עצות להתמודדות

law and order

New member
עצות להתמודדות

חודש ראשון בלימודים. הכל טוב, יש יותר זמן פנוי ממה שחשבתי מבחינת השיעורים אך מבחינת העבודה בבית- היא רבה, מאוד.
רציתי לדעת, איך אתם מתמודדים עם עומס המאמרים בפרק זמן קצר שלבסוף יש להכין פרזנטציה גם.
איך מתמודדים עם הגשה של פרזנטציה? אני חייב להודות שאת כמות הפרזנטציות שעשיתי בBA בארץ ניתן לספור על יד אחת. ובחו"ל אני משער שזה יותר מקובל (במיוחד בMA).

d a p h n a

New member
אז ככה

קודם כל, פשוט מתרגלים לזה שיש הרבה עבודה בבית, ומשאירים הרבה זמן פנוי לעשות אותה. לוקחים בחשבון שעל כל שעה בכיתה יש כמה שעות של עבודה בבית.
&nbsp
שנית, עם הזמן לומדים לקרוא מאמרים בצורה מזורזת. אני אומרת את זה בלב כבד, כי שם בימים האידיאליסטיים של התואר הראשון עוד דיברתי בלהט על זה שחשוב לקרוא כל מילה. אבל מה לעשות - זה לא תמיד מתאפשר. בתחילת הדוקטורט למדתי 4 סמינרים בשבוע, שלכל אחד מהם נדרשנו לקרוא ספר עד שניים בין שיעור לשיעור. אני קוראת מאוד מהר, אבל אפילו אני לא יכולה לקרוא טקסט אקדמי במלואו בקצב הזה. אז לומדים לקצר - קוראים את המבוא, את הסיכום, את ההתחלות והסופים של כל פרק, ואולי כמה book reviews כדי לזהות מה הכי קריטי.
גם במאמרים יש דרכי קיצור כאלה.
&nbsp
זה לא אידיאלי, אבל זה נחוץ.
&nbsp
לגבי פרזנטציות, ההמלצה העיקרית שלי היא שלפני שמציגים בכיתה, לעשות את כל הפרזנטציה בבבית, במלואה, כדי להעריך כמה זמן בדיוק היא תיקח, איפה נקודות החולשה וכו'. אם אפשר, רצוי להציג אותה בפני ידידים, בני זוג או קולגות. אם אין בני אדם פנויים בסביבה, גם חתול, עציץ, או מראה יכולים לעשות את העבודה.

law and order

New member
זה נורא אופטימי

ברוב עוונותיי בתואר הראשון גם אני נעזרתי בסיכומי מאמרים משנים קודמות... כנראה שמרגישים את זה בהמשך ואין קיצורי דרך בשום דבר.
גם אם את קוראת מהר איך ניתן לקרוא 4 ספרים בשבוע? עילוי? :)

לגבי הפרזנטציה כפי שענו לי בתגובה השנייה, מדובר על סיכום של 3 מאמרים תוך ניתוח ביקורתי ותמציתי והתדיינות עם הטקסט..

d a p h n a

New member
עזוב, לקראת סוף הלימוד לבחינות הדוקטורט

הגעתי למצב שעברתי על 18 ספרים ביום. אני לא אומרת "קראתי" כי זו תהיה הגזמה פרועה, אבל הגעתי למצב שהיה לי סיכום של הטיעון המרכזי והרעיונות המרכזיים של 18 ספרים כל יום במשך כשבוע וחצי. (אל דאגה - זה סוג מיוחד של טירוף שדי ספציפי לתחום שלי).

oligomerization

New member
אך עושים את זה?

עזבי 18 ספרים... אם תוכלי לתת טיפים אך לעבור על ספר ביום זה יהיה מצויין.-

אור302

New member
ברר מה בדיוק נדרש בפרזנטציה

לא תמיד דורשים מצגת של ממש ולא תמיד מחלקים תמסירים - אם כי מומלץ. יש מקרים שאפילו לא עומדים מול כיתה אלא עושים זאת סביב השולחן. בקורס הראשון שלי פה, כל סטודנט הכין פרזנטציה על טקסט. חבריי האמריקאים מרחו את ההרצאה שלהם על יותר משעה אם לא כל כל השעתיים וזאת כשבסילבוס כתוב 20-25 דקות. הקפיץ לי את הפיוז לשמיים. ההרצאה שלי, כפי שניתן לשער, הייתה במסגרת הזמן הזאת וזה גם הרבה יותר נוח. בקיצור, בהחלט אפשרי שכל העניין הוא פחות פורמלי ממה שנראה. לא פעם זו הצגת טקסט בצורה תמציתית וביקורתית, לא פרוייקט שחורג הרבה מעבר לקריאה שלך בכל מקרה.
&nbsp
ועוד הערה כללית: לא פעם פרזנטציות הן שיטה יעילה של המרצה להתחמק מעבודה. תלמיד מציג בחצי מהזמן, בחצי השני מנהלים "דיון ער וביקורתי המניח לתלמידים להוביל ולגלות את תפיסתם האישית" ויוצא שהמרצה כמעט לא תרם שום דבר. ראיתי את זה מספיק. רק קח את זה בחשבון לשם פרופורציה.

law and order

New member
נתחיל מהסוף

בהחלט מדובר על מרצה שלא נראה שאיכפת לו יותר מידי, ו20 אחוז מהציון הסופי הוא בהחלט משמעותי ומצריך עבודה איכותית שתכסה לו את השיעור גם אם בעד 30 דקות.
אבל מבלי לקטר כי לא לשם כך התכנסנו,

הפרזנטציה היא פרונטלית וחורגת בשילוב של 3 מאמרים שאותם צריך לתמצת ל20 דקות. ופה הבעיה. לכן הייתי שמח לאולי טיפ או שניים בנוגע לקריאה עצמה וסיכום החומר.
כמובן שהעצות שלעיל (תמתצית, סיכום, מסקנות ומשפט ראשון ואחרון) הוא פחות רלוונטי למקרה כזה של עומק והצגת הדברים

אור302

New member
על פניו זה נראה די ברור

שתיים-שלוש דקות לכל מאמר וכל השאר לקשר ביניהם: מתודולוגי, תכני, פולמוסי.
תשקיע פחות בסיכומים ותמצותים - אתה יכול להניח שהכיתה קראה. אתה צריך להתמקד בקשר בין המאמרים ולמה הם ניתנו יחד. את עולמך תיקנה לבטח אם תציג איזה פרט ביוגרפי שמקשר אותם. "ההוא היה תלמיד של ההיא ולכן לא פלא... אם תראו את מראי המקום תראו כמה משותף כך וכך.."

estee from ynet

New member
Daphna is right

It's unrealistic to read everything. Even if you manage to read every word - you'll probably not absorb everything that you have read.

I don't know about your university, but at my university there is a lot of material available at the different Writing Centres that tell you how to read and how to cope. In addition, you can find a lot of useful material on the Internet.

Since you cannot be expected to read all of the books from start to finish, reading various reviews and summaries of the books, that others have written and that are posted on the Internet, will save you a lot of valuable time. You can then add your own criticism to what has already been said. Regarding articles, try to include something memorable that other students may have not discovered.

I once had a professor who only gave one lecture and only on the very first day. While I disagree, some believe that students learn best from each other. The students were required to choose topics for each of their 25-minute presentations and that went on until the last day of the course. The professor took notes throughout each presentation, and the students had to write a review of each presentation and assess each other. The students included in their presentations hi-tech gimmicks and videos in order not to actually have to say much. How you decide to make your presentations should depend on doing what you are most comfortable with. Personally, I am better at talking than gimmicks, and I use slides only as a guideline. If you tend to become nervous and freeze during presentations - try to practise.

למעלה