עצוב לי

ענתי44

New member
עצוב לי ../images/Emo14.gif

הטלפון צלצל וקטע את שאגות השמחה שלי בעקבות גול ( שהתברר כגול ניצחון ) של הפועל חיפה על האלופה. חשבתי שזה אחד מידידי מתקשר לפרגן. "דוד יצחק נפטר" נאמר לי כשהרמתי את הטלפון. דוד יצחק, הוא הדוד של אמא, הוא התחתן עם דודה שלה חיה, אחות של אמא שלה, סבתא שלי. חיה ויצחק גידלו את אמא בחלק מילדותה. כשהיא עברה מחיפה לזכרון יעקב, והם אהבו אותה כאחת מילדיהם. האהבה עברה גם אלינו. דוד יצחק היה עבורי בילדות סבא נוסף לשני הסבאים האהובים שלי. נהג משאית, למרות העברית שלו המבטא הפולני, וגינוני הכבוד, נשארו. הוא היה בא לבקר את אמא, בדרכו מאי שם לאי שם. עם המשאית. זוכרת איך היה מביא לי אפרסמון, כשאלה היו עוד נדירים. היה מאכיל אותי ומספר לי סיפורים. למעשה, הוא נפטר בשיבה טובה, בן 97-8 אומנם בשנים האחרונות כבר היה סיעודי ומבולבל, אבל זכה לאריכות שנים ולטוב. ובכל זאת, עצוב לי. ואני מתלבטת איך לנסוע להלוויה מחר. כי זה קצת מסובך מאז אין הסעה חזרה בערב ממרכז היום. ואני חוששת מה יהיה אם אני אתעכב בחזרה. אני גם לא יודעת איך אני אתמודד עם נסיעה ארוכה. קשה לי לנסוע. אבל אני רוצה להפרד ממנו. בשמי ובשם אמא, שכמובן לא יודעת כלום.

ענתילה , רק חיבוק../images/Emo24.gif

ברוך דיין האמת. הדוד של אמא זכה לחיות חיים ארוכים ואני מקווה שגם נהנה וזכה לנחת מבני משפחתו טוב שיש לך זכרונות נעימים ממנו, כי זה מה שחשוב מקווה שאם תסעי , תרגישי טוב ותשמרי על עצמך בחום הזה אוהבת שיהיו בשורות טובות, טובה

hregev10

New member
ענתי - כואבת בכאבך

דוד של אמך נפטר בשיבה טובה ומה שנותר לנו רק לקוות שלא ימותו צעירים יותר ממנו וגם שיהיו בריאים עד זקנתם, ישנם אנשים בדור הזה שהם כאילו מזן אחר, גם לאמי היה דוד כזה שהוא נפטר כשהוא קרוב ל-100 והוא היה חזק עד יום מותו, הוא עשה פעם תחרות הליכה עם אבי ז"ל ואבי לא היה יכול להדביק את הקצב שלו, קראנו לו הדוד מעין-חרוד. שלא תדעו יותר צער חני

ענתי44

New member
כמה בלגאן בשביל נסיעה

עד לפני חודשים ספורים הייתי מודיעה מהיום להיום על השארתה של אמא עד שמונה בערב ואמא היתה נשארת ומחזירים אותה בהסעה של שמונה, אם הייתי זקוקה ליותר זמן עדנה חיכתה לה בבית. כשהחזרתי את אמא הביתה אחרי הניתוח, התכוונו להשאיר אותה בסידור הזה שלוש פעמים בשבוע כדי שיהיה לי יותר קל, כמובן שבתשלום, אבל אז הודיעו לי שהם מבטלים את ההסעה של הערב ומי שמשאיר צריך לדאוג לקחת את יקירו עצמאי. כלומר במקרה שלנו או לקחת אותה ברגל או לממן פרטי הסעה ברכב עם מעלון. מעל מאה שקל לשתי דקות נסיעה. כלומר בתשלום הרגיל של למרכז יום אני משלמת עבור שתי הסעות, אבל לא מקבלת במקרה שאני משאירה אותה את ההסעה עליה אני משלמת. זה בנוסף לצמצום ודחייה של השעות שמגיעות על זה שאין לנו עובדת זרה, ואת העובדה שבלי עדנה שבעצמה במצב לא משהו, ורק אהבתה אל אמא ואלי לא גרמה לה לעזוב וקבלו אותי מותשת פשוט מותשת. כל נסיעה קטנה, גם לצורך חשוב כמו זה הפך לפרוייקט טיסה לירח. אני ממתינה לתשובה האם יש מקום באחת המחלקות להשאיר את אמא, ואם זה בסדר, במקרה שיהיה שיבוש בזמני נסיעת הרכבת בחזור ( ואני יוצאת ממש מבית העלמין לרכבת, בלי לעלות לבית של הדודים ) אני לא יכולה לנסוע בלי שיגידו לי שזה בסדר שאני אאחר קצת. ( כמובן שזה בתשלום )ויש את הכדור החדש שאמא חייבת לקחת בצהרים אבל במרכז יום לא נותנים כדורים אז עליי לדאוג שמישהו ילך לשם לתת לאמא כדור או לקחת סיכון, ולו קלוש שאמא תצא מאיזון. ובכל זאת אני רוצה לנסוע ולהפרד מאדם שאני, וגם אמא, מאוד מאוד אוהבת. אומנם נפטר בשיבה טובה. ואני אומרת שיבה טובה גם אם בשנים האחרונות היה במצב לא טוב. בכל זאת, עצוב וכואב.

ענתי44

New member
סוף פסוק אני לא נוסעת

ממרכז היום הודיעו לי שאמא משלשלת "כמו מים" ולכן לא ישאירו אותה. היות ואין כוח אדם לטפל בה. אז אולי במקום לנסוע צפונה ברכבת עוד אגיע היום לביקור במיון. מישהו דיבר כבר על הגראס הרפואי בשביל המטפלים בחולי האלצהיימר? ( ולמי שנלחץ זו כמובן התלוצצות שלי )

אגסיל

New member
ענתי, משתתפת בצערך על מות דודך

תתנחמי בזה שהוא נפטר בשיבה טובה ויש לך זכרונות טובים ורבים ממנו. מאחלת רק בשורות טובות יום נפלא לילי

zs1957

New member
ענתי משתתפת בצערך על מות הדוד

נפטר בשיבה טובה. באשר לאמא מאחלת לה כי השלשול ידום ותשוב לאיתנה במהרה. תלכי לשבעה. בשורות טובות זהבה

טילי66

New member
ענתי הי

אני אתך בתחושות בלב ובכלל.שימרי על עצמך זה הכי חשוב.משתתפת באבלך אוהבת מחבקת ומעריצהאת הלב הענק שלך תמי

אלונה מ1

New member
ענתי יקרה

תנחומים על מות דוד יצחק. נפעמתי איך במספר שורות תיארת כמה דורות של משפחתך. מהכתוב עולה אהבה ואהבה ועוד אהבה ומכאן הכוחות שאגרת ושנותנים לך את האפשרות להתמסר לאמך כרמלה. ומתוך הקריאה עלה לי החסר שלי לא סבים לא סבתות ה ולא הורים. מאיפה אם כן יש לי הכוח למאבק הממושך? עובדה. אבל הפגימה ישנה וקיימת. לילה טוב חנה פרלמן

ענתי44

New member
תודה לכולם

ואני יכולה לאחל לכולנו פה, אריכות ימים כל עוד צלולים ויש איכות חיים.

למעלה