עצוב עצוב... ):

מר איציק הדר היקר... "והמשכיל"

אני רק עכשיו ראיתי את תגובתך אחרת הייתי מגיב כבר אתמול, בכל מקרה אני בוגר תואר ראשון מאוניברסיטת בר אילן מתחיל בעז"ה את השני שנה הבאה.. אז הדבר האחרון שאתה יכול לקרוא לי הוא בור!! אני יודע שבימי הביניים ולאורך כל ההיסטוריה היו הומואים זה ברור לכל אחד יה חתיכת דביל!!! אני התכוונתי על הקבלה של ההומואים בתקופות אלה!!! אתה טועה בדבר אחד, כמי שלמד היסטוריה בתואר הראשון שלו אני יכול להגיד לך שבימי הביניים לאחר שהנצרות הייתה לדת השלטת באימפריה הרומאית החלו רדיפות והומואים אף נשרפו על המוקד בגלל שעסקו בפעילות הומואית!!! אתה מוזמן קצת לקרוא ולהעשיר את הידע שלך בנושא מר משכיל!!!! אז בחיים שלך אל תקרא לי או לחבריי כאן בורים!! תודה על הקריאה ושבת שלום!!!!

צר לי שזה לא ממש מרשים אותי....

תואר ראשון זה גם משהו...בסיסי מאוד אבל גם משהו אבל היסטוריה???? נו נו.... לא שאני חלילה מזלזל, אבל בכל אופן זה לא משהו שרצים להשוויץ איתו.... מכל מקום כאיש אקדמיה,(בר אילן זה נחשב אקדמיה???...) בא נראה אותך מתמודד אינטלקטואלית וענינית לגבי מה שכתבתי ולא בצורה אמוציונאלית מתלהמת כל כך, אותי אתה לא צריך לשכנע בכלום. אם אתה מתחמק אתה היחיד שמפסיד אם אתה מרמה את עצמך, ואתה בהחלט בהחלט עושה זאת רק אתה מפסיד השאלה אם אתה תגלה את זה לפני שיהיה מאוחר מדי והשאלה אם תהיה לך הזדמנות לתקן. נ.ב. סליחה על העקיצות,חשוב לי שתבחין בין דיון אינטלקטואלי מחכים ובריא לבין מסע השמצות ועקיצות הדדיות,כולם יכולים, אבל זו ממש לא המטרה....

נתיN

New member
פסאודו אינטלקטואליות, התכונה האהובה עלי.

אל תוכיח כמה אתה בור. *מכיוון שאתה אקדמאי כל כך, בוודאי אתה יודע מה אומרת מרי דאגלאס על תחושת גועל. מעבר לדרך הסקת המסקנות המטופשת שלך, כשאנשים נרתעים מאדם שמספר להם שהוא נמשך לבנים (אפילו אם הוא לא עשה משהו בפועל), גם אם הוא דתי למשל, זה לא 'העדפה תרבותית' כי הוא מגיע מאותה תרבות שלהם. הרבה פעמים שנאה נובעת מפחד, או יותר נכון מתחושת איום. *ציטוט - "בשירשור אחר פה בעמוד קראתי בשם אחד מחברי הפורום שמודה (וזה ידוע לכל מי שבקי בחומר) שאכן יש לזה השפעה כזו או אחרת. במידה וזה נכון. הרי הפחד ממוצדק ואם אתה אדם ישר אתה צריך לכבד את זה. פחד זה לא בושה.במיוחד אם יש לפחד בסיס." כנראה מר אינטלקטואל, שלמרות שבהודעה אחרת כתבת שקראת על מחקרים, ששכחת את אחד המחקרים הכי מפורסמים בחקר נטיה מינית - המחקר על שבט הסמביה, שמוכיח שגם פעילות מינית בין גברים בגיל ההתבגרות לא תגרום לאחוזים גבוהים יותר של הומוסקסואליות בגיל בוגר. אז שדיבורים או חשיפה תרבותית כן יגרמו לזה? נו באמת... *דבר שלישי, שכל יקר, בוא לא נשכח שבימי הביניים היו כאלו שחשבו שהשמש מסתובבת סביב כדור הארץ. אולי קשה יהיה להוכיח שהיום אנשים יותר חכמים, אבל הידע המצטבר כיום גדול לאין שיעור מהידע המצטבר שהיה בתקופה ההיא. גם תודות לטכנולוגיה, גם תודות להרבה דברים אחרים. כנראה שנרדמת באקדמיה בשיעור על מקורות ידע. *דבר שלישי, שכל יודע היסטוריה יקר, העדויות שאתה מדבר עליהן לא ממש מתייחסות להגדרה המערבית של זוגיות הומוסקסואליות. פדרסטיה איננה הומוסקסואליות. להחזיק אשה למטרות ילדים ומאהב במקביל כמו ביוון העתיקה זה לא בדיוק הצורה שבה מתייחסים לזה כיום. * ודבר אחרון - דברים לא מושפעים רק מטרנדים. זו טענה שטחית. לו היית יודע קצת היסטוריה, היית יודע ששיח הזכויות שמקדמת כיום הקהילה הלהטבי"ת אינו נובע מאיזו אופנה או מתירנות, אלא מהעובדה שב-150 שנה האחרונות ניסו לרפא הומוסקואלים ולסביות בשיטות משיטות שונות, החל מטיפולים פסיכולוגיים, דרך הזרקת הורמונים ועד כריתת אונות במוח. אבל כשזה לא עובד, וכשההתייחסות לזה כאל ניתן לריפוי גרמה לאנשים כמו אלן טיורינג להתאבד או לרצח של אנשים על רקע נטיה מינית, לא ממש מדובר באיזו אופנה - מדובר במסקנה די מתבקשת של 'להטבי"ם הם גם בני אדם, ולכן גם להם יש זכויות'. ושוב - זו גישה שונה מאד מצורת ההתייחסות לזה ביוון העתיקה או בתקופות אחרות.

ספר ריק

New member
גם דיכאון מוגדר כהרפעה נפשית, למרות ש

20% מהאוכלוסייה יחוו דיכאון במהלך חייהם. אל תקח ללב. תתרכז בהמונים שאוהבים ומקבלים. כי תמיד יימצאו המתנגדים, השונאים. אני לא אומר שלא לנסות להשפיע על הרוחות ולפתח יותר קבלה, אבל אל תתן לאלו שבוחרים לדחות להרוס לך את שמחת החיים.

סרוג בארון יקר, לי מנחם בן בכלל לא מזיז

מה שמפוצץ אותי זו החברה הדתית שבכללותה בטוחה שזו מחלה. בטוחה שכמעט ואין כאלה אנשים אצלנו, בטח לא מדמיינים שיש מאות ואלפי נשואים הומואים... והרבנים, כמו כלל הציבור למעט אולי ספורים, יחרימו את ילדם ההומואים/ידחפו אותם לטיפול אגרסיבי ומיותר ב"מחלה" במטרה להתרפא. זה מפוצץ אותי אבל מאידך, הצעירים שכ"כ שלמים עם הנטייה שלהם ועושים מה בראש שלהם מעוררים בי תקוות (וקנאה גדולה
)

השאלה היא לא אם זה מחלה או לא

זה בכלל לא הנושא. הנושא הוא האם אפשר להפסיק להיות הומו או לא... האם זה תלוי בבחירה או לא. מה שהרבנים יודעים ואתה לא-או שאתה לא רוצה להודות או להסכים על זה זה העובדה שאפשר לצאת מזה (ולא הכל חייב להיות דרך עצת נפש...יש דרכים הרבה יותר טובות היום...) הרבנים יודעים את זה כי הם רואים את זה מול העיניים כל הזמן. את דעת הרבנים אי אפשר לעוות עם מסע יחצנו"ת או התלהמות תקשורתית. ברגע שהרב ראה אפילו פעם אחת!!!! שזה אפשרי זה מעלה צד רציני ומשמעותי שגם אחרים יכולים! קל וחומר שהם לא ראו רק פעם אחת אלא עשרות פעמים. גם אני ראיתי הרבה מאוד מקרים,על אחרים, מעבר למקרה הספציפי שלי שאני הייתי הומו הרבה יותר מכולכם פה... וברגע שהפסקתי לעבוד על עצמי שאני "מקבל את עצמי" וברגע שהפסקתי להתבכיין ולהאשים את כל העולם בהכל ולדרוש דרישה חסרת ססיכוי בעליל מהעולם שיקבלו אותי 'איך שאני' יצאתי למלחמה ועובדה,זה לקח 8 חודשים וזה הצליח!!!! אני לא הומופוב אני הומוז"ל..... אוהב את כולכם!!!

נתיN

New member
השאלה היא האם יש לך שכל או לא.

דבר ראשון - לרבנים אין ידע בנושאים שלא קשורים להלכה יותר מלאדם רגיל. דבר שני - אין דבר כזה 'אחד יכול כולם יכולים'. זו צורת הסקת מסקנות מטופשת ביותר. (אתה יודע, "והאיש משה עניו מאד"...) דבר שלישי - עשרות? מאות? אני אביא אלפי מקרים של כאלו שניסו ולא הצליחו. ולא מדובר ב-8 חודשים ניסיון. מדובר באנשים שניסו שנים, בכל שיטה טיפולית אפשרית, חלקם אפילו התחתנו והביאו ילדים, ואחרי 20 שנה גילו שה'שינוי' לא כל כך עבד. מעבר לזה, כנראה ששוב, אינטלקטואל גדול אתה לא. http://www.apa.org/pi/lgbt/resources/therapeutic-response.pdf

נתי, מעבר לזה שאני חותם על כל מילה שלך כרגיל

אני באמת חושב שחבל על האנרגיות די ברור פה לכולם שהטיפול היחיד שהבנאדם הזה צריך ויעזור לו הוא לכיוון של 'קבלה עצמית' מה שימנע ממנו אולי סופסוף להתכחש ולהיאבק עם עצמו. אולי, רק אז, במקום הניסיון הפאתטי לשכנוע עצמי ע"י הטפת מוסר לאחרים (השלכה כבר אמרנו?) הוא יתחיל לחיות

rid31

New member
אולי מספיק כבר עם הנהי הזה!

מה אתם רוצים מאיציק ודומיו? אי אפשר לקבל דעות שונות? סוף סוף מישהו כאן מטלטל קצת את הספינה השלווה הזו. נראה לי שהרוב כאן נהיו מרוצים כל כך מעצמם, ובטוחים כל כך בעצמם ובדרכם שאולי זה לא רע שמישהו יאתגר קצת את המיינסטרים הזה. אני מרגיש לפעמים שהנטיה היא מחלה, ושיש משהו שאני לא מבין. שרק צריך להסיר את המסך הזה ולהבין מה הטעות. זה מעוות לחשוב שככה אנחנו וזהו. המטרה שלנו היהודים זה תיקון, ברוח ובמידות אבל גם בגוף ובצרכים האנושיים החומריים. אנחנו לא איימישים ומבחינתנו אין כל רע ברפואת הגוף והנפש, ואין רע במי שמנסה לתקן נטיה הפוכה (וזה לא משנה עם זה מולד או לא). כמו שאין רע בזה שאני אתפלל שאני ארפא מזה או אשתנה לנטיה רגילה. אם מישהו נולד עם פגם מסויים, אפשר לנסות לתקן ואפשר להתפלל לתיקון. אין בזה שיפוט מוסרי של הפגם. זה שמישהו מציע דרך לתקן לא אומר שהוא "פגמפוב", שהרי זה כל המהות שלנו כאן. להגיד שה' ברא אותי כך זה לא אומר שאתה לא יכול או לא נדרש לנסות לתקן. מאידך זה נכון שאסור לאחרים ללעוג על הפגם, אבל מותר להם להציע תיקון או ניסיון לתיקון.

זה לא זה

פשוט איציק הזה כל היום רק בוכה ומתלונן ומעיר לאנשים בצורה מרגיזה לא רק פה, גם בפורומים אחרים סתם חופר להם כל היום "אתה טועה פה" "אתה לא יודע לא זה ולא זה" באמת שזה סתם להתווכח לשם הוויכוח, חלאס! הדעת עכשיו גם להומואים, להוכיח להם שגם הם טועים? חופר.

ספר ריק

New member
תמיד טוב לשאוף לתיקון

במקום שבו הדבר מתבקש. מאחר ושמעתי על יותר מדיי מקרים בהם אנשים שניסו "לתקן" את הנטייה שלהם הגיעו למצבים נפשיים קשים מאד כשנוכחו לדעת שהדבר לא מצליח להם, ומאחר והארגון העיקרי המציע את אותם טיפולי המרה אינו מפרסם נתונים כלשהם לגבי אחוזי ההצלחה- אני נוטה לחוש סלידה מכל הנושא.

Harry J

New member
למה למה למה לקחת קשה אנשים כאלה??????????

שוב מה שכתבתי ללאופולד5 למעלה

למעלה