עצות לגבי דרכון פולני או אוסטרי

Rainer

New member
עצות לגבי דרכון פולני או אוסטרי

אני זקוק לעצות לגבי הדרכים האפשריות עבורי לקבל אחד מהדרכונים הנ"ל. אבא של סבא שלי היגר מווינה בסוף המאה ה19 לפולין שם נולד סבי והתחתן עם סבתי שגם היא פולניה סבי וסבתי היגרו לברית המועצות ומשם אני ואימי היגרנו לישראל. העם לאימי או לי יש זכויות כלשהם לקבל אחד מהדרכונים הנ"ל?

een ogenblik

New member
האם מדובר על סב מצד האם?

על פי החוקים האוסטרים, גם אם לסבא רבא שלך הייתה אזרחות אוסטרית (העובדה שהתגורר בוינה אינה מחייבת אזרחות אוסטרית) אותה העביר לבנו-סבך, לך אין יכולת לקבל אזרחות אוסטרית. אזרחות אוסטרית מוקנית על ידי אב, ולא על ידי אם. כדי לברר האם לאמך מגיעה אזרחות אוסטרית, צריך לברר האם לאביה הייתה אזרחות אוסטרית. כדאי לפנות לשגרירות האוסטרית בישראל, הם עונים במהירות וביעילות לשאלות.

TrigATUSA

New member
תיקון קטן

אזרחות אוסטרית מוקנית גם על ידי האם, במידה שנולדת אחרי שנה מסויימת (השנה בה שינוי את החוק). נדמה לי שמדובר ב 1978

Rainer

New member
סבא רבא היה אזרח אוסטרי

אך הסבא נולד כבר בוורשה, מכך לא הייתה לא אזרחות אוסטרית לאחר שהיגרו לגבולות המשטר הקומוניסטי המשפחה נדרשה להתכחש שיש קרובים בחו"ל ולכן אין דוקומנטציה לגבי האזרחות האוסטרית של סבא רבא. ממה שהבנתי יש אפשרות לחפש רק בארכיב של הקהילה היהודית בווינה. בגלל שהארכיב הכללי שעקב אחר רישום האוכלוסיה של אוסטריה עוד לא היה קיים אז.. אבל לפני שאתחיל בחיפוש מקורות בארכיבים שלהם הייתי רוצה לדעת עם יש לי או לאימי סטטוס מתאים לבקש בכלל משהו מהשגרירות. ** ועם מישהו יכול גם לתת מידע על דרכון פולני, כי לדעתי הוא יותר רלוונטי

Woking

New member
תשמע

הפולנים הם עם נורא מנומס. כדאי לך להתחיל להתאמן מעכשיו לכל מקרה. חזור אחרי: בבקשה תודה תודה רבה

Rainer

New member
אני באמת מודה לכם על כל פיסת מידע

מתוך צו השעה אני באמת שכחתי מכללי הנימוס האופייני לי בדרך כלל =) זהו זמן קצת עמוס על כולנו,.. אני מקווה שאף אחד לא נעלב. תודה רבה מראש לפורום זה על כל שביב מידע ועל זמנכם.

Rainer

New member
../images/Emo201.gif../images/Emo201.gif../images/Emo201.gif../images/Emo201.gif

אלוניס

New member
לגבי פולין

האם לסבך או לסבתך נותר תיעוד לאזרחותם הפולנית? האם הם ויתרו עליה באיזה שהוא שלב? לפי מיטב ידיעתי נחוצה לפחות תעודת לידה. מהעצות שראיתי שניתנו עד כה זה יכול להיות אפשרי יותר עבורך. עשה חיפוש בפורום לגבי פולין. שאלו על זה לא מעט.

למעלה