עצות איך להתגבר......

עצות איך להתגבר......

רציתי לקבל מכם עצה אם זה לא קשה.... היתה לי השבת איזושהי נפילה מסויימת... אני כבר כמה ימים חולה ואני יושבת לי בבית בלי כח לעשות כלום עם עצמי וכל הזמן חיכיתי לשבת ועשיתי באמת השתדלות לצאת החוצה וללכת לבית כנסת כדי להרגיש באמת את האוירה של שבת וסוף סוף להצליח להתפלל כמו שצריך.... ובאמצע התפילה נאלצתי לצאת ולחזור הביתה כי ממש לא הרגשתי טוב... הקטע שמהרגע שיצאתי מהבית כנסת נפלה עלי מן עצבות כזאת ותרעומת כי הרגשתי שזה כאילו לא בסדר שאחרי שכ"כ התאמצתי כדי לבוא ולהרגיש קצת שבת אז למה ה' היה צריך למנוע ממני את ההרגשה הזאת? מה יצא טוב מזה שאני אמשיך לשכב לבד במיטה ? הרגשתי כמו איזה ילדה קטנה שבוכה למה עשו לי ככה....אבל פשוט הרגשתי ממש צער שלמרות ההשתדלות שלי כאילו מנעו ממני להרגיש אוירה של שבת. (עזבו שאח"כ גם הייתי עצובה על זה שאני עצובה בשבת....) אני יודעת שהכל זה מה' ואני מאמינה שהכל גם לטובה וכנראה שה' רצה ככה ושזה הכי טוב בשבילי.... רק שלפעמים כשיש לך באמת כונה טובה ורצון לעשות מצוה ולהתקרב לה' ופתאם קורה משהו שמאלץ אותך שזה לא יקרה אז קשה קצת שלא לשאול -למה? וקשה לראות את הנקודה הטובה...... אם למישהו יש איזושהי עצה, או משהו איך אפשר להתמודד כדי שלא ייוצר חוסר אמונה וכדי שפעם הבאה אני לא אפול שוב לעצבות חו"ש? שבוע טוב! בשורות טובות וגאולה שלמה לעמ"י בעז"ה! סיון

התייחסת לשלי אז אני יתייחס לשלך....

בס"ד אז ככה......קודם כל תדעי ותאמיני....זה השם זה השם זה השם!.הוא נותן לך להרגיש ככה ועל זה את צריכה לעבוד כנראה. רבינו כותב שלפעמים לאדם יש מצב של -"לכתך אחריי במדבר בארץ לא זרועה",לא תמיד אנחנו מרגישים את השם(בתפילה או בלימוד) וזה נראה לנו כמו מדבר שכן הכל יבש ואין התעוררות!אז בא לנו צדיק כמו רבינו ואומר שלפעמים זה הנסיון...להרגיש כמו במדבר בלי שום התעוררות ודווקא פה להמשיך ולעשות את שלנו בלי להתבלבל שכן זו התכלית...אם את תחזיקי בכך אז ממילא יתעורר אצלך תחילתו של הפסוק בנביא-"זכרתי לך חסד נעורייך אהבת כלולותייך",ואז פתאום בלי לשים לב השם יתברך יתעורר עלייך ברחמים ותזכי להרגיש את אהבתו יתברך עלייך כמו שכתבתי לעיל....ודו"ק!(ולא לשכוח לדבר איתו).

תראי סיוון....

אין אדם שבעולם שרוצה להתקרב להשם ולא יהיו לו נסיונות!אין פשוט דבר כזה... רבנו כותב שהמניעות באות להגביר את החשק וככל שמתגברות המניעות כך גם האדם צריך להגביר את החשק כי הקב"ה ישתבח שמו ויתעלה ברא את העולם הזה כדי שנגלה אותו מתוך החושך,מתוך ההסתרה מתוך האפילה! זאת היתה מטרת הבריאה... למה העולם הזה נקרא עולם? מלשון עלמה שמעלים את הקב"ה מי גיבור?מי שזוכה לגלות את הקב"ה ולהרגיש אותו יתברך גם בנפילות. הרשי לי לרשום לך תורה מח' ליקוטי מוהר"ן: "כשאדם נכנס בעבודת השם אזי הדרך שמראין לו-התרחקות ונדמה לו שמרחיקין אותו מלמעלה ואין מניחין אותו כלל לכנוס בעבודת השם ובאמת כל ההתרחקות הוא רק כולו התקרבות וצריך התחזקות גדול מאוד מאוד לבלי לפול בדעתו חס ולשום שרואה שעוברים כמה ימים ושנים שהוא מתייגע ביגיעות גדולות בשביל עבודת השם ועדיין הוא רחוק מאוד ולא התחיל כלל לכנוס לשערי קדושה כי רואה בעצמו שהוא מלא עביות וגשמיות והרהורים ובלבולים גדולים וכל מה שהוא רוצה לעשות בעבודת השם יתברך איזה דבר בקדושה אין מניחין אותו ונדמה לו כאילו השם ית' לא מסתכל עליו כלל ואין רוצה כלל בעבודתו מחמת שהוא רואה שהוא צועק בכל פען ומתחנן ומתנפל לפניו יתברך שיעזרהו בעבודתו ואף על פי כן עדיין הוא רחוק מאוד מאוד.... "וצריך ליהיות עקשן גדול בעבודת השם לבלי להניח מקומו דהיינו מקצת עבודתו שהתחיל אף אין יעבור עליו מה וזכור דבר זה היטב כי תצטרך לזה מאוד כשתתחיל קצת בעבודת השם כי צריך עקשנות גדול מאוד ליהות חזק ואמיץ,לעמוד על עמדו אף אים מפילין אותו חס ושלום כל פעם|"סדגש| :)))))))))) אשרינו מה טוב חלקינו!!! "אל תספור כמה פעמים נפלת-ספור כמה פעמים קמת" עבודת השם ית' זה כמו מגלשה יש לה ירידה ויש לה עליה אי אפשר לעלות ולכנוס בשערי קדושה בקלות כי ס"א מתגברת לכן צריך ליהיות עקשן ולזכור שכל מצווה שאנחנו עושים בעולם קיימת ועומדת לנצח נצחים וכל הארה כל נקודה טובה הקב"ה מתפאר בה "ישראל אשר בך יתפאר

למעלה