לקילימנג'רו לא צריך לטפס
אפשר להעפיל אל הפסגה ברגל. הר קניה אפשר להגיע ברגל לפסגות נמוכות יותר נדמה לי שהכי פופולרית היא פוניט לננה. טיפוס לפסגה ממש צריך להתארגן בהתאם מבחינת לוגיסטיקה, ציוד ואישורים והוא מסובך למדי. אפשר לקבל פרטים לטיפוס טכני במועדון האלפיני בניירובי (נדמה לי שהוא נמצא ליד שדה התעופה למטוסים קלים). בשביל לעשות טרק קונוונציונלי אתה יכול להסתדר לבד או דרך כל אחת מאלפי סוכנויות הטיולים בניירובי. המחיר הוא מחיר כניסה לשמורה ליום + הוצאות נלוות אם תחליט לשלם למדריך, סבלים, טבחים, הקפצה עם רכב עד לשערים וכו'. לספר לך על קניה וטנזניה? יש על כל אחת מהנ"ל מאות- אם לא אלפי- ספרים אז אם אתה לא יותר ספציפי אתה לא יכול לצפות להרבה. בכלל, נראה לי כמעט בלתי אפשרי ולא רציני לנסות לשלב את כל אחת מהמדינות המדהימות האלה על הודעה (ארוכה ככל שתהיה) בפורום. קח לך כמה חודשים לכל אחת מהמדינות האלה ולא תתאכזב. אם אתה יכול להוסיף גם את אתיופיה אני מבטיח לך שרק תוכל לחזור עשיר בחוויות וסיפורים שילוו אותך שנים רבות! תקרא באחד השרשורים למטה כל מיני חוויות מקניה ואני בטוח שבכל חיפוש בפורום הזה או סתם בלונלי פלנט תוכל למצוא מידע מהסוג של "עונה מומלצת" וסדר גודל של מחירים. ספציפית לגבי הר קניה והקילי- וכל הר גבוה בכל מקום בעולם- מזג האויר יכול להיות הפכפך בכל עונה. ויש לי אפילו שני טיפים בשבילך (לא רק
): 1. אל תשכח למלא יומן! זה נראה אולי טפשי אבל בעוד כמה שנים אתה מאוד תהנה לקרוא ממנו. אחד הדברים שאני הכי מצטער עליהם הוא שמלאתי יומן רק בכמה החודשים הראשונים וכשנגמרה לי המחברת הייתי עצלן מכדי להתחיל חדשה
2. קח משקפת טובה- לא תצטער על זה (הזום של המצלמה הוא אפילו לא תחליף עלוב למשקפת. פשוט לא). תהנה!