עצות נדרשות

אני יודע טוב את החומר בכל החלקים של הבחינה (כמותי, מילולי, ואנגלית ) , אך כאשר אני בא לתרגל אותם על זמנים אני נלחץ רק מעצם הסתכלות על הסטופר והזמן - מה לעשות ?.
כלומר איך אני יכול להעלים או לכל הפחות למתן את השפעת הזמן ? .למישהו יש עצות ?.
כמו כן, בהודעה הקודמת שלי הזכרתי שיש לי בעיה כאשר אני נכנס לאתר של יואל גבע -מישהו יכול לעזור לי ?.

bion7

New member
שכחתי גם להזכיר

ולציין שאת החומר התיאורטי לבחינה כבר למדתי במלואו .(חוץ מהחיבור שלא למדתי ובגינו דחיתי למועד יולי ).
עכשיו האם אתם ממליצים לי כבר ממחר או כבר החל מהשבוע הבא לתרגל סימולציות על זמנים גם אם הם מהמתכונת הישנה ? או שעדיף לפתור סימולציות רק מהמתכונת החדשה גם אם הן של מכוני פסיכומטרי
שונים -ולשמור את המתכונות של המרכז הארצי לסוף ?( כלומר אני רוצה להשאיר את הבחינות הללו לתחילת חודש הבא ).

ביקורת עצמית

היא תכונה הכרחית למיתון הפגמים שכל אחד מאיתנו נולד איתם.
מי שנעדר את התכונה - יישאר בדיוק עם מה שקיבל.

בחינות במתכונת הישנה עדיפות על בחינות במתכונת החדשה, לא משנה מאיזה מכון.
כדאי לפרוס את הבחינות במתכונת החדשה לאורך תקופת הלימוד כדי לא להבין מאוחר מדי שאתה חלש במבנה החדש של החשיבה המילולית.
את הבחינות PS1H (בעברית) ו-N5H (המשולבת/אנגלית) כדי לבצע בהפרש זמן משמעותי בגלל שאלות הבנה והסקה חופפות.

לגבי הסטופר - נסה להציץ בו לעיתים רחוקות יותר, למשל בסוף כל מקבץ.

bion7

New member
תגובות להייה דייקן

אתה אומר שבחינות מהמתכונת הישנה עדיפות מבחינות של מכונים מהמתכונת החדשה , אבל מה לגבי החלק המילולי שבבחינות מהמתכונת הישנה ? האם הוא גם עדיף יותר ?.
(שהרי כבר ידוע-שהחלק הטכני של הבחינה כמו ההצרנות למיניהן - נעלמו כליל מן הבחינה ).
כמו שאמרתי אין לי צורך עוד ללמוד את החומר , אז מדבריך הסקתי שמומלץ כבר מעכשיו לתרגל בחינות מהמתכונת החדשה .
אבל השאלה שעולה כאן - כמה סימולציות לתרגל בשבוע ? (עכשין יש הרבה מאוד זמן עד הבחינה ביולי וברור שלקראת מועד הבחינה ביולי אני יתרגל כמעט כל יום ).
רציתי לשאול עוד שאלה והיא : האם כדאי להוסיף לבחינות מהמתכונת החדשה עוד 2 פרקים לכל סימולצייה כך שיהוו בחינה אחת כלומר במקום 6 פרקים - 8 פרקים ?.
תודה מראש !

מרכז מתכונת ישנה מול מכונים מתכונת חדשה

לבחינות של המרכז הארצי במתכונת הישנה יש אנלוגיות, השלמות משפטים, סידורים, משל/דימוי, מחזק/מחליש וקטעי הבנת הנקרא טובים יותר מכל מכון.
כ-80% מהשאלות האמריקאיות המופיעות בפרקי המילולי במתכונת החדשה, הופיעו כבר במתכונת הישנה ולכן אני חושב שהמרכז הארצי עדיף.

מכיוון שאין בנמצא די שאלות הבנה והסקה אפשר לתרגל אותן גם ממכונים.
עם זאת, אני לא רואה טעם לעשות סימולציות מלאות של מכונים שכן כל הרעיון של סימולציה הוא ללמוד לנהל את הזמן בפרק ולמכונים הרי אין את הכלים לשבץ שאלות ברמת קושי מתאימה כדי ליצור פרק תקין.

אגב, בכמותית ובאנגלית אין שאלה. המרכז הארצי עדיף ללא צל של ספק.

אם יש לך מספיק בחינות - הייתי מתרגל בחינה אחת בכל יום או יומיים.

עבורי 8 פרקים לא הרגישו אחרת מ-6 פרקים.
רק בשבוע האחרון לפני הבחינה שלי תרגלתי סימולציות של 8 פרקים ולא הרגשתי שנדרשת יותר "סיבולת".
אפשר לחטוף צימוקים וכד' בסביבות הפרק החמישי/שישי כדי לשמור על ריכוז גבוה גם בסוף הבחינה.

mamitam

New member
עוד עצה

אני לפני החודש האחרון שהתחלתי לעשות רק סימולציות מלאות פתרתי פרקים מבחינות עבר על זמנים.
הכוונה היא לקחת לדוגמה פרק כמותי, ולפתור רק אותו בהגבלת זמן (20 או 25 דקות). לפי דעתי, בטח אם אתה קצת מתקשה עם ההגבלת זמנים, זה יכול לעזור וללטש את היכולות בכל חלק - הן מבחינת השליטה בחומר, והן מבחינת חלוקת הזמנים בפרק.
אם הולך טוב אתה יכול גם לאתגר את עצמך ולהוריד את הזמן המוקצב (19 דק, 18 דק וכו..).
כמובן שזה לא תחליף לסימולציות שלמות, אבל חודשיים לעשות רק מבחנים שלמים זה יכול להיות די "כבד" לפעמים ושוחק, אז ניתן לגוון את הלמידה בצורה הזאת.

בנוסף, למרות שעברת על כל החומר, בטוח ישנם נושאים (גם אם קטנים) שאינך שולט במאה אחוז. כדאי לך מאוד לתחקר אחרי כל מבחן שאתה עושה, ולחזור על החומר התיאורטי ולתרגל אותם נושאים שבהם אתה טועה כמה פעמים.

לגבי סימולציות של 6 או 8 פרקים - זה מאוד אינדיבידואלי.
אני כן הרגשתי שיש שוני בין סימולציה של 6 פרקים ושל 8 פרקים.
אני ממליץ לך לעשות איזה מבחן שניים של 8 פרקים ולראות על עצמך איך זה מרגיש..

bion7

New member
אז רגע

אתה ממליץ לפתור פרקים ישנים של כמותי על זמן , ומן הסתם לפתור פרקים של אנגלית מהמתכונת הישנה גם על זמן .
אך, מה לגבי פרקים מילוליים של הבחינות הישנות ? האם גם אותן פתרת על זמן ?(שהרי ידוע שאופן הבחינה בפרק המילולי השתנה בצורה ניכרת ).

mamitam

New member
מילולי

אני פתרתי על זמן גם את בפרקים המילוליים חוץ משאלות הפ.ט.ל (והורדתי את הזמן בהתאם)..
נכון שהפרק השתנה מאוד, ובאמת זה פחות יעיל כדי לתרגל חלוקת זמנים או לתרגל כסימולציה של פרק שלם. אבל כמו שהייה דייקן כתב למעלה רוב השאלות בפרק הן כן רלוונטיות גם למתכונת החדשה. אנלוגיות, השלמת משפטים, הבנת הנקרא, אפילו שאלות האוצר מילים, וגם שאלות ההגיון (הרבה שאלות עדין קיימות היום פשוט בשכיחות נמוכה יותר כמו שאלות סידורים או כללים וכו..)
אני הרגשתי שהפרקים האלו שתרגלתי שיפרו לי מאוד את היכולת וגם את הביטחון לענות על שאלות מהסוגים הטכניים הללו.

לפרק המילולי צריך להוסיף עוד שאלות הבנה והסקה מהמכונים, אבל חבל לוותר על הרבה שאלות טובות אחרות בגלל זה..

הצעת חלוקת זמן במילולי של המתכונת הישנה

להלן הצעה כיצד להקציב זמן לחלקים השונים בפרק המילולי במתכונת הישנה. היא אמנם לא מדויקת ב-100% לכל פרק אבל זה לדעתי כמעט הכי מדוייק שאפשר:

אנלוגיות - 3 דקות.
השלמת משפטים - 50 שניות לשאלה (4:10 דקות לכל המקבץ).
היגיון - 50 שניות לכל שאלת היגיון. מספר השאלות הרלוונטיות משתנה ממקבץ למקבץ.
קטע הבנת הנקרא - 6 דקות ל-5 שאלות. 7 דקות ל-6 שאלות.

ניתן לסנן את שאלות ההיגיון לפני שמתחילים את הפרק וכך לבצע ברצף את מה שנשאר מהפרק. בזמנו, יצא לי בערך 14 דקות בממוצע לפרק.

למעלה