עצות לגביי סין

• פותח הנושא ignl
  • פורסם בתאריך

ignl

New member
עצות לגביי סין

שלום לכולם, אז ככה סוף סוף הגיעה לסיומה שנה א' באוניברסיטה והחברה ואני רותים לטוס לסין, הזמנו כרטיסים (48 יום) ויש כבר מפות ספרים. מחפש טיפים טובים לגביי סין, דברים שהם MUST והרבה המלצות. נ.ב. אנחנו עושים טיול מעגלי מגיעים וחוזרים מביג'ינג :) תודה מראש לכל העוזרים והעוזרות טלי ונמרוד

SPnage

New member
סתם לזרוק טיפים?

יש הרבה כאלה באינטרנט. קצת קשה לענות לשאלה כזו. אם יש לכם שאלות יותר ממוקדות נשמע לענות.

ליאורט1

New member
שני טיפים

קשה סתם ככה לזרוק טיפים אז אתן שניים שניראים לי חשובים יחסית: 1. חובה חובה חובה לקחת שיחון, ממש אי אפשר בלעדיו. 2. להעז- לא לצאת לכל מיני סיורים מודרכים(כאלה שכוללים הסעות ממקום למקום), לא להזמין רק מהתפריט באנגלית וכו וכו ככה באמת נחשפים ורואים את הדברים האמיתיים ולא רק את חנויות המזכרות ולא אוכלים רק אורז עם בוטנים/קשיו. טיול אדיר שיהיה לכם

בדיוק!

לאאאאאאאאאא להתפתות לצאת לטיולים מאורגנים של מיניבוסים עם מדריכה שמדברת אנגלית. רמז-האנגלית לא אנגלית והטיול לא טיול... מצד שני אין לכם הרבה זמן בסין ולהתחיל להתברבר זה לא לעניין, אז מה שכן כדאי לכם זה למצא גסטהאוס טוב ולצאת דרכו עם חבר'ה לטיולים. (אני למשל ממליצה לא ללכת למקטע בדלין של החומה הסינית עם אלפי הסינים שמסתירים כל פיסת נוף אפשרית אלא דוקא ללכת על מקטע אחר - יש גסטהאוסים שמוציאים טיולים כאלה במיוחד לתרמילאים.) כולי קנאה!!!

ignl

New member
תודה על כל הטיפים

אני יודע שאני לא ממקד את הדברים שאני רוצה לקבל עליהם טיפים אבל גם הטיפים הכללים הם מעולים. בעניין השיחון, יש לי של lonely planet, הוא מספיק ? בעניין האוכל - יש לי רשימה של דברים שאני רוצה לאכול (עקרב, מדוזה, חרגולים) ואני מעוניין לטעום דברים שהם לא של תיירים רק. בעניין הטיולים: אני לא מבין בכל הדברים הללו כל כך כי אף פעם לא עשיתי עדיין טיול במדינה כמו סין שדברים לא ממוסחרים ואני לא רוצה את הדברים הממוסחרים, אלא את הדברים המיוחדים והכייפים כמו שהמליצו לי. בתאכלס בכל העניין של למצוא גאסטהאוסים ? איך ? יש בכל מקום ? גם בכפרים ?

ליאורט1

New member
תשובות

אני אנסה לענות, השיחון של לונלי פלנט מספיק בהחלט, אפשר גם להגיד שחלקו הגדול מיותר אפילו, כדאי להשתמש במילון שבסוף הוא נותן הרבה מילים שימושיות בייחוד בענייני אוכל(אחרת איך תדע איך להגיד יונה מוקפצת בווק?). שכתבתי לא להזמין מהתפריטים הכוונה שלי לא היתה שתיירים אוכלים אורז וסינים אוכלים חרקים וכאלה, פשוט התפריטים באנגלית ברוב המקומות ניראים בדיוק אותו הדבר, אותן המנות ואפילו אותן שגיאות הכתיב כשבפועל התפריט הסיני גדול הרבה יותר ומאפשר לך לאכול את המנות האופייניות לאיזור שבו אתה נמצא, ובסין ב"ה יש הבדלים בין איזור לאיזור. אחד הדברים שעשיתי כמה פעמים זה לבקש באמצעות השיחון את "מנת הבית" או המנה המועדפת עליו או כל מיני דברים כאלה, כדאי לבקש מראש לדעת כמה זה יעלה כדי שלא ימציא לך מחיר בגלל שאין לך מושג מה אתה מקבל. בקשר לטיולים המאורגנים למינהם, זה לא שסין לא ממוסחרת, היא אפילו ממוסחרת מאוד פשוט לא בצורה שאנחנו רגילים אליה. יש לא מעט תיירות פנים ואני מניח שהרבה תיירים זרים שמגיעים מפחדים מהתדמית הזאת שיש לטיול בסין כאילו בלי מדריך זה בלתי אפשרי ולכן כמעט לכל האתרים יש סיורים אליהם, בסיור לוקחים אותך במחיר מופרז באוטובוס שבדרך יעצור במלכודות תיירים, אולי יגיע לאתרים שאתה לא מעוניין להגיע אליהם(למשל הקברים של שושלת מינג ליד בייג'ינג) וההדרכה באנגלית לא תהיה שווה יותר מדי. במחיר נמוך יותר תוכל לנסוע לאן שאתה רוצה לכמה זמן שאתה רוצה ובנוסף תזכה בחווית האקסטרה של לנסוע עם אנשים אחרים בדרך קצת אחרת. בקשר לגסטאהוסים, ברוב המקרים אני אמליץ ללכת לפי הלונלי פלנט אבל יש מקומות כמו יאנגשו למשל שהאכסניות כבר יגיעו אליך ברגע שתרד מהאוטובוס ואז תוכל למצוא לך מקום נחמד בזול בגלל התחרות בין המקומות.

Temporary2

New member
מוזר !

גם העקרב בדיוק סיפר לפניך שהוא רשם אתכם ברשימת הטעימות שלו ! . ... ..... ........ בההה !

למעלה