עצות לסנדלר.....

The Feeling

New member
עצות לסנדלר.....

הסנדלר הולך יחף.... אנשים באים בכל מיני גישות וסגנונות... לכולם יש צרות... אנשים לא תמיד רואים או מתחברים.. אבל תמיד מייעצים.. תמיד רוצים... תמיד מנסים.. עוד משפט, עוד מילה... מדברים מניסיון או סתם מהרגשה... אז למה, למה אנחנו לא מקשיבים... ממשיכים ללכת בתוך בועה של מחשבות עוצמים את העיניים ולא רואים ומה איתכם? עד כמה אתם מייחסים חשיבות לאמריות של אנשים ברגעי משבר? האם פעם מישהו הצליח לעודד אתכם? לגרום לכם לראות את המצב שלכם בצורה שונה? האם אתם אלופים בלתת עצות, אבל לעצמכם אתם בורים? האם אתם סנדלרים יחפים?

סופה10

New member
../images/Emo140.gif

אנא רק הקשב....................... כאשר אני מבקש ממך להקשיב לי, ואתה מתחיל לייעץ לי, לא את שביקשתיך עשית. כשאני מבקש ממך להקשיב, ואתה מנסה להשיב, איך צריך להרגיש ומדוע, אתה ברגשותיי רק פוגע. כאשר אני מבקש אותך להקשיב לי, ואתה מרגיש שעליך לפתור את בעיותיי, אתה מאכזב אותי, אפילו שזה נשמע לא הגיוני. הקשב, כל שביקשתיך הוא להקשיב. לא לפעול, לא לדבר, רק לשמוע בלי להגיב. אינני חסר ישע. אולי חסר ניסיון והססני, אך לא חסר אונים. כשאתה עושה משהו שאני יכול לעשותו בעצמי, אתה מגביר את חששותיי, מנציח את מבוכתי. אולם כשמקבל אתה כעובדה פשוטה שאני מרגיש מה שאני מרגיש, אפילו שזה לא הגיוני, אזי אינני צריך לשכנע אותך ומתפנה להבין את המתרחש בנפשי, מוציא בעצמי את התשובות מתוכי. אז צצות מאליהן התשובות, ברורות ונהירות. ואינני זקוק כלל לעצות, כי אני - אני. גם רגשות לא הגיוניים הופכים למשמעותיים, כשמבינים את שהם טומנים, את המקור ממנו הם נובעים. יתכן שמשום כך תפילות עוזרות לאנשים. משום שאלוהים מחריש. אינו מייעץ, אינו מארגן. הוא רק מקשיב: נותן לך לחשוב לבד את הדברים. לכן, אנא, רק הקשב. אם תרצה לדבר - בקש, חכה רגע לתורך, ואז אקשיב אני לך. מה שרציתי לומר זה שכן אני קודם כל מקשיבה לבן אדם והיו לי חברים ברגעים של משבר הייתה לי חברה אחת שאחרי משהו מסוים קמתי על הרגלים ואני רואה היום דברים בצורה שונה אני לא אלופה לתת עצות אני מייעצת איפה שאני יודעת שאני יכולה ולפעמים העצות שלי לאחרים עוזרים מאוד לעצמי! אני לא סנדלר יחף הפוך הוא!

העכביש2

New member
אני אוהב מאוד את צורת החשיבה שלך

יפה כתבת... להקשיב אכן זה חשוב, מה גם שהרבה פעמים אנחנו נותרים חסרי מילים לנוכח מצוקות אחרים (וגם לאלה ששלנו). וגם -- דרך עצות לאחרים לומדים גדברים על עצמנו... אני יכול להגיד שמעטים מאוד מאוד המקרים ברגעי משבר שהצלחתי להרגיש טוב ממשהו שמישהו אחר אמר לי, אבל זה קרה... בגדול - אני מסכים עם סופה...

למעלה