עצוב נא לזכור...

עצוב נא לזכור...

קיבלתי את זה במייל וחשבתי שכולם צריכים להיזכר: שלום, כאן מעיין ספיר. השם בטח נשמע לכם מוכר. לא, אני לא החדרתי את הסוס הטרויאני לסלקום וגם לא לתמי 4. אני זאת שנרצחה לפני יומיים. נו, זוכרים, הסיפור עם האתיופי שרצח אותי סתם. . .? זאת אני. בטח שמעתם את אמא שלי ברדיו. בטח בכיתם. אמרתם כמה נורא, ואז, עליתם על הסוס הטרויאני ודהרתם אל עבר השקיעה. ואני איפה? קיוויתי שהמוות שלי יחזיק קצת יותר. בכל זאת, הידרדרות החברה הישראלית, הנוער לאן, קליטת האתיופים נכשלה, החינוך מתמוטט. סימלתי את כל אלה, אבל בדיוק לחמש דקות. מה היה דחוף לכם לשחרר את הסוס הטרויאני? לא יכולתם להשאיר אותו באורווה עוד שבוע? אני יודעת, סיפור הרצח שלי יותר קשה לעיכול מסיפור הסוס הטרויאני. בסוס יש את כל מה שאתם אוהבים. כסף, חברות ענק, מנהלים עם סיגרים, היי-טק, מחשבים. ומה יש בסיפור שלי? אתיופי שהריח דבק. וגם סתם דבק. אפילו לא דבק שלוש שניות. אבל אולי אני אשמה. לא הצלחתי לתפוס את תשומת לבכם ליותר מחצי יום. אולי הייתי צריכה לחשוב על משהו גדול יותר. הייתי צריכה להכניס מחשב לסיפור הזה: אולי אני והאתיופי הכרנו דרך מחשב. אולי הייתי צריכה להכניס קצת ריגול: הוא עקב אחרי כמה ימים. כסף. אין כסף בסיפור שלי. כמה כבר עולה דבק? ואפילו לא דבק שלוש שניות. אבל מה באמת יותר נוגע לחיים שלכם? שמעיין ספיר נרצחה סתם? או שסלקום מרגלת אחרי תמי 4? אולי חבל שתמי 4 לא נרצחה. או שסלקום לא הריח דבק. טוב. להתראות. אני הולכת. רק תזכורת, אולי בכל זאת, תקדישו עוד שנייה. נערה בת 16. אתיופי . רצח. סתם. דבק. ואפילו לא שלוש שניות. אגב אם אתם שואלים את עצמכם, שלוש שניות לקח לו.

אני מבינה את העצב

וכאמא אני מבינה את הכאב אבל אני לא מבינה מה הקשר לאתיופי? אם הרצח היה נעשה על ידי מרוקאי היה קשה יותר , קל יותר? אם היה נעשה על ידי ערבי לא היתה עוד אמא בוכה? את זה אני לא מבינה

אני יודעת שלא את כתבת זאת- לפי

דברייך אבל יש כאן נימה של גזענות. "קליטת האתיופים נכשלה"- לידיעתך אני מכירה המון אתיופים שמגנים מעשים כאלה ובגלל מקרים כאלה לא נכשלת עלייה וקליטה שלמה של עדה. ובמקרים שהרוסים (ויסלוחו לי כל הרוסים אין זה נגד כולם) רוצחים זה בסדר כאן לא נכשלה העלייה והקליטה- הרי רק שבוע שעבר 3 רוסים תקפו והלמו בסטודנטים באריאל, ולפני זה לא היו רציחות הלוא השבוע שמעתי בחדשות כי אדם (מבוגר) רצח 4 אנשים כי שתה יותר מידי ושרף את גופותיהם... כאן שוב לא נכשלה העלייה והקליטה. יש הרבה במכתב הזה גזענות לשמה ומי שמפיץ את המכתב הזה בעל כוונות טובות ונכונות לגבי זה ששכחו בתקשורת מהפרשה ובמשרד החינוך שכחו לחנך כבר ועסוקים בפיטורים אבל זה אחד וזה אחר.

joshh

New member
אני לא חושב שמישהו יכול לשכוח ...

הלוואי והיו נותנים לנו לשכוח את הרצח האיום הזה. אבל לצערי, כל יום אנו שומעים על רצח חדש, כולם על סתם... אני לא שוכח את מעיין, ולא את כל אילו שנירצחו סתם. אני חושב שלכולם זה עדיין מהדהד הרבה יותר מהסוס הטרוייני. לפני כשבוע כתבתי על העכזבות שלי, וכמה מהם היו על אכיפת החוק במדינת ישראל ועל החינוך שלנו. אני יליד ארה"ב, ואחד הסיבות שאמא שלי גידלה אותי בארץ זה בגלל שילדים יכולים להסתובב ברחובות בערב בידיעה שלא יקרה להם מה שקורה היום. אני זוכר שבניו יורק אחרי 5 בערב אף ילד, נער לא מסתובב ברחוב, רק בגלל הסיבות האילו, בנוסף, בנו באותו זמן שכונות סגורות עם שומר וגדר גבוה שבמרכזו היה גינה רק מהסיבות האילו... אני מזעוזע! מקורה לנו ? עד היום, הייתי מסתובב עם הנשק האישי שלי מחשש למחבלים, היום אני מסתובב איתו מחשש לעבריינים. לך תדע איפה תתקל בהם, אולי כי הסתקלת עליהם לא כמו שהם אוהבים, אולי כי היום הם לא עשו את שלהם והם רוצים "אקשן". היום אלימות בקרב הנוער הפך ללגיטימי מאוד מצורה מזעזעת. אלימות מתקבלת, בכל מקום, אתה צריך להיות גם רוח ועצבני ואתה מקבל כל מה שאתה רוצה ורואים את זה בכל מקום. אני יכול להגיד, שמשטרת ישראל עובדת בשיטת הפיוס, במקום לאכפוף את החוק. והאשמה הגדולה היא הממשלה ! אני לא יודע לאן המדינה הולכת אבל אני בטוח שהוא למקום לא טוב. לאן היגענו ? ממתי אלימות הפכה ללגיטימית ? ממתי חוסר מעורבות חברתית הפכה ללגיטימית ? joshua כותב מכאב....

אני חושבת שאתה מאוד צודק...

אכן הרצח של הנורא שאר הרציחות שהיו בשבוע שחלף הם נוראיים ובלתי נתפסים, ואכן היום מסוכן להסתובב בחוץ לבד. אתמול ישבתי בין חברים ומישהו סיפר על איזה חלום ששמע על המשיח וחבר אחר פשוט אמר לו שהמשיח יגיע לכאן הוא יגיד שהוא טעה במדינה מרוב שהיא כל כך נוראית. יש לנו מדינה מדהימה ביופיה החיצוני אך יופיה הפנימי רקוב ומלא בתולעים, בדיוק כמו תפוח יפה מבחוץ ורקוב מבפנים. חבל שזה המצב ושאין פטרון לנושא.

joshh

New member
אני לא חושב שאין פתרון...

אני חושב, שאם אנשים יתחילו להתעורר באמת, ויפסיקו לבכות למשטרה ולממשלה, ויתחילו לקחת טיפה אחריות על הסביבה שלהם, זאת תיהיה התחלה. אני חושב, שאם אנשים היו רוצים לעשות שינוי, אז יתחילו להיות מעורבים יותר חברתית. בארץ אנשים אוהבים לקחת אבל לא לתת, תרומה הפכה להיות מילה גסה, תרומה הפכה להיות כסף, אם היו עושים יותר (מתנדבים, יוצרים, בונים) זה היה עושה שינוי. אם היו לקחים יותר אחריות, בכבישים, ברחוב, ונותנים דוגמא אישית טובה יותר לסובבים וגם הרגשה יותר טובה זה היה גורם לשינוי קטן. אם היו מפסיקים להידחף בתורים, ומפסיקים להיות מה שאנו קוראים לו "הישראלי הטיפוסי" והופכים אותו למשהו טוב יותר זה היה עושה שינוי משמעותי. אם אני רואים מישהו שעושה משהו מגעיל:ילד מכה, מישהו נידחף לתור, מישהו צועק סתם כדי לקבל וכו... אולי אז המדינה הייתה ניראת אחדת. לדעתי, שינויים קטנים הופכים להרגלים טובים ואז לשינויים משמעותים גדולים. עבריינות מתחילה מהעבירה הכי טקנה וכל פעם עולים מדרגה, אם מפסיקים אותה מההתחלה, ולוקחים אותה ברצינות בסופו של דבר זה יפחית את העבריינות. צריך לגנות אותה ולא לקבל אותה! הסלחנות נעשת לא רק ע"י המשטרה היא גם נעשת ע"י האזרחים. צריך להיות נורמה כזו שזאת בושה להיות עובר על החוק ולא להיפך. אני אתן דוגמא: אם היו שוללים רישיונות לנהגים על דברים הכי קטנים ולא היו דברים גדולים. ככה גם צריך לקחת את העוברים על החוק בדברים הקטנים. לא לוותר לאף אחד, עשית תשא בתוצאות. יש פתרונות, צריך רק להתעורר. joshua

כנראה שלא הבנת אותי זו בדיוק דעתי

בנושא. אני גם חושבת שאנשים צריכים להיות יותר עירניים לסביבתם ולקחת אחריות אך לא בצורה קיצונית כי תמיד יכולים לפרש את זה בצורה ההפוכה לחלוטין אני מדברת על לקיחת אחריות לעשיית הרע לטוב וחלילה לא ההפך.

joshh

New member
דברתי על שינויים חיוביים.

חלילה על עשיית רע, דברתי על עשייה בגדר החוק. אנשים עושים דברים מחוץ לחוק ולזה אני נגד !

אני יודעת וגם אני חושבת ככה אך

לבל יחשבו אחרת הקוראים שאנו מתכוונים על לקיחת החוק לידיים בכל מצב.

למעלה