עצוב לי

1Unicorn1

New member
עצוב לי ../images/Emo10.gif

עד לא מזמן, חבר שלי היה נורא בדיכאון כל פעם שהייתי הולכת ממנו ... מצד אחד אמנם זה מחמיא במובן מסוים אבל היה לי כואב עליו כי אני רוצה שיהיה שמח. לפחות כשהוא היה בדיכאון הוא היה נותן לי צומי כשלא היינו ביחד ושולח סמסים יפים נורא, אומר לי שהוא מתגעגע אליי ושאני חסרה לו וכו'. בקיצר הצעתי לו שיקח איזה תוסף תזונה שהבנתי שעוזר לדכאונות, הוא התחיל לקחת את זה והפלא ופלא זה באמת עזר לו [נראה לי שזה יותר פסיכולוגי אבל לא חשוב] ועברו לו הדיכאונות. אבל איתם נגמרה גם התשומת לב כשאנחנו לא ביחד. אין יותר סמסים. אין יותר להגיד לי שהוא מתגעגע. אין יותר להגיד לי שאני חסרה לו ושהוא רוצה כבר לראות אותי. זה כואב לי שזה נעלם, זה מתסכל. אמרתי לו על זה והוא רק רב איתי - קשה לו לשמוע שמשהו מפריע לי ובמקום זה הוא נאטם ועוד מתעצבן עליי כאילו עשיתי משהו רע. נמאס לי להרגיש מובן מאליו בשבילו, ושהוא לא משקיע כשאנחנו לא ביחד. רע לי ככה. ואי אפשר לדבר איתו.

Train Chaser

New member
תאמיני לי שככה עדיף

את לא רוצה חבר תלותי שלא מסוגל שתעזבי אותו וירצה אותך כל רגע לידו. זה אמנם כיף ונחמד להרגיש רצויה, אבל בסופו של דבר זה מעיק וחונק. עשית נכון שעזרת לו להתגבר על זה, כי בטווח הארוך זה יותר טוב לשניכם. חשוב שתרגישו טוב ובטוח להיות בנפרד ולהרגיש ביחד. זה לא אומר שאת נלקחת כמובן מאליו, להיפך! זה אומר שהוא מרגיש בטוח לתת לך ללכת ולדעת שאת שם בשבילו ושאת תחזרי. הוא לא מחזיק אותך ברצועה וצריך אותך כל הזמן לידו. עברתם לשלב טוב יותר בקשר, תשמחי מזה. ותני גם לעצמך לגלות קצת את ה"בנפרד". תראי שזה בכלל לא רע ושזה עושה את ה"לחזור אליו בסוף היום" להרבה הרבה יותר כיף :)

תגובה

יש אנשים, שפחות יודעים להשקיע בקשר. נסי את להוציא ממנו את הפגנות האהבה. אל תחששי לספר לו כשקשה לך, ובקשי שיעזור לך. שאלי אותו האם התגעגע אליך. החשוב שכשתהיו ביחד תפתחו קשר טוב, המבוסס על שיחות מעמיקות ומתענינות ודאגה. נסי יותר לדבר אתו על דברים אישיים.

תשלחי לו פרחים../images/Emo20.gif...

לפעמים השקעה קטנה שכזאת שווה אלף מילים ( וכן.. גם לבנים) תשקיעי יותר, למרות שכבר השקעת הרבה, תנסי ליהיות מצחיקה איתו למרות שהוא כך... כל אישה יכולה לגרום לגבר שלה להתאושש מהמצבים הגרועים ביותר וזאת יחד עם מה "אדם אוהב וחושב" אמר גיל.

1Unicorn1

New member
שאני אשלח לו ???

את כל העולם הפכתי כבר בשבילו. למה לי לעשות עוד משהו בשבילו כשהוא גם ככה מזניח ?

OK... אז למה את מצפה...

אם עשית את הכל בשבילו ואת לא מוכנה לעשות עוד אז תגיעי למסקנה לבד...

1Unicorn1

New member
כשאתה מקבל סטירה על לחי אחת

אתה מפנה את השניה כדי לקבל גם בה?

בהחלט עשית נכון שעזרת לו להתגבר

על זה, רק מקווה שהתוסף מזון הזה היה באישור רופא ולא סתם- כי זה משהו שהוא פסיכולוגי לדעתי ולא קשור למזון אז... לא יודעת
. ולגבי התשומת לב, אולי כדאי לדבר איתו על הקטע של איזון- להסביר שאת רוצה שהוא ירגיש טוב ויהיה לו טוב אבל שחסר לך הרומנטיקה והתשומת לב. אבל חשוב שלא תלחצי עליו יותר מידי כי הוא יתבלבל. אני גם חושבת שאולי כדאי להציע לו טיפול פסיכולוגי, זה לא סוף העולם וזה לא אומר שהוא משוגע או משהו כזה, פשוט מישהו שידבר איתו על דברים כאלו.

1Unicorn1

New member
זה בסדר,

התוסף זה כולה אומגה 3 שמחקרים אמרו פשוט שייתכן ויש קשר בין מחסור שלו לבין דיכאון. אמרתי לו את הדברים הללו וזה לא עוזר. הוא פעם היה אצל פסיכולוג והוא לא מוכן ללכת שוב.

טובתו מול טובתך... וזוגיות...

כשאדם בדכאון האופי שלו משתנה. התגובות שלו כלפיך אז לא נבעו מתוכו אלא מהתלות שלו או מהגורם הפסיכולוגי שגרם לו לשקוע בדכאון בכל פעם שעזבת. בהשוואה (לא טובה) את יכולה להסתכל על מצב בו אדם שיכור אומר ועושה דברים ואז כשהוא פיכח הוא מתנהג אחרת (אמרתי שההשוואה לא טובה, אבל היא ,אני מקווה, עוזרת להבהיר את מה שהתכוונתי). משמע-תשומת הלב לא הגיעה ממקום טוב ואת זה מאוד ברור לראות עכשיו. בואי תבחני לרגע את המציאות ולא את ההרגשה הפנימית שלך. האם באמת הכל לחלוטין נעלם? או שהכמויות מאוד מאוד פחתו? האם יש הבדל בצורה בה הוא מתנהג כשאתם ביחד (ולא רבים על זה שהוא לא עושה מספיק)?

1Unicorn1

New member
הכמויות נעלמו

לא קיבלתי אפילו סמס אחד נחמד. הוא לא אמר לי אפילו פעם אחת מיוזמתו שהוא מתגעגע אלא אם שאלתי. כשאנחנו נפגשים אין שוני בהתנהגות שלו, השוני הוא כשאנחנו לא נמצאים ביחד. ועצוב לי שכשאני לא איתו אני לא מרגישה בכלל שיש לי חבר ...

אולי בגלל הלימודים...

אני הכי תשומי בעולם, אבל כשאני לומדת כל היום, אני לא כל כך שולחת סמסים או מתקשרת, רק אם קורה משהו מיוחד פתאום באמצע היום... אולי גם אצלו זה ככה בגלל לימודים... ההודעה הקודמת שלך עוד הייתה בחופש, שהוא בדיכאון.. אולי פשוט אין לו רגע פנוי?

אמממ...

לא הבנתי. מצד אחד, את כותבת שהשפעת תוספי המזון הם בעיקר פסיכולוגים ומצד שני, מעלה בעיה שכביכול נוצרה מאז נטילת הכדורים. אז או שישנה השפעה פיזית של הכדורים (וה יתכן,לקחתי פעם תוספי מזון כאלה שגרמו לי עצבנות-עד שעליתי שזה מזה..
) והם גורמים לו לאדישות. או שזאת ההתנהגות הרגילה שלו והוא באמת די אדיש/לא מפנק ולא עלית על זה בגלל הדיכאון/קנאה וכו'.

1Unicorn1

New member
המממ הסבר

מה שהוא גורם לי להרגיש זה שכשהוא לא בדיכאון הוא לא צריך אותי ואז אין יותר יחס כשאנחנו לא ביחד כי הוא מתגבר על זה בעצמו הרי. אמרתי לו את זה מקודם [דיברנו בטלפון] והוא אמר שזה לא נכון ובלה בלה בלה ושהוא לא יודע למה הוא פחות רגשני. ושאני אבוא אליו בערב ושנדבר ולפחות ביקש שאתן לו צ'אנס לשנות את זה ... למרות שאני בספק אם אפשר לשנות דבר כזה אלא אם כן זה יהיה בצורה מאולצת ולא מעניין אותי שיאלץ את עצמו לזה אלא שזה יבוא מתוך רגש אמיתי. אוף מעצבן.

יש אולי מצב שהוא מנסה

להתגבר בעצמו על הקטע של התלותיות, בכך שהוא מכריח את עצמו לא לשלוח לך SMSים וכו' כשאתם לא יחד? כי קודם כל- אומגה 3 זו לא תרופת פלא (זו אפילו לא תרופה
) ובטח שהיא לא פועלת מהיום למחר (הרי רק לפני חודש כתבת שהוא משתגע כשאת עוזבת אותו, אם אני זוכרת נכון?) אז ה"שיפור" בתלותיות, כמובן שאינו נובע מהאומגה 3. הניחוש שלי הוא, שהוא מנסה להיות פחות תלותי בך כשאתם לא יחד, ואולי אפילו נלחם בעצמו כדי לא לשלוח. או, שאולי הוא באמת נורא עסוק בלימודים שזה מסיח את דעתו (הסחות דעת עוזרות גם לדכאון.. ולא רק לתלותיות.) מה את חושבת?

למעלה