עצוב

ריניני

New member
עצוב

הבת שלנו פחות מאושרת לאחרונה. פחות רוצה ללכת לגן. כל בוקר נהיה עניין סביב זה. מתחילה בסרוב להחליף חיתול ולהתלבש, ממשיכה בלא רוצה ללכת לגן. וכשמנסים לדבר עם הגנן הנחמד-אך-חסר-ביטחון-נורא הוא ישר נהיה הגנתי ואומר שבגן הכל בסדר ומקסים והיא שמחה ומרוצה. אבל לא בסדר, אני רואה. כשמביאים אותה בבוקר ישר הולכת לספה ויושבת לה בצד עם הזחל והמוצץ שלה. כשבאה לקחת אותה בארבע, היא בדיוק באותה תנוחה. לא קופצת על המזרונים, לא מתפוצצת מרצון להראות לי איך היא מתגלשת, לא שמחה באופן מופגן לקראתי. רק באה אלי ומבקשת ללכת הביתה או לגינה. וגם שם, היא עושה את התנועות אבל לא נראה שמבפנים היא בתוך ההשתעשעות. הכי רוצה להתנדנד כל הזמן ולהסתכל על העולם. אפילו לא לשיר בנדנדה כמו תמיד. ובחוג התעמלות שהתחלנו ללכת אליו כל כך קשה לה. כל הזמן היא בוחרת לעשות אחרת מהילדים האחרים, מסרבת לעשות מה שהמדריכה מציעה, מתקשה להתחיל ולהפסיק פעילות, מאוימת מהילדים האחרים (בסך הכל עוד ארבעה, כמו במשפחתון אליו היא הולכת). אחרי החוג שאלתי אותה למה בחרה לשבת על המגלשה ולא על המזרון, כמו שאר הילדים, ואמרה שלא היה לה מקום על המזרון. והיה. אבל בלב שלה הרגישה שאין. ואני, הלב שלי מעוך מצער. לא יודעת איך להגיע אליה, מה קורה לה. זה הגיל (שנתיים בעוד שבוע)? איך נסגרה פתאום,נעטפה במשהו. אתמול כעסה עלי ופשוט שתקה. לא בכתה, לא הפגינה רוגז. רק זויות פה משוכות למטה והפניית גב. זה משהו איתנו? זה משהו בגן? והיא משתדלת לשמוח ולצחוק ולהשתולל, אבל זה נראה מאומץ ולא טבעי ושלם כמו קודם. יש לכם משהו טוב להגיד לנו? או משהו בכלל? אנחנו מאד עצובים כאן (שירי, אמא ואבא).

לריניני-מצב רוח

לב אמא הכל יודע ועל אף כמה כמה ליבך השם לב שבתך אינה כתמול שלשום.אם כל הסימנים מצביעים באופן ברור יותר ויותר על כך שמקור הבעיה היא בגן יש לבדוק את הענין למרות מה שאומרות הגננות( הן תמיד יאמרו שהכל בסדר כדי שהכל יראה בסדר ואני שונאת את זה,איך ההורה ידע שיש בעיה אם לא יגידו לו?).בקשר לחוג אולי באמת החוג לא מתאים לה מפני שהקצב והגישה שלה שונים, אולי קשה לה בחברת ילדים רבים, אולי כדאי שתשקלו חוג אחר או פשוט הוצאת מרץ בגינה. שלך חנה גונן

נעה גל

New member
על איזו תקופה מדובר? כלומר, כמה זמן

אתם רואים את השינוי? שבוע? יומיים? חודש? יותר? אני לא רואה קשר בין החוג לשאר הדברים... לדרוש מילד בן שנתיים לעשות מה שהמדריכה בחוג מבקשת - זה קצת יותר מדי. ההתנהגות שלה נשמעת לי דווקא טבעית (איזה כייף לך שהיא מדברת!). לגבי השאר - אני אשמח לשמוע עוד פרטים. הנה שני דברים טכניים לחשוב עליהם לבנתיים: יכול להיות שהיא אחרי מחלה? יכול להיות שבוקעות לה שיניים טוחנות (ה-4 האחרונות)?

נעה גל

New member
ועוד דבר קטנטן

חשבתם להשאיר אותה יומיים שלושה בבית ולראות אם יש שינוי ?

nonana

New member
../images/Emo45.gif אם אתם עובדים תחשבי כך

יש לך ממשרד החינוך יום חופש אחד בשבוע לא?- אולי ביום הזה שהיא תהיה איתך בבית. ובאותו השבוע שבעלך יקח יום חופש אחד ויהיה איתה כך יהיו לה יומיים רצוף-ואם זה מתקרב לשישי שבת אז יותר טוב. בהצלחה.

ריניני

New member
אז ככה:

נדמה לי שזה נמשך כבר איזה שבועיים, אולי שלושה. מחלה לא היתה, שיניים גם לא נראה לי (נדמה לי שהיא כבר גמרה עם זה לבינתיים, אבל כמה אמורות להיות בכלל??). החוג רק דוגמא שמשקפת מה קורה לה, וההתנהגות שלה שם לא ´טבעית´, לתחושתי, אלא נובעת ממצוקה. איכשהו היא מרגישה שצריכה לשמור על הגבולות שלה בפני העולם שם, כאילו לא בטוח לה. ובעיני זאת סביבה מאוד שמורה ומחזיקה - לא חוג התעמלות פורמלי אלא משהו פתוח ונוגע, כל הפעילות היא ילד והורה וכמעט לא (אולי אפילו בכלל לא, בעצם) ילד וילד. ובכל זאת היא מאויימת ונזהרת ומרגישה שאין לה מקום. וכל הזמן אני בהתלבטות שם אם למשוך אותה לפעילות - כי כשנכנסת לזה נהנית בדרך כלל - או לכבד את הלא שלה (וזאת באמת התלבטות קשה, שאני עומדת בה לא רק שם: האם להשאר ´מבחוץ´ ולקבל באופן מוחלט את הסירוב, או לקחת אחריות על הבחירה בשבילה, כדי לאפשר לה להתנסות בדברים משמעותיים ומהנים עבורה) להישאר איתה כמה ימים בבית - רעיון מעולה, אבל עם אבא בתפקיד חדש בעבודה ואמא במערכת החינוך, זה לא יהיה אפשרי לפני תחילת יולי. טוב, זה לא כל כך רחוק בעצם. אבל אחר כך גם גן חדש ובכלל העולם משתנה, אז עוד נצטרך לחשוב אם זה מתאים. כשנגיע לגשר...

יונת ש.

New member
לא רוצה להדאיג, אבל...

כל מיני דברים יכולים להיות, ובגיל הזה הם לא תמיד מרגישים שהם יכולים לבטא אותם, אפילו אם הם יודעים לדבר נפלא. כדאי לנסות לראות אם משחקי הדמיון שלה השתנו, כי שם הרבה פעמים אפשר לראות דברים שלא מבוטאים בצורות אחרות. ואם ההתנהגות העצובה נמשכת, אולי כדאי לפנות למישהו מקצועי - בגיל הזה זה בדרך כלל מישהו שמשחק עם הילד או אפילו רק מסתכל עליו משחק. יכול להיות שזה כלום וזה יעבור, אבל אם לא אז נראה לי שלא כדאי להזניח את הנושא.

zimes

New member
../images/Emo62.gif ממתי התפקיד החדש בעבודה?

האם זה דורש מידה מסוימת של "ריכוז מאמץ" מהמשפחה?

איזו הודעה עצובה...

הרעיון של נעה - להשאיר אותה כמה ימים בבית נשמע לי מצוין. אולי תוכלו באופן קבוע לקחת אותה מוקדם יותר או להביא ואתה מאוחר יותר. יש לי הרגשה שאולי הבת שלכם רוצה להיות סתם איתכם, בלי חוג ובלי גינה. בלי חוג שבו שוב אומרים לה מה לעושת ובלי ציפיות מאמא לעושת את מה שהמדריכה מבקשת. בלי ילדים בגינה וכל ההמולה בחוץ. יש ילדים שהם יותר ילדי בית. יובל, בן שנתיים ותשע ותמיד נהנה בחוץ, אבל גם מאד אוהב להיות בבית. לשחק במשחקים שלו, בחפצים בבית וכו´. אני חושבת שכדאי לכם פשוט לנסות להיות איתה יותר בבית, בטריטוריה שלה, המוכרת לה, במקום שבו מותר גם לה להיות -לא-תמיד-בסדר. חוץ מזה, הייתי בודקת את הגן, באה בשעות שונות, מבקשת מאמא אחרת, אולי שכנה עם ילד שתבוא "כאילו" לראות את הגן. מקשיבה מבחוץ.... רק שמחה!

zimes

New member
אולי...

אתם מאוד מצפים ממנה שתהיה שמחה (את כותבת שהיא מנסה לשמוח), ופשוט לא בא לה? האם זה קרה פתאום, או תהליך הדרגתי (שהתחיל מתי?)? את יכולה אולי לקשר את זה להתחלה של גן, לשינוי כלשהו בשגרה - שלך? של בעלך? בגן? מישהו שהיא קשורה אליו?

אמא1

New member
זה נורא קשה אבל

על פי התיאור שלך אני מרגישה בלב שיש משהו בגן. שווה לדעתי להפסיד יום או כמה שעות עבודה כדי ללכת ולהשקיף (נאמר בשעת חצר כשהפעילות אמורה להיות בשיא) ולראות אם הגנן צודק. הגדולה שלי כשהיתה בגן (ממזמן מזמן אבל אני לא אשכח לעולם) היתה הולכת מאד עצובה (בסביבות גיל 3). כל יום היתה מבקשת ממני שאני אפרד ממנה בפינת הקוביות הגדולות. ראיתי בעיניה שהיא לא שמחה אבל חשבתי לעצמי שאם היא מבקשת ללכת לפינת הקוביות הגדולות אז היא תכף תתחיל לשחק והכל יהיה בסדר (כי תמיד הגננות אומרות שהילדים עושים "הצגות" להורים וכשההורים הולכים הכל בסדר). יום אחד שאלתי אותה "למה את רוצה להיפרד ממני דווקא בפינת הקוביות הגדולות? את אוהבת לשחק שם?" והיא ענתה לא. כי רק שם מותר לבכות! הלב שלי התנפץ לרסיסים. אם הייתי מקשיבה לליבי מוקדם יותר והייתי נשארת להציץ מהצד, הייתי רואה הרי שהיא בוכה שם לבדה. אבל סמכתי על הגננת...

ריניני

New member
../images/Emo7.gif

אוף, איזה סיפור. ברור שלא תשכחי לעולם
ואחר כך הבנת מאיפה העצב והדמעות? ואיך יצאתם משם? ואיך הצלחת פעם נוספת לסמוך על גננת - נראה לי ששבירה של האמון הזה היא כל כך טוטאלית, שלא ברור איך מתקנים.

אמא1

New member
ככה מתקנים:

מיד נכנסתי אל מנהלת הגן וסיפרתי לה את הסיפור של שיטת "פינת הבכי" באותו יום בוטלה השיטה. מותר כבר היה לבכות בכל הגן! והגננת לקחה על הידיים וניחמה עד שנרגעה. הבעיה היתה הפרידה ממני. עשינו זאת בהדרגה. סיפרתי לה המון סיפורים בנושא, דיברנו הרבה והסברתי אלפי פעמים שאמא הולכת וחוזרת. עשינו פרידות הדרגתיות - בהתחלה 10 דק´ ולאט לאט עלינו. בכל הזמן הזה המנהלת שמה נייר מחורר על החלון של דלת הכיתה שלה כדי שאני אוכל לצפות וביתי לא תוכל לראות אותי. נשארתי בכל פעם וצפיתי איך מרגיעים אותה. לאט לאט ביתי נרגעה וחזר לה הביטחון והחיוך.

limori

New member
חשבתי עליכם כל היום..והיה לי מאד

עצוב... אני חושבת כמו נעה אולי כדי שתשאירי את שירי כמה ימים בבית ואם יש שינוי זה אולי סימן לכך שמשהו לא בסדר בגן... תעדכני אותנו... המון סבלנות ואושר. לימור

חבצלת א

New member
לא מתוך נסיון להפחיד, חס וחלילה,

אבל אולי באמת קורה לה משהו בגן שלא צריך לקרות, כמו התעללות מינית מסוג כשלהו מצד הגנן או אחד הילדים? כמי שעברה משהו דומה בעצמה, אולי אני רואה דברים כאלה במקום שהם לא קיימים, אבל כדאי לקחת גם אפשרות זו בחשבון. מקווה שתתבדו.

דליה.ד

New member
ואולי הבעיה לא בגן...

אלא בילדה...שווה לעקוב, לראות מה קורה עם שמחת החיים שלה ולהיות עם היד על הדופק. ואולי זה רק שלב חולף.... ואולי שווה להתייעץ עם הפסיכולוגית של הגן, או כל פסיכולוג/ית אחר/ת כדי לתת לשירי הזדמנות לבטא מה קורה (למשל דרך תרפיה במשחק, באמנות או בתנועה). פסיכולוגים מומחים יכולים לדובב ילדים ולשחרר אתם מהמצוקות. ויש להם, לפעמים למרות גילם הרך. אני, אישית, הייתי פונה לעזרת מומחה ולא מסתפקת בייעוץ מהורים או אפילו מומחים דרך המחשב, אלא רק מישהו שרואה את הילדה, עושה תצפית בגן, משוחח עם הצוות החינוכי, עם ההורים, עם הילדה ואז מציע הצעות לטיפול. בהצלחה!

ריניני

New member
עוד ועוד (ארווווך)

קראתי (עוד פעם ועוד פעם
) מה שכתבתם לי. וחשבתי. ומשתפת אתכם במחשבות: אולי כן יש משהו סביב העבודה של בן-זוגי - לא שהתפקיד החדש מחייב הרבה יותר שעות מהקודם, משהו אחר: לפני שלושה שבועות היה בשבוע מילואים מהסוג הנעים, יצא כל יום בתשע-עשר וחזר הביתה בחמש (
קצת הפקרות מה שקורה שם..) ובילה איתנו המון. אחרי המילואים חזר לעבודה, והשעות שם הרבה פחות נדיבות. יכול להיות שה´פינוק´ של הרבה אבא, וקצת אחרי זה גם חג שבועות (שלושה ימים ביחד!), הוא משהו שכואב לוותר עליו. בכל זאת אני מרגישה שיש כאן גם יותר. ומשהו יותר פנימי. לא ראיתי שינוי במשחקים הדמיוניים שלה, אבל כן התחילה לדבר יותר על חלומות, לפעמים מפחידים (גמל אפור עם עיניים צהובות עמד בחלון והסתכל עליה). אולי יש אמת במחשבה שהיא רוצה להיות יותר בבית, לא בסביבה של אחרים. אמנם מבקשת כל יום ללכת לגינה, אבל אני יכולה להחליט כאן בשבילה שעדיף להיות בבית (ועוד פעם עולה הדילמה שדיברתי עליה במסר הקודם - האם לקבל את הבחירות שלה או להחליט בשבילה) ולראות אם יוצא טוב יותר. אתמול יצא שחזרנו מהגן ישר הביתה ולא יצאנו כל אחר הצהריים (רק בערב, לרקוד קצת ב"רייב נגד הכיבוש", ומזה היא נהנתה מאד מאד), והיום שישי, אין גן, ועוד פעם בילוי משותף, ובאמת היא נראית בטוחה ומרוצה יותר כל היום. וגם בסופשבוע שעבר היה נעיםנעים. כן מסתמנת כאן הפרדה, שקודם לא שמתי לב אליה, בין זמן-עולם לבין זמן אבא-אמא-בית. ועכשיו צריך לחשוב אם הפוקוס של הקושי הוא בגן. מחשבה מאד לא קלה. גם לי עולים חששות איומים מהתעללות מינית. זה הפך לעניין מדובר וקרוב מאד ליום-יום. ואני מתחילה לחשוב דברים קשים מאד: למה בחרנו משפחתון של גנן, אולי יש שם יותר סכנה במובן הזה? איך אפשר לבדוק, לדעת? לפני כמה ימים היה לה אדום מאד בפיפי, והוא הסביר (התקשר אלי מיוזמתו! אפילו לא חשבתי שזה כזה עניין) שהיתה יותר מדי זמן עם חיתול מלא. וכששמתי לה משחה היא אמרה שזה נעים, וגם ציינה שכשהוא שם זה לא נעים, כי שם הרבה משחה. ולפני איזה זמן סיפרה שהוא אוהב נשיקות במכנסיים. וישר באוזניים חשדניות כל מילה נשמעת איומה ומסוכנת. ומצד שני, לבדוק את הגן זה לא כל כך מעשי: מדובר במשפחתון קטן, לא רואים מבחוץ, אפילו לא את החצר שמגודרת בגדר חיה גבוהה. הוא מאד מתנגד לביקורים במשך היום, זה מלחיץ אותו ומקשה עליו. ובכלל, אם קורים דברים קשים אז הם לא בזמנים שאפשר לראות, לא? וגם לא ברור לי אם זה טוב להתחיל לחשוד בדברים. נראה שמתוך יחסים של חשד יכול לצאת רק רע - שירי תרגיש בחוסר האמון ובמתח ההדדי וזה יקשה עליה עוד יותר. ואולי זה כן משהו שלה, של המפגש עם העולם, ולא משהו שמתחיל מבחוץ. אני מכירה תחושות והתנהגויות כאלו מהילדות שלי. אולי זה אופי? אבל כל כך חשבתי שאני מגדלת אותה אחרת מאיך שגידלו אותי, ויהיה לה קל יותר בפגישה עם העולם
אבל אם ככה, באמת להרחיק קצת את העולם ולתת עוד זמן הורים-בית יכול לעזור. וזה מה שננסה. ובקשר לגנן - לא יודעת. לא יודעת בכלל. ותודה לכן. מקרב לב.

בקשר לגנן

קראתי את התיאור שלך של המשפחתון, ואת החששות שלך מפני התעללות מינית. נדמה לי שמצד אחד את כן חוששת ומכירה באפשרות של התעללות מינית, ומצד שני את משום מה מנסה להגן על הגנן (שנלחץ מכל דבר). לי יש אוזנים חשדניות והתיאור שלך של ההתנהגות שלו נשמע לי מוזר. אני לא מכירה את כל התמונה, אבל רק לפי מה שקראתי אני הייתי דואגת. אני חושבת שאם יש לך אפילו צל צילו של בדל של חשד - אל תתעלמי ממנו. תבדקי. ושלא יהיה לך לא נעים. הבת שלך וטובתה צריכים לבוא לפני כל השאר.

למעלה