עצוב לי

מיקמיק24

New member
עצוב לי

בדיוק קראתי פה את הכותרת "מה הדבר הכי עמוק שמניע אתכם". אז כ"כ עצוב לי לומר שאותי מניע האגו, הרצון שיאהבו אותי, שירצו אותי, שיחזרו אחריי, שידברו עליי. איך מפסיקים את זה? אני יודעת שיש לי המון מה להציע, יש לי חבר שאוהב ומפרגן, ובכל זאת, וזה היה לי תמיד, בכל מערכת יחסים שבה הייתי, הרצון הזה שתמיד אחרים יחשקו בי.וזה נהיה הרסני. עכשיו אני סובלת מזה באמת, ונמצאת במשבר. איך מפסיקים את זה? איך גורמים לך להיות מונע ע"י דברים אחרים ולא ע"י המפלצת הזו שצריך להאכיל במחמאות?

ע ו פ ר ה

New member
זה תהליך

אז קודם כל אני חושבת שככל שאנחנו גדלים בשנים הראיה משתנה, הביטחון גדל וזה משתנה. דבר נוסף אם את רואה את זה ומודעת לזה את בדרך לתהליך של יציאה. חיזוק הבטחון העצמי בהחלט יכול להביא אותך למקום של הקשבה פנימה ולא הקשבה החוצה. דבר נוסף , כולנו בני אדם והדעה של הסביבה חשובה לנו בשלב מסויים כדי לעצב את עצמנו. והעיצה המעשית שיש לי כרגע, חוץ מללכת למטפל טוב שיעזור לך, זה לבדוק איזה תכונות, איזה דברים שאת עושה, איזה מקומות שאת נמצאת בהם - הם הדברים שאת אוהבת. תני להם הרבה מקום - זה יחבר אותך לרצונות ולאהבות שלך וזה נראה דבר שאיתו אפשר להתחיל. אין צורך להיות עצובים שזה המצב , אלא פשוט להודות למצב הזה, כי הוא מלמד אותך מה את לא רוצה ומה את לא אוהבת. באהבה
עופרה מנחה בדמיון מודרך ו - NLP, פרחי באך וביורוגונומי

מיקמיק24

New member
אני לא יודעת לגבי טיפול למען האמת

אני לא ממש נלהבת מכל עניין הפסיכולוגים, זה לא נראה לי יעיל במיוחד, לפחות לא בשבילי. אני פשוט תוהה מאיפה להתחיל ריפוי עצמי ואיך מגיעים באמת לשלמות פנימית, אמיתית וכנה, שמשלבת הערכה עצמית וביטחון. זה לא שאני לא מכירה בעצמי ובערכי, אבל משום מה אני מרגישה ברגעים מסוימים שאני צריכה את אישור הסביבה, בעיקר לדברים שטחיים כמו זה שאני מושכת או חכמה.כשזה נוגע להחלטות מהותיות בחיים שלי אני לא מקשיבה לקולות שמסביבי בכלל, אלא רק מסתכלת פנימה ועושה מה שנכון. בגלל זה המצב כ"כ מוזר לי.

מיקמיק24

New member
ועוד משהו קטן ששכחתי...

עצוב לי לא בגלל המצב,אלא בגלל אירוע מסוים. 2 אנשים שחיפשתי כל הזמן את ה"אישור" שלהם, והיה לי חשוב מאוד למצוא חן בעיניהם פגעו בי מאוד. וזה היה כמו סטירת לחי - הסתכלתי על המראה ופתאום הבנתי מה אני מעוללת לעצמי.

ועוד משהו להוסיף

אני קוראת את אשר את כותבת כאן במספר הודעות,ואני חושבת שלמרות שאת מתארת את תחושת העצבות שעוטפת אותך,ביידיך כרגע ליצור לעצמך הזדמנות לצמיחה אישית עבורך.מתוך דברייך עולה שאחד הערכים המרכזיים שהנחו אותך הוא כנראה הערך ריצוי. ערך שבימים אלו גובה מחיר יקר מדי. על כן בנוסף למה שאמרה עופרה קודמתי כאן בפורום ,אני חושבת שעלייך לא להקשות על עצמך ולחשוב על מצבים דומים בעבר שיצאת מהם,נסי לזהות מה איפשר לך שאת אש וכיצד את יכולה להביא את אותם כוחות להווה. לעיתים כדי להתייעל יותר ולעבור את התהליך הזה שהוא מעצים, כדאי לך לשקול לקחת סיוע זמני. בהצלחה, דורית מאמנת אישית ומאמנת מנהלים www.doritcoaching.com

ה מוזה

New member
לא חושבת שזה אגו

כולנו זקוקים לחיזוקים חיצוניים מי לא זקוק למילה טובה?למי מילה טובה לא מצמיחה כנפיים? אני לא חושבת שמניע אותך האגו אלא רק רצון כל כך אנושי להיות אהובה , המפלצת הזו זקוקה למחמאות כל עוד יש בך מקום פנימי חסר בטחון ואולי זה המקום שאת זקוקה להשלים עימו את יודעת,שלמות פנימית היא לאוו דווקא לשנות את מה שקיים אלא לפעמים היא פשוט להשלים עם מה שקיים,גם עם החסרונות שלנו [נשמע לך הגיוני ? :) ]

מיקמיק24

New member
נשמע לי סופר הגיוני. השאלה היא פשוט

מה המשמעות של השלמה עם החסרונות שלנו? הרי השלמה עם החסרונות כאן משמעותה לתת לאגו להמשיך ולנהל את חיי, ולהתנהל באותה צורה שלא מוצאת חן בעיניי כרגע, ולמרות זאת יש רגעים כ"כ רבים של חולשה שבהם אני נכנעת לזה. אני ממש מרגישה כמו סוג של התמכרות.

אור גינאל

Well-known member
השאלה היא אם זה עוזר לך ?

אם הם באמת חושקים בך ,אז ההתנהגות שלך מועילה לך הרי את משיגה את המטרה שלך . אבל אם את מגלה שלא, אז תפסיקי עם זה , יש יותר פשוט מזה ?

מיקמיק24

New member
העניין כאן הוא עניין של עיקרון.

לא העניין הספציפי הזה. הרצון הזה שתמיד ידברו עליי, ירצו אותי, יחשבו עליי. למה זה צריך להזיז לי כ"כ? אני רוצה להיות הרבה יותר אדישה לסביבה!!

אור גינאל

Well-known member
הבנתי אותך

פעם זה עזר לך ,לכן את ממשיכה . פעם היה מקרה שהתנהגת בצורה מסויימת מתוך רצון שידברו עלייך, יחשבו עלייך, ירצו בחברתך ולמרבה הפלא השגת את המטרה הזאת דיברו עלייך, רצו אותך וכו ' , ולמה אני אומר "למרבה הפלא" ? כי האדם היחיד שאפשר להכתיב לו את התנהגותו ולשלוט בו הוא את ,ובאותו מקרה הצלחת כביכול לשלוט בהתנהגות של מי שלא יכולה להיות לך שליטה עליו, ובגלל זה מאותה "הצלחה" את ממשיכה לנסות . תביני ,אותו מקרה שהיה פעם היו כרוכות בו נסיבות שונות ומשונות שהמעורבים הגיבו מתוך רצונם החופשי ולא בגלל משהו שעשית ,כל אלו הביאו אותך למסקנה שאת יכולה לשלוט בהתנהגות האחר ,אבל, זהו, שלא ! לא הייתי אומר שלהיות אדיש לסביבה יביא אותך לשלמות פנימית מדובר כאן על שליטה בסיסית בהתנהגות שמתחילה מהבקרה הראשית במוח .

מיקמיק24

New member
זה לא מדויק. אתה אומנם לא יכול

לשלוט בהתנהגותו של האחר, אבל אתה כן יכול להוביל אותו למקום שאתה מייעד לו. מה ז"א? אם אני רוצה למצוא חן בעיני מישהו, אני אתלבש יפה כשאני באה לראות אותו ואשדר לו דברים שאני לא משדרת לאחרים. זה הרעיון. ואת זה אני מנסה להפסיק. לא את השאלה האם אני מוצאת חן או לא בעיני הסביבה, כי זה באמת לא משהו שאפשר לשלוט בו. אני צריכה להפסיק לחפש את האישור של הסביבה למי שאני ולמה שאני שווה. ואני צריכה לעשות את זה בהקדם האפשרי. עכשיו התנתקתי מאותו קשר הרסני שהשתלט לי על החיים, וקשה לי, עצוב לי, אני מתגעגעת (ולא, זו לא מערכת יחסים רומנטית אפילו) ומתה לחזור לשם, אבל אני חייבת להמשיך הלאה ולהתעלם. מצחיק אותי כמה האנשים האלו השפיעו לי על החיים במשך שנה. בכל צעד ומהלך חשבתי עליהם. אז השאלה העיקרית שכולה פה היא לא שליטה על התנהגות, כי ההתנהגות היא תוצר לוואי. השאלה העיקרית שעולה לפי דעתי היא איך משנים תפיסה מעוותת שכזו.

אור גינאל

Well-known member
את לא צריכה להפסיק כלום

זה כמו שאת נוהגת ברכב אז פעם המהירות היא גבוהה פעם היא נמוכה פעם מעלים הילוך ופעם מורדים הילוך הכל לפי תנאי הדרך . כך זה גם בחיים אם את רוצה להגיע מנקודה א' לנקודה ב' את צריכה לנהוג לפי הנסיבות , יש מי שראוי לתשומת הלב שלך ויש מי שפחות זה לא אומר שתתנתקי מהסביבה ותתעלמי כי את חושבת שמה שעברת היה קשר הרסני.

מיקמיק24

New member
לא דיברתי על התנתקות מוחלטת

דיברתי על התנתקות מחשבתית. שלא יהיה לי חשוב למצוא חן בעיני אנשים, שאני אהיה שלמה עם עצמי מבפנים ולא אחפש אישורים מבחוץ. זה מאוד בולט אצלי בתחומים מסוימים. בתחומים אחרים לא.

אור גינאל

Well-known member
תעשי ניסיון

בפעם הבאה שתתפסי את עצמך על חם מנסה למצא חן בעיני מישהו תגידי לעצמך :- "אני יודעת בדיוק מי אני ומה אני שווה ובעיקר מהם החסרונות שלי (לצערי)" תחייכי ותרחמי על 99.9% מאוכלוסית כדור הארץ שבשביל זה הם קמים בבוקר .

מיקמיק24

New member
אהבתי מאוד. תודה על העצה. אני מקווה

שזה יעזור, כי אני מרגישה שאני הולכת ונחלשת עם הזמן, ועומדת לחזור לסורי... מקווה שזה יעזור לי, ושאמצא מספיק כוחות נפש שיעזרו לי לשנות את דרכיי. אני לא מבינה את זה. פעם היו לי כוחות נפש עצומים. בשנה האחרונה הם כאילו התנדפו, ולא ברור לי לאן ומדוע...

למעלה