עצות לחיים

EastGirl83

New member
יש לי כמה עצות...

הראשונה היא מופיעה בחתימה שלי "כל דבר בעולם, מה שקיים ומה שקורה, הינו מבחן, שנועד להעניק לך ת'חופש הבחירה - בחר בתבונה" כאשר אני חושבת שכל מי שנוצר במצב של בחירות בחיים שלו.. אז שיקשיב ללב שלו, יקשיב לשכל שלו.. ויבחר את מה שהכי מתאים לו (גם אם לאחר זה טעות...) כמובן לאחר שהשכל והלב שלו שווים ומאוזנים מבחינת הבחירה... (ולאלו שרוצים לדמיין.. לאזן במובן של מאזניים, כאשר בצד אחד זה השכל ובצד השני זה הלב והאמצע זה תוצאת הבחירה). השניה שלי היא... תחשוב תמיד, שהדקה שחלפה... לעולם לא תחזור שנית... לכן, לכל המהססים למיניהם, אם אתם מתביישים מהתוצאות הסופיות, אז הפסדתם כפליים: גם לא ניסתם לעשות משהו, וגם לא קיבלתם תוצאה סופית... לפעמים עדיף לנסות ולעבור את המסע מאשר לשלול מלכתחילה ולא לעשות כלום. אצלי זה מתבטא בכל תחומי החיים.. לפעמים אני מהססת מתגובות של אחרים וכו'.. אז בשלב מסויים אני אומרת: יאללההההה... מה יש לי להפסיד..? לקבל "לא"? פדיחה? אז מקסימום אני אקבל את ה"לא" ואת הפדיחה.. לפחות אני אהיה שלווה עם עצמי שעשיתי משהו... (ובמקרה של פדיחה גם סיפור לספר). השלישית... חלומות מתגשמים תרצו או לא תרצו... רציונליסטים או לא.... יש משהו מעבר לאנושות.. אז תאמינו ותצליחו.. כמובן שזה מצריך עבודה מהצד האנושי על מנת להגשים את התפילות שלנו והחלומות שלנו... ויש לי דוגמא יפה.. שעד היום אני זוכרת אותה מהמורה לתנ"ך בתיכון ומהקורסים של המקרא (אני לא דתייה.. פשוט אני באה מתחום מדעי הרוח): כאשר אליהו החייה את בן האלמנה... כתוב שהוא התפלל לאלוהים.... אבל בו זמנית עשה החייאה - הנשמה מפה לפה - על מנת להחזיר את הבן לחיים... אז אפילו נביא... היה צריך לעבוד... אבל הכי חשוב.. אל תאבדו את האמונה.

טל205

New member
לא הבנתי

לאזן את הרגש עם השכל.. לא נראה לך שצריך להגביר את השכל על הרגש??

EastGirl83

New member
לא...

אני אומרת את זה מניסיון ולאור לימודים... וכמובן בעקבות אירועים מסויימים... לא סתם נאמר שעל האדם להיות מאוזן בחייו.... אבל כמובן לא כולם יכולים להגיע לרמה כזאת, ולא כולם יכולים לאזן בין השניים... הכל תלוי באופי של האדם ובצורת ההתנהגות שלו... אפילו אצלי לפעמים השכל גובר על הלב.. (ולכן אחר כך אני מקללת את הרגע או שאני עצובה מאוד...). מצב של איזון מאפשר להגיע לתוצאה הנכונה מבלי כל התופעות הנלוות כמו מצבי רוח משוגעים ואפילו קיצונים... למעשה... המבין יבין... אבל... זו עצה שנתנו לי ואני מעבירה אותה הלאה...

טל205

New member
אני רק מנסה להבין

ובשביל כך אביא סיטואציה, אדם התאהב במישהי שהוא יודע שהיא לא בשבילו(רבו הדוגמאות) השכל אומר לנתק תקשר במיידי! הרגש לא נותן, לא צריך לתת לשכל להחליט?(אני שואל בכדי להבין.נטו)

EastGirl83

New member
במקרה הזה...

אפשר לפתח אותו להמון סיטואציות קטנות... כלומר... יש אהבה בלתי אפשרית בין זוגות מעורבבים, יש אהבה בבחורה שהיא נשואה וכדומה... כמובן שהשכל והלב מתאזנים בהתאם למקרה הספציפי.... אבל השורה התחתונה היא שבמקרה כזה, כאשר יש איזון.. אז אין תופעות לוואי של מצבי רוח כמו שאמרתי מקודם.. כמו דיכאון טוטאלי או יש אנשים שעושים דווקא ההפך ומנסים לברוח מהבעיות והתמודדות עם כאב... במצב של איזון, ואני לא יכולה להגיד לך מי מאזן ומי לא, אלא כל אדם מכיר את עצמו, אבל במקרה של איזון.. גם השכל וגם הרגש יודעים לאזן את המצב כך ששני הצדיים נותנים מבלי שתרגיש... זה עניין פילוסופי.. אבל בשבילי זה אמת.. כי זה התהליך שלנו בחיים... ודרך אגב.. זה לא רק בעניין אהבה.. אלא בכל נושא בעולם.

מותר לי

New member
העצה שלי...

היא העצה שלמדתי בעצמי... להקשיב לאינטואיציה וללכת אחרי הלב... השכל רואה מה שהעיניים רואות ומה שהאוזן שומעת, ולא תמיד מפרש נכון...

עצות של אמא שלי

** לא חשוב איפה תלכי ועם מי תמיד שיהיה עליך כסף כי אין לדעת מה יקרה ועדיף שיהיה מפוזר עליך הכסף כי אם גנבו מפה אז נשאר משהו שם... ** תאמינו רק בעצמכם ותמיד תהיו מוכנים להכל. טיפ ממני: תתיחסו לחותמות של הגולשים הם לפעמים מאד חכמות

למעלה