עצומה

סלוניק

New member
עצומה

עונש המינימום על עבירות מין ואלימות במשפחה הוא ארבע שנות מאסר כולל חובת מאסר בפועל. כיום, העונש הממוצע הנגזר בגין עבירת אונס חמורה הינו 4 שנים - חמישית בלבד מן העונש המירבי. עסקאות הטיעון והעונשים המגוחכים הניתנים לעברייני מין מוכיחים לנו כי בתי המשפט מתעלמים הן מהחוק והן מהחומרה שבאלימות מינית. לא ייתכן שבמציאות בה אחת מתוך שלוש נשים עוברת תקיפה מינית, אחת מתוך חמש נשים נאנסת ואחד מתוך שבעה גברים נאנס, כאשר המצב הולך ומחריף מיום ליום, בתי המשפט, האחראים על הדין, שותקים, מקלים את הענישה, ויוצרים בסיס לגיטימציה לאלימות המינית. די לשתיקה! חתמו על העצומה והצטרפו לקריאה: ימוצה הדין עם עברייני המין!

חתמתי

אבל יצויין כי רק אתמול, בית המשפט המחוזי בחיפה גזר בין 10 ל-19 שנות מאסר על שישה שהורשעו באונס קבוצתי, מעשי סדום וכליאת שווא, שאירעו בקריות במאי 2002.

wizibusy

New member
צודק!דיי לביזיון!

יש בעיה רצינית בישראל בבתי המשפט (בלי קשר שיש עוד מיליון בעיות כאן) , ההליכים מסובכים,ארוכים,וקשים. אני לא ידוע בדיוק מה צריך לעשות כדיי שבתיי המשפט יפסיקו עם עיסקאות טיעון שכאלה , אך עם מי שהוא יכול להסביר את הסיבה לפעולות בית המשפט בנושא זה, אני ישמח לשמוע.

אשרת

New member
אני אסביר לך למה..

א. לעיתים לתביעה אין מספיק ראיות חזקות על מנת לקבל הרשעה מלאה בכל הסעיפים שלה, ולכן מסתפקים בעסקאות טעון כאשר הנאשם יודע שאם הוא ילך למשפט הוא עלול בכל זאת להיות מורשע- התביעה לא מעוניינת ממש לקחת את הסיכון בנושא הזה. ב. האוריינטציה של מערכת המשפט הישראלית היא טיפולית. לא ממהרי לשלוח אנשים לכלא, במיוחד לא בני נוער מתוך מטרה שהם ישתקמו ויחזרו לחברה הנורמטיבית (מה שלמעשה מעלה את התהיה אצלי: איפה בדיוק שיקום הקורבן של מעשיהם.. אבל זה כנראה לא תמיד מעניין את מערכת המשפט שלנו).

סלוניק

New member
חשוב לציין,

ולשבח את יוזמת העצומה, הגברת טלי לרנר. כמו כן תודה מיוחדת ל-Alexco, שהעביר את העצומה והביא אותה לידיעתי.

kundason2003

New member
העברתי באי סי קיו.

נכון מעצבן?! אבל עובד, כי בדיוק אחרי שהעברתי בדקתי והיו לפחות חמישה אנשים שאני שלחתי. זה טוב.

למעלה