עצות וסתם לשפוך

hgilad1

New member
עצות וסתם לשפוך

שלום, יושב לי על הלב והחלטתישהפורם הזהנ בטח יקשיב. כבר כתבתי בעבר אבל רק לרקע. הוא בן 5 אובחן לפני שנה בערך כ ADHD. התחלנו רטלין לפני חודש. הפסיכולוגית נתנה לנו דפי מעקב לגננת שתמלא לפני הרטלין ואח"כ כל שבוע לראות השפעה.לפי מה שכתבה וישחות עימה יש שיפור בריוכז ובביצוע מטלות. אבל הנה מה שכתבה בפעם האחרונה ואף חלק מכך אחמרה לי בעבר בע"פ: "הוא מאוד מנותק מהפעילות בגן מעדיף לשחק בחול עם החיות, ממעיט במשחק עם ילים אחרים , פרט לחצר..." עד לא מזמן חשבתי שהוא מאוד חברותי, תמיד היה ניגש לידים ומציע להם לשחק איתו, הוא מאוד חם ונעים בגישה וכלל לא תוקפני (וזה מדברי אחרים לא ממני). כעת משעברנו לגן חדש פתאום הקושי צף ובגדול. בהתחלה חשבתי שזה המעבר (גם אזור וגם גן), אבל פתאום אני חוששת. שנפגשים עם חברים מהגן הקודם הוא משחק נהדר. גם שם בעבר הוא התחבר רק לחבורה שהכיר ודי נמנע מילדים חדשים (אולי התחבר לאחד או שניים). אולי אני סתם לחוצה, האם יש משהו שאני יכולה לעשות, ליזום? להזמין אלינו? ובלי ועם קשר לכתוב למעלה, לפעמים נדמה לי שאני מתפוצצת, נראה לכם שטיפול פסיכולוגי עבורי יכול להקל? תודה. חגית

05 מיכל

New member
שלום לך!

זה לא "סתם", זה הילד שלך, ואת דואגת. זה בסדר. מי ידאג לו אם לא אמא שלו? זה הרי חלק מההגדרה שלנו שאנחנו דואגים... ואני לא אומרת את זה כי אני חושבת שיש כרגע בעיה או שאין כרגע בעיה - אין לי דעה ברורה, ואין לי מספיק נתונים לגבי המצב של הילד. אני מתייחסת למצב שלך כרגע. וכשיש ילד(ים) עם בעיה כלשהי, אז חלק ניכר מהזמן יעבור עלינו במצבים דומים. אז מאוד כדאי שיהיה לך חאן לפנות גם עם תחושת הלחץ שלך. מצד שני, אסור שההתייחסות ללחץ שלך תהיה כאילו זו את שלחוצה ולא המצב שהוא מדאיג. לכן נראה לי שקודם כל כדאי שיהיה לך מישהו שמדריך אותך באופן ספציפי איך להתנהג עם הילד (האם הפסיכולוגית עושה את זה?) ובאותה הזדמנות עוזר לך למצוא את הפרופורציה המתאימה בהתייחסות לתופעות ובדאגה לגביהן. ואם זה יהיה קבוצתי אז אולי יהיה לך טוב גם עם ההורים האחרים כקבוצת תמיכה. בהצלחה!

למעלה