עצוב מאד

עצוב מאד

חבר'ה יקרים! מה שלומכם היום?! =] אני והשכבה עמה אני לומדת בתיכון לקראת גיוס. חלקם כבר התייצבו לצו ראשון ושני אבל הרוב הגדול לא. לעיקר - הדבר היחיד שמעניין אותם בנושא הצבא זה איך להשתמט ממנו. ניסיתי לעורר קצת התלהבות אצלם, (בעזרת שיחות וסיפורים על הכיף הטירוף והמשפחה שייצמחו שם) ללא הצלחה. זה ממש ממש מתסכל לדעת שהחברים והאזרחים לעתיד של מדינת ישראל הם אנשים שהתפיסה שלהם מעובתת לגבי זה. לא כיף. צבא וצה"ל בפרט נראה לי כמו חלום, איך אפשר לפספס דבר כזה בחיים??? הכי פטריוטי, מבגר,מאתגר, מגניב ומכין לחיים שיש (תלוי מה עושים שם כן?!) !! (במיוחד בקרב אלה שחיו בבועה כל החיים שלהם עד הלום) בקיצור ...מ-ה ע-ו-ש-י-ם ע-ם ז-ה? יש לנו גדנ"ע אחרי סוכות, וכבר הייתה לנו הרצאה (גרועה לאללה) ויהיו לנו עוד בעתיד בהקשר. בהרצאה הנ"ל הביאו מישהו שייספר קצת על היתרונות של הצבא, הוא סיפר ושיבח בעיקר עצמו ואת היחידה המובחרת שלו! אידיוט! (סליחה, לא התכוונתי =]) ככה לא חושפים בני נוער לחשיבות הצבא! אני משתוקקת להתגייס (אפילו שאני בקטע של עתודה ללימודי רפואה- יש לזה מסלול קרבי וגם אני אהיה בקבע [ננה בננה] או אפילו לשב"כ או למוסד- למה?! - כי אני יכולה!) פתרונות אליי אנשים יקרים [(באשר הרצון שם הדרך) לא יודעת ואין לי מספיק רצון להסביר את הקשר. פשוט זה הסיום הראשון שעלה בראשי.] תודה רבה .

אמממ תקשיבי..

אני כל הזמן רואה איך לאט לאט עוד ועוד אנשים קולטים את זה.. בהתחלה אין הרבה שמורעלים כ"כ על הצבא.. אבל תאמיני לי שכל פעילות וכל דבר מרעילים יותר על הצבא ועם הזמן עוד ועוד אנשים יגלו עניין... ידיד שלי שהיה הכי אנטי קרבי בעולם נהיה מורעל על סיירות.. אנשים יתחילו לשנות את הדעה שלהם ככל שהם יעברו יותר פעילויות שקשורות לצבא.. תאמיני לי שזה מרעיל.. אנחנו לא יצאנו לגדנ"ע והדבר היחיד שעברנו זה יום בעקבות לוחמים.. וזה הספיק כדי להרעיל מספר לא קטן של ילדים.. אל תלחצי.. (אני מניחה שאת בכיתה יא') יש עוד זמן.. ולאט לאט זה ישפיע ותראי שרמת הרצון להשתמטות תרד.. יותר אנשים יורעלו על יחידות שונות.. יהיה פסדר..

אמן! ../images/Emo195.gif ../images/Emo39.gif

תודה, זה מעודד... =] אבל אני מכירה את הילדים האלה קצת, הם מרובעים, לא הרבה נכנס ולא הרבה יוצא אליהם ומהם. מנסיון קודם שלי איתם , לשפר נקודות מבט שלהם כדי להרחיב קצת אופקים על דברים שצריכים לצוף אצלם זה ממש קשה, ולא הרבה משנים גישה או מחשבה (אפילו שזה שווה גם רק למישהו אחד), הם אטומים (שוב, לא כולם הרוב) תודה על ההתייחסות! הלוואי ויזרום להם אדרנלין בדם רק מהמחשבה על זה! -רק בריאות-

גם אני אמרתי את זה..

אפילו אם תראי לפני חודש בערך היה שרשור על כמה מתגייסים לקרבי בשכבה של כל אחד מאיתנו.. אני אמרתי שיש לי שכבה מפגרת ואפחד לא רוצה... אני אומרת לך אני ראיתי אנשים שאמרו שהם מוכנים לשבת בכלא חודשיםםם רק כדי לא להיות בקרבי פתאום מתחילים להתעניין בסיירות.. להכנס לכושר בשביל זה.. להיות מ=ו=ר=ע=ל=י=ם..! אולי לפעמים זה נראה שאין מצב שזה יקרה.. אבל כשהיינו ביום לוחמים.. וראינו את "מופע אש" של חיל תותחנים.. ואח"כ כל החיילים שם באו היו איתנו (עזבי את להקת חיל חינוך שהייתה על הבמה..
) לא דעת זה פשוט עשה לכולם משהו.. פתאום התחלתי לשמוע "אני כבר רוצה להיות בצבא" הייתי בשוק.. כל הזמן הזה הייתי היחידה שמתעניינת.. זה לא הזיז לאפחד.. תאמיני לי שאם זה קרה בשכבה המפונקת שלי.. זה יכול לקרות בכל מקום.. תעזבי את אל תנסי ללחוץ.. זה יבוא מעצמו...

ועוד דבר שאפשר

זה לדבר עם המחנך\ת ולבקש להקדיש לזה שיעורי חינוך, עד כמה שהתלמידים מוכנים להקשיב לזה אצלכם... בכיתה שלי כולם היו מורעלים גם ככה. :)

גם אני רוצה כיתה של מורעלים! פנאןןן

מאיזה איזור את בארץ? בטח עיר צפונית... אני מהמרכז, זה לא בראש מעיינם. אני חושבת שאת אפקט הזמן באמת לא ניצלתי, יש להם עוד שנתיים למען השם, אני לא צריכה למהר נכון? (נכון). דיברתי עם המחנכת , רכזת השכבה, סגנית המנהל ומהנהל בכבודו. גם הם לא היו בחרדה (אני אדם מאושר) כמוני. תודה לך שוקולדית.

אני גם מהמרכז גם..

ליתר דיוק מראשון.. ותאמיני לי יש לי שכבה של מפונקים..!!! והם השתנו.. תקראי מה כתבתי למעלה..

IrIsH BaBe

New member
תני לי 10 דקות הרצאה

אצלכם, וכולם רצים לעשות גיבוש לשייטת.... אין לך איזה אח או בנדוד או שכן המשרתים ביחידה לוחמת או מיוחדת?? תביאי אותו פעם לביצפר....הם יראו אותו קצת ויתלהבו ככה זה קרה אצלי......הייתי הכי לא קשורה בעולם ועם הזמן כשנחשפתי לחיילים [הביצפר שלי ליד התחנה המרכזית] התחלתי להתעניין יותר במה שקורה בצבא.... תני להם זמן, אני בטוחה שעוד תבוא עליהם הגאולה :)

אין לי שום אנשי קשר בצבא,

או לפחות עם אנשים שזורם להם בדם רעל מסוג זה.... כמו שאמרת, -זמן- מרכיב חשוב בחיים, וייתכן שיעזור במקרה הזה. אני חוששת / פוחדת שיהיה מאוחר מידי... אבל מצד שני לא צריך להקדים את המאוחר. אני לא רוצה לאמר על זה "וואט אוור", כי בוער לי שיתגייסו, הייתי במסגרות עם צבע דומה לדינמיות של צבא, זה גרם וגורם לי אושר ואהבה עצומים לחיים, בעצם להכל. אני רוצה שהם גם יקבלו מתנה כזאת. אחרי הכל, צבא זה (או זאת?) זכות, פריבילגיה שאין אותה בהרבה מדינות. כינוי גדול, תודה, לילה טוב

devilz

New member
את באמת רוצה להגיד לי

שאת חושבת שקיום צבא זה דבר טוב? שלא תביני אותי לא נכון.. אני בעד הגיוס... ובעד לתרום כמה שיותר.. וגם אני לא אוהבת את זה שרבים ממי שסביבי רק מחפשים איך להשתמט... אבל! לכל הרוחות... השאיפה שלנו צריכה להיות שלא יהיה צבא.. להגיע למצב שבו צבא, וההרג והמוות לא יהיו דבר נחוץ. ארר.. אני אפסיק את עצמי כאן...

POINT OF VIEW

מסכימה שהמציאות (אנחנו מוקפים במדינות ערביות [ששונאות אותנו כ"כ עד שהן מוכנות לאבד את החיים שלהן בשביל למחוק אותנו]) לא מאפשרת אי קיום של צבא בארצנו הקטנטונת? כן, גם אני חושבת שכל המלחמות שהיו פרצו מסיבה טפשית, אז?! לעזור להם לתת לנו בראש? עם כל האופטימיות שבי (אפשר להגיע לשלום כלל עולמי *איכשהו*), הצד הריאליסטי שלי לא מאמין בעולם בלי מלחמות (אין דבר כזה). ועוד נקודת מחשבה בשביל הטעם הטוב... אם לא היו מלחמות -> אנשים לא היו נהרגים -> אם לא היו נהרגים -> מקימים משפחות ->המוני אדם ->פיצוץ אוכלוסין בעולם. יהיה רעב עוני והרבה פשע כדי לשרוד...מה עשינו בלי מלחמות? (שום דבר-חוזרים לאותו מסלול) רוצה לחוקק חוק המגביל ממוצע לילודה במשפחה? הגלגל מתגלגל ואנחנו איתו, זה טבע העולם ומה שלא נעשה ייעשה, מה שהיה אמור להיות כתוצאה ממלחמה יקרה גם בלי מלחמה. אני אוהבת אותך!

את רצינית?

צריך שיהיו מלחמות בשביל למנוע פיצוץ אוכלוסין? את ברצינות נותנת לגיטימציה למלחמות?

תודה אני מסמיקה =]

כן, מלחמות זה חיובי איפשהו (הרי בכל דבר רע יש דבר טוב וההפך לא?) זאת אחת הסיבות ששיכנעה אותי שכל דבר לא קורה סתם ותמיד יש צד חיובי. תודה!

../images/Emo122.gif

לא, לא ,לא... מלחמות זה אפילו לא טיפ טיפה חיובי. אלא אם כן אתה שילוב של פסיכופט ויו"ר מועצת מנהלים של קונצרן ליצור אמצעי לחימה.

RENI1

New member
קודם כל

פרוטגוניסט לא הסכים עם דבריך כלל וכלל. (עמית,זה בדיוק הזמן לשים את 'אמנות השרשור',לא?
) דבר שני- באחת ההודעות שלך כתבת "זה גרם וגורם לי אושר ואהבה עצומים לחיים, בעצם להכל" ווואוו ילדה. זה אפילו לא רעל מה שאת מתארת. אני נזכרת במלחמה האחרונה שהייתה ולא מצליחה למצוא שום דבר חיובי ומרגש (ואנחנו גם לא אמורים למצוא). יש הבדל בין הרצון לדעת שאנשים רוצים לתרום לצבא ומעוניינים לשרת בו לבין התחושות שמלחמה מעלה בך. את חיה בסרט.

למעלה