עצוב שזה קיים פה

MatanTyler

New member
עצוב שזה קיים פה

http://zone.walla.co.il/ts.cgi?tsscript=item&path=2710&id=501567 תקראו - זה לא משהו שלא ידענו עליו זה פשוט הלך רחוק מדי

Miss Understood

New member
זה באמת עצוב...

ככה תלמידים חושבים?! אני פשוט לא תופסת את זה. אני אולי ישמע קצת קיצונית מאוד שאני אומרת את זה אבל כשקראתי את זה פשוט עלתה בי ישר המחשבה על כל השלטון של היטלר.

MatanTyler

New member
זאת הבעיה!

שאת בכלל לא נשמעת קיצונית ההשווה היא נכונה מישהו ראה את "הנחשול"?

כן!!!

הראו לנו את ההצגה מצולמת פעמיים.. אח"כ ראינו את ההצגה בlive.. אח"כ ראיתי את הסרט המקורי עוד כמה פעמים.. מה שיש להגיד זה שזה סרט ממש חזק..! כל ההשוואה לשלטון של היטלר והכל.. זה נראה בהתחלה כאילו ממש אין למורה הזה מושג מה הוא עושה.. ואז רואים שבעצם הוא כיוון הכל לכיוון מסויים כדי להעביר להם מסר כלשהו.. להראות להם איך האנשים אז הרגישו.. זה סרט שממש השפיע עלי.. ואחרי שרואים אותו כמה פעמים מבינים עוד דברים.. ועוד משהו.. ו.. אין מה להגיד.. סרט חזק..

אל תשחקו אותה מופתעים

אתם מדברים כאילו אתם חיים באיזושהי בועה! אני בטוח שגם אצלכם בכיתה יש אנשים שמדברים ככה או לפחות חושבים ככה, ומעבר לזה, אני חושב שעד לפני כמה שנים גם אני הייתי מדבר באותה צורה, אומנם לא בקיצוניות הזו אבל אמרתי הרבה דבריםש שלא ידעתי או הבנתי באמת מה המשמעות שלהם, דיברתי ממקום של רגש ולא באמת של הבנה. כאן המקום שלנו כחניכי ומדריכי תנועות נוער לנסות ולשנות את זה. להעביר את המסר הלאה, ולעודד מחשבה אמיתי ועמוקה (כמו התהליך שאני עברתי בתנועה.) אריק

Miss Understood

New member
אני דיי מופתעת ולא אני לא חיה בבועה

אבל אצלי אולי יש כאלה שחושבים ככה אבל אף פעם לא שמעתי אנשים מדברים ככה, ואני לא חשבתי שלא קיימות דעות כאלה פשוט נורא התפלאתי לשמוע את זה מתלמידים, ועוד גם איך שהם דיברו למורה לא רק מה שהם אמרו הפתיע אותי אלא גם איך שהם אמרו את זה...

MatanTyler

New member
חצי מהכיתה שלי גזענים

אבל לא שמעתי אף אחד בטענות לגבי הדמוקרטיה זה באמת מצב שהתדרדר לגמרי אבל איך מתמודדים עם זה, מעבר להדרכת גיל היסודי? איך אנחנו יכולים "להטיף" לנוער שגם בגילנו וגם לא מחובר לתנועה? איך אפשר לשנות את זה?

א ל ו ש ה

New member
פשוט לא יאומן....

זה ממש מגעיל מה שקורה פה.... אני אישית עוד לא פגשתי בנאדם שמאמין בדברים האלו. יכול להיות שאני באמת חייה בבועה... גם לי הדברים האלו הזכירו את השלטון הנאצי- מי שאמרה את זה (לא זוכרת כרגע) זאת לא הגזמה- לדעתי אם זה לא יפסק, זה עלול להגמר ממש רע. השאלה היא, מה אפשר לעשות עם זה???? מי שלא מאמין בדמוקרטיה, לא יקשיב למה שיש לאחרים להגיד לו- הוא מאמין בצדקתו, וזהו. אותי אישית זה מפחיד

Yootam

New member
הנוער הוא העתיד

הנוער של היום הוא העתיד של המחר. ואנחנו, גם בתור נוער וגם בתור מדריכים שמחנכים, צריכים להסתכל על העניין הזה, להפיק את הלקחים הנכונים ולגרום לשינוי... אם זה בדרך של פעולות, הפגנות, או כל דרך אחרת... אני חושב שמה שנאמר בכתבה ההיא צריך להפחיד את כולנו...

MatanTyler

New member
זה לא עוזב אותי

וככל שאני חושב על זה יותר... יותר אין לי תשובות המסכנה היחידה שאני מגיע אליה היא שאנחנו צריכים פשוט להיות יותר מהם. אם זה דרך חינוך גיל היסודי לחשיבה אמיתית, הבנה ואמפטיה וזה אומר שאנחנו צריכים להיות יותר רדיקליים מהם - יותר הפגנות, יותר עצרות, יותר רעש ויותר מעורבות בחברה מהם!

א ל ו ש ה

New member
וואלה... ולפני שהשרשור הזה בורח....

רציתי להגיד שגם אני לא הצלחתי לחשוב מה אפשר לעשות עם זה... הצלחתי לחשוב רק על דבר אחד... נתתי לשתי המדריכות של ו'-ח' אצלנו (אין הרבה ילדים- שכבות קטנות...) לקרוא את המכתב, ועזרתי להן להכין פעולה על חשיבותה של דמוקרטיה. הפעולה עוד לא היתה, אבל אני מקווה שהיא תצליח.

למעלה