עצות בבקשה

topgear2

New member
עצות בבקשה

יש לי כלבת ג׳ק ראסל בת שנה וחצי עם פטיש לנעליים
תמיד הייתה אוהבת לאסוף את הנעליים שלנו למיטה שלה חשוב לציין שהיא לא לועסת אותן אלא רק לוקחת למיטה שלה
היינו מביעים את חוסר שביעות הרצון שלנו ולוקחים את הנעל בחזרה . בדכ הייתה עושה זאת כשאנחנו יוצאים מהבית וחשבנו שזו הדרך שלה להיות קרובה אלינו אבל לאחרונה היא לוקחת את הנעליים לגינה
בהתחלה זה היה למרכז הגינה ואז מעט יותר רחוק ממש בקצה של הגינה (יש לנו גינה די גדולה ) ואז היינו מוצאים נעליים בין השיחים או מאחורי עץ ונראה שהיא מנסה להחביא את הנעליים ואתמול היא חפרה בור והחביאה נעל . את הנעל שלקחה היום בבוקר אני אפילו לא מוצאת. היא יודעת שהיא עושה משהו אסור כי כשאנחנו שמים לב שחסרה נעל או שמוצאים נעל בגינה היא מכניסה את הזנב בין הרגליים מקפלת את האוזניים ומסתכלת במבט אשם , היא לא בורחת ואם נקרא לה גם כשאנחנו כועסים היא תבוא אלינו לאט לאט .
בעלי טוען שזו בקשה לתשומת לב (יש לנו תינוקת בת 5 חודשים ) אבל מדוע שתעשה זאת אם תשומת הלב שמקבלת היא לא חיובית , בנוסף היא עושה זאת גם כשהתינוקת ישנה בחדר אחר ואנחנו איתה ונותנים לה (לכלבה) תשומת לב
וכמו שציינתי התינוקת בת 5 חודשים ולקיחת הנעליים לגינה התחילה בחודשיים האחרונים.
כל עצה תתקבל בברכה

תודה!
 
תקנו ארונית לנעליים, ובא לציון הגואל


ואגב, בעלך אולי צודק, יחס שלילי הוא גם יחס.
 

DogsPCI

New member
צהריים טובים :) ....

אכן קניית ארונית תפתור את בעיית הנעליים, אבל לא תפתור את הסיבה שהכלבה פועלת כך. ואם אכן יש סיבה לכך מלבד רק הגל, תצוץ בעיה אחרת.

את יודעת קשה מאוד להבין מה המצב אצלכם דרך הודעה בפורום, אז מה שניתן לעשות זה רק לשער ולתת את האפשרות הכי סבירה:

1. השאלה הראשונה שנשאלת בכל שינוי התנהגותי היא - "למה עכשיו?". טוב לפחות זו השאלה שאני שואל :).
אז מה השתנה בחיים שלה שלכם קצת לפני שהיא התחילה בהתנהגות זו? לפי הדברים שלך זה אכן כניסת התינוק לבית.

2. ג'ק ראסל, כלב עבודה, כלב אנרגטי, כלב "חכם" שדורש פעילות ותעסוקה מתמדת.

בסך הכל נשמע שהכלב שלכם או משועמם, או באמת מחפש יחס, גם אם הוא שללי. לא לקחתם כלב "שטיח", ולכן אתם חייבים לראות בכל התנהגות כזו כסימן שאתם לא משקיעים בכלב מספיק! וכשאני מדבר משקיעים אני לא מתכוון רק להסתכל עליו ולהגיד לו - "כלב טוב".
אני מתכוון ללהשקיע גם בהמון לעילות גופנית, וכן גם בהמון פעילות למוח - ליצור עבורו אתגרים ועיניין, ולתת לא את האפשרות לבצע ולהצליח. וכמובן בנוסף לנ"ל, גם לתת לו חיבה, אהבה, וכו'.

אז כרגע הביוטוי החיצוני שלו לעיניין הוא "בלתי מזיק", אבל לא לעולם חוסן, עם הזמן התסכול שלו יגבר, והביטוי החיצוני יקבל ביטוי אחר ...
בטח אם אתם גם כועסים עליו על התנהגות זו.

טוב, כמובן רק דעה אישית בלי לקבל את המידע המתאים. יריה באפלה שלי, לכיוון שהכי בסיר לפגוע בו. אבל לא באמת ניתן לדעת מה קורה - עד שלא מגיעים ומבלים קצת זמן איתכם, וגם שואלים אתכם שאלות, וגם שומעים מה לכם יש להגיד. וכמובן אז גם "שואלים" את הכלב מה יש לו להגיד :).

אל תזניחו, בעיות קטנות יכולות להתפתח, תראו בזה איתות כל-שהו של הכלב כי משהו מציק לו, כי משהו חסר לו - ותפעלו להשלים את החסר :).

המון בהצלחה :).
 

topgear2

New member
תודה על התשובה המפורטת

חשוב לומר שהיא ממש לא כלבת שטיח
יש לנו גינה מאוד גדולה והיא מבלה שעות בגינה , רצה ומשתוללת
יש המון חיות בר ( שועלים, סנאים, ציפורים, גיריות) שמגיעות לגינה והיא מתצפתת רוב היום ומבריחה את כל האורחים הלא רצויים בגינה שלה . אנחנו משחקים איתה הרבה ויש לה צעצועים שהיא נהנית להרוס בדקות ספורות (-:
אנחנו גם לוקחים אותה לטיולים ארוכים ביער( אבל לא כל יום) אנחנו לא משחררים אותה מהרצועה כי היא מאוד ידידותית עם חיבה לילדים שלפעמים מפחדים ממנה.
בכל מקרה אין יום שהיא לא רצה ומשתוללת , יש לה המון גירויים בסביבתה היא פוגשת הרבה כלבים אחרים
היא דורשת המון חום ואהבה והייתה כך מאז שהייתה גורה ואני מאמינה שאנחנו מספקים לה מה שהיא זקוקה לו
אני בטוחה שמשהו מציק לה וציינתי את העובדה שיש לנו תינוקת כי ברור לי שהיא מקנאה
כשאנחנו משחקים עם התינוקת היא מיד מביאה את אחד הצעצועים שלה ובעצם מבקשת שנשחק איתה
אבל אין ברירה ולא תמיד אפשר לעזוב את התינוקת ולהתייחס אליה ואז היא מתאכזבת וחוזרת למקומה
העניין הוא שהתינוקת בת 5 חודשים ולא הצלחתי להבין למה עכשיו הבעיה מתעוררת הרי עכשיו הכלבה מקבלת יותר תשומת לב מכשהתינוקת הייתה ממש קטנה ודרשה יותר טיפול.
הסיבה היחידה שאני יכולה לחשוב עליה היא שרק לאחרונה התחלנו להשאיר את הדלת לגינה פתוחה רוב היום וכך היא יכולה להוציא דברים מבלי שנשים לב . אנחנו גרים בחול ומזג האוויר רק עכשיו התחמם.
השאלה היא איך מטפלים בזה ? לא להתייחס לעובדה שהיא לוקחת נעליים אלא פשוט להחזיר אותם מבלי לעשות סיפור?
אני לא מאמינה שהכלבה מוזנחת מאז שהתינוקת נולדה אם כבר להיפך כי עכשיו אני בבית ולא בעבודה
איך מטפלים בקנאה כזו של הכלבה ? איני רוצה שתהיה עצובה אבל אני לא יכולה לעזוב את התינוקת כל פעם שהיא רוצה לשחק.
עוד דבר , מאז הלידה היו לנו ביקורים רבים של המשפחה ובעצם היו הרבה אנשים שהתארחו לימים רבים ואז עזבו
היא קיבלה המון תשומת לב והבית היה תמיד מלא , יכול להיות שהיא עצובה כשהם עוזבים?

המון תודה על העזרה !
 

DogsPCI

New member
לילה טוב, מה שלומכם?

שוב אני מציין שמרחוק לא באמת ניתן לדעת מה המניע, יכול להיות שזה הרגל, יכול להיות שזה סוג של משחק שלה, יכול להיות שזה נובע משעמום, ויכול להיות שהיא אכן מנסה לאותת משהו - כי עובדה שמת-לב שמשהו בה חריג :). ויכול להיות שזה איזה שהו יצר או דחף שמבקש פורקן. ובעניין זה אולי ילדה-בלבן תוכל להרחיב יותר כי היא באמה מגישה העוסקת ביצרים.

בכל מקרה בינתיים - כן, להחזיר למקום ולא לעשות עניין סביב הנעלים. ולחפש מה חסר לה, אם חסר לה.

שני דברים בכללית:

1. גם אם ישנם ימים שבאים אורחים והבית מלא והיא מקבל המון יחס, אם למוחרת היא לא תקבל מספיק יחס, זה עדיין יהיה לה חסר...
לכן כשיש כבר המון מטלות בחיים, ואנו לא תמיד מספיקים, רצוי ביותר ליצור לכלב ובעצם גם לנו סדר יום עבורו. לפחות סדר יום בסיס, של שעות המוקדשות לטיולים, ושעות המוקדשות למים למסגרת שהכלבה תחיה בה בכיף, כל עוד אתם תשמרו על הצד שלכם ב"הסכם" היא תרגיש שיש לה מקום בבית, שיש לה מקום בסדר העדיפויות שלכם בחיים, ושלא שכחתם אותה. אחרת היא יכולה למצוא את עצמה במצבים בהם הכל יותר חשוב ממנה כרגע ...

2. חשוב מאוד שהכלבה תרגיש חלק מהפעילות שעושים עם התינוק. אני לא אומר חלק פעיל! אבהל כן להיות חלק מהקבוצה, חלק מהאווירה. את מספרת שהיא באה ורוצה לקחת חלק, אבל בצואה שלא מתאימה לכם. זה לגיטימי, איפה לדעתי אתם טועים? במקום לכוון אותה לפעילות שהיא ככן יכולה לעשות יחד איתכם, היא פשוט מקבלת את המסר - אין לנו זמן ומקום בשבילך כרגע, וכמו שאמרת הולכת למקום שלה "מאוכזבת".
אז אכו אי-אפשר כרגע לשחק איתה, אבל היא יכולה לשבת לידכם ולשחק עם הצעצוע שלה, או היא יכולה לשבת לידכם ורק להיות שם בחוויה - תוך הלימוד כי ליד התינוקת אפשר ורצוי להיות - אבל באווירה הרבה יותר רגועה ואיטית מהרגיל. אם אין לה בעיות רכושנות, אפשר גם כדרך קבע לתת לה עצם לעיסה בזמן הזה, ושהיא תשב לידכם ותתעסק בצ'ופר שהיא קיבלה - בכיף! זה גם יתחיל להרגיל אותה לאכול ליד התינוקת באווירה טובה.

מה שלא יהיה - הדגש הוא שהיא תהיה איתכם בחוויה! ותפעילי את הדמיון שלך, ותנסי דברים בםועל עד שאת רואה שמצאת מה עובד עבורה. ואני מציע שלפחות בתקופה הראשונית את זו שתיזמי את הדברים. לא לחכות שהיא תבוא ותבקש להיות חלק, אלא להזדמין אותה כבר מההתחלה להיות חלק מהפעילות - אבל! בתנאים שאתם קובעים.

אז מעכשיו נאמר היא מקבלת את עצמות הלעיסה שהיא אוהבת - פעמיים ביום בזמן שאת מתכננת לשחק עם התינוקת. כלומר כשאת מכינה את הסיטואציה למשחק, תדאגי גם למשהו עבורה ותזמיני אותה להיות לידכם ותני לה את העצם. ואני הייתי מקפיד שהיא תשאר ותאכל אותה לידינו ולא שתיקח אותה ותעלם (אחרת פיספסנו את המטרה). אז זה לא בפקודה, אלה בהזמנה ועם התעקשות על ההזמנה הזו
.
עם הזמן היא כבר תבוא לבד עם הצפייה לקבל עצם או צעצוע או סתם להיות לידכם (וכמובן שאת תמשיכי לספק לה אותם).

אז זו רק ההתחלה של לחבר בין הכלבה לתינוקת, עם הזמן מתאימים את עצמינו למה שקורה, ורואים איפה ומה ניתן לעשות עוד.

המון בהצלחה :).
 

DogsPCI

New member
*** תיקון גדול, זה קטע לי לא מעט מהמשפט ...

"לפחות סדר יום בסיסי, של שעות המוקדשות לטיולים, ושעות המוקדשות למשחק ו/או לטיפול בה. ותנסו להגיע למסגרת שהכלבה תחייה בה בכיף ......".
 
למעלה