עצומה חשובה!

Simple Sam

New member
../images/Emo207.gifחייבת עזרה דחוף../images/Emo70.gif

אני צריכה שתעזרו לי עם כל מני פעילויות שקשורות לל"ג בעומר סביב המדורה לילדים בכיתות ב'. לא משחקים שדווקא קשורים לל"ג בעומר,סתם בשביל הכיף ושיהיה קל להסביר כי אין לי עצבים להסביר שעות. תודה לעוזרים

דורד

New member
בלי לחפור:

אני חושב ששניהם חשובים יום הרצל (שלפני היום, מעולם לא שמעתי על קיומו) - מתקשר עם ערך הציונות אליו מחנכת התנועה. ויום כדוה"א (שקצת יותר מוכר לי) - מתקשר עם ערך איכות הסיבה ושמירתה (ב.ב.ב.ש.) שגם אליו מחנכת התנועה. וזה הכי בקצרה אין יותר חשוב או פחות. אפשר לומר שבלי ציונות, בעוד לא מעט זמן לא תהיה לנו מדינה. ובלי שמירה על איכות הסביבה, לא יהיה לנו איפה לחיות גם מחוץ למדינה.

spraizler

New member
לדעתי עדיף שלא יהיה לנו מקום לחיות מאשר

לא לחיות במדינה יהודית משלנו

דורד

New member
תכלס המדינה שלנו לא כזו "יהודית" כמו שהגדרת

הרוב של הלאום היהודי הולך ופוחת ובשנים הקרובות צפוי להשתוות באחוזים לבני לאומים אחרים. וגם הרוב בין בני הלאום היהודי והדת היהודית מגדירים עצמם כבעלי זיקה חילונית לדת. וגם הרוב שבין החילונים הינם כופרים ויותר מתנהגים כמחוסרי אמונה כלשהי ביהדות... כך שהמדינה "היפה" הזו שלנו היא מדינה יהודית כמעט כמו שהיא דמוקרטית... צר לי שביום הרצל צריך להודות באמת... חזונו של הרצל לא בדיוק מתממש... וגם לא בדיוק הכתוב במגילת העצמאות... וואווווווווווווווווו צריך לעשות כאן משהו... המדינה הזו מדרדרת מרגע לרגע...

spraizler

New member
המצב לא כזה גרוע

ובשנים הקרובות לא נשתווה.. זה יקרה עוד כ20 שנה צופים .. חוץ מזה אני לא דתי ואני עדיין מחשיב עצמי יהודי, זה לא קשור. אני לא מאמין בה' אבל כן בדת היהודית ובכל המוסר והערכים שלה וההיסטוריה שלה ומרגיש שייך אליה. ואני לא כופר, ואתה נשמע כמו מטיף דת קיצוני. יש הרבה מה לשנות אבל יש לנו התחלה טובה.

דורד

New member
אתה מהרוב היהודי שמגדיר את עצמו חילוני

אני מהרוב החילוני שבקושי מאמין ביהדות... ואני ממש לא בא להיות מטיף דת קיצוני... אפילו להיפך... לדעתי לא האמונה הדתית צריכה להיות המשותף לכולנו... אני רק תארתי את המצב הקיים, מנקודת מבטי, ואולי לא כולם, אבל ישנם רבים שיסכימו איתי.

למעלה