עצות אחיתופל

עצות אחיתופל

צר לי כי הפורום אותו אני מלווה חדשים רבים בשתיקה ובעיון מלא כרימון עצות אחיתופל , מה לעשות ולקות למידה לסוגיה וadhdאינם מוצאים פתרון בתאוריות משיחיות או חסרות בסוס נכון כי היו מרפאים למיניהם אשר הבטיחו כי אכילת פסולייה קלופה תשפיע על צידו האפל של המוח או תיפוף קצבי יעשה טוב ללב ולמוח הימני או שמא היה זה השמאלי ראיתי בעבר מעט מאד אנשימקצוע בפורום אך את כולם נשא הרוח והחנטרישים נשארו תוך הסוואת זהות בבחינת השואל הוא גם העונה אז קינסחולוגיים אורולגים גאולוגים ומתופפים הרפו מפורום רציני זה אני בכל אופן נוטש לחו"ל אז אני לא רוצה שתלוו אותי עכשיו ולונדון דווקא מחכה לי

דרדרית

New member
רגע לפני הנסיעה ללונדון ../images/Emo45.gif

אליאסף היקר בכל תחום ולכל נושא ישנן דרכים רבות אני יכולה לדבר רק בשם האמירות אותן אני מביאה אבל כל דבר שמובא כאן מובא בגדר המלצה בלבד וכ"צרכן נבון" אפשר תמיד לקחת את מה שמתאים לנו ולהעזר. אני בטוחה שכל מי שכותב כאן כותב על סמך נסיונו האישי ידע שרכש והצלחותיו בעבר לכן אם לא הצלחת בדרך מסויימת, לא בטוח שהדרך הזו היא "עצת אחיתופל" כדבריך אלא שדרך זו לא מתאימה לך . צר לי שתעזוב את הארץ בתחושת מרירות זו אם בכל אופן עוד לא נסעת אתה יכול להגיב בפורום זה או אלי ישירות לאי מייל בהמון הצלחה בדרכך ומקווה שתמצא את הפתרונות להם אתה מייחל דרדרית

דוקא מה שנכון נכון....

בגלל שבארץ תחום לקויות הלמידה והפקרעות קשב וריכוז לוקה בחסר מבחינת מחקרים ורפואה, יש פתחון פה לכל מיני "עושי ניסים", שאם בודקים בציציות שיטתם לא הוכחה מחקרית, יש רבים כאלה שפועלים ללא כל אישור ממשרד הבריאות ואף "מכשירים" "יועצים" מסוגים שונים. אני מכירה הרבה הורים שבצר להם החליטו לפנות לכל מיני "קוסמים" כאלה במקום להחליט על איש מקצוע שמועדף עליהם וללכת לפי עצותיו לאורך זמן, רובם התבדו.

יפעת*

New member
הוכח מחקרית

זה משהו שכותבים על קונדישנר, שאמור לעשות תלתלים, או על יוגורט שאמור להוסיף חיידקים ידידותיים לגוף. בכל מה שקשור להפרעות קשב וריכוז, וללקויות למידה אחרות, צריך פשוט למצוא הוכחות מהשטח, אם השיטה עובדת, מי צריך הוכחה מחקרית?! יש שיטות שעובדות, ויש כאלה שהזמן מצליח לגשר אצלם על הפערים, וכמבוגרים הם מייטיבים להסתדר עם הבעיה שפוחתת עם השנים.

אם סמטיקה זה מה שאת צריכה..

אז אני אגדיר את זה ככה: השיטות לא הוכחו הוכחה אמפירית, בעוד ששילוב של טיפול מערכתי ותרופתי הוכח אמפירית במספר מחקרים. אם לא איכפת לך לתת לילד שלך טיפול שאף אחד בעצם לא יודע בדיוק מה הוא שווה, ושף אחד לא בדק אם הוא אולי גם קצת מזיק - זה עניינך. יש דבר כזה אבחון שגוי, ויש דבר כזה טיפול שגוי, אני מאמינה שאחריותינו כהורים היא לא לתת לשרלטנים לטפל בילדים שלנו למטרות רווח אישיות ולדאוג שהם יקבלו טיפול אמין ממישהו שלמד 8 שנים את המקצוע ולא ממשיהו שישב במכללה קיקיונית ארבעה חודשים (לפעמים אפילו פחות) וקורא לעצמו רופא או מרפא או מטפל או יעץ וכאלה... יש גם את העניין של ההכחשה - אם אני לא אתייחס זה יעבור עם הזמן - לדעתי זוהי דרך ילדותית וחסרת אחריות להתמודד עם הבעיה, אולי כדאי שתציצי בסטטיסטיקות שמספרות על 40% מילדים הסובלים מלקויות שלא טופלו והידרדרו לפשע, לסמים לשולי החברה? הבעיה לא פוחתת עם השנים, המבוגרים לומדים להחביא אותה בצורה יותר טובה ואז - מאבדים מקומות עבודה, נקלעים לבעיות חברתיות ותיסכולים - תסתכלי טוב, יש פה כמה הודעות כאלה...

יפעת*

New member
כנראה שלא הבנו אחת את השניה

כיוון שאני מכירה שיטות שעובדות, ולא מזיקות, אלא מועילות, ולא למדו אותן 8 שנים. יש אנשים שיהיו מוכנים לנסות הכל בשביל למצוא פתרון, ולפעמים הוא נמצא ממש מתחת לאף. במקום שאחרים הצליחו, למה לא לנסות?

מקבלת אבל...

לא כל דבר, למשל לא מזמן כת הסיינטולוגים פתחה מכון "שמתמחה" בטיפול בילדים היפראקטיבים, שלא תשאלי מה הולך שם, אני לא יודעת אם ההורים שמגיעים לשם מתוך ייאוש ורצון למצוא פתרונות טיפוליים מבררים לעומק מי האנשים האלה ומאיפה הם באים. לכן מה שאני אומרת זה שלא צריך לקפוץ על כל אחד שמתיימר להציג פיתרון, אלא קצת לבדוק בציציות, מי הוא? מה הוא? מאיפה באה התורה או השיטה שהוא מייצג? האם רופאים קונבנציונלים שמעו על השיטה או על מחקרים שנעשו לגביה? תאמיני לי, לא חסרים רמאים בשוק הזה....בטונות...מנצלים את מצוקת ההורים ולובשים על עצמם מסיכה של מטפלים טובי לב ש"רק רוצים לעזור לך לגמול את הילד מהטיפול הנוראי הזה שהרופא רשם לו".

דרדרית

New member
מחזקת את דברייך אפרת ../images/Emo24.gif

ורוצה להתמקד דווקא ברטלין מנקודת מבט אחרת.. אני מורה "קונבנציונלית" שמאד מאמינה באלטרנטיבי ובכל זאת אני בעדהרטלין. לפחות ממה שראיתי ושמעתי מהורים: הרטלין לא בא לעזור למורה (כפי שטענו פה לא מעט)? אלא עוזר לילד "לאסוף את עצמו" ולהתמקד ללא גרויים במה שקורה בתהליך הלמידה ובכך להתחיל בצבירת הצלחות חיוביות בלמידה. ילד ללא רטלין מרוכז אולי 5-7 דקות בשעור. (עובדה!!) ובמשך יום לימודים בן חמישה שעורים- מה הוא לומד בעצם ללא רטלין??? טיפול אלטרנטיבי?? הייתי עדה ללא מעט ניסיונות של הורים לעבור מ"פרחי באך" דרך "רסקיו" וטבליות שום ואנא ערף מה.. ובינתיים הילד בלע אל תוכו חומר "צמחי" שלא עזר. אבל הנזק באי ריכוזו היה נזק מצטבר.. נזק ברטלין?? - כמו באקמול ובכל דבר כימי שאנו מכניסים אלינו לגוף.. לא? שמעתי לא אחת שבעיות קשב/ריכוז נובעות תמיד מבעיות רגשיות.. לא שוללת אך משנה את הסדר.. ואז- טיפול בבעיה רגשית יעזור בריכוז?? תמיד??. יש הרבה מרפאים טבעיים ואלטרנטיביים שעושים מלאכתם נאמנה מתוך מקצועיות רבה. לשלול לחלוטין- יטיל כתם בטובים. ולא בכך כוונת דבריי!! אלא, כפי שאפרת אומרת- יש לבדוק, לחקור, לשאול ואני מוסיפה- לטובת הילד- אל תשללו לחלוטין את הקונבנציונאלי בהמון הצלחה דרדרית

יפעת*

New member
אני מסכימה איתך

אבל יש לא מעט אנשים, שיגידו לך שגם אלבאום זו שיטה מזיקה, בחלק מהמקרים, למרות שהיא מוכרת יחסית

יפעת את צודקת

כבר כתבתי פה את דעתי שיטת אלבאום...תחפשי בין ההודעות

למעלה