עצוב לי

iwtfyk

New member
עצוב לי ../images/Emo10.gif

רע בבית שלי, שפעם היה מקור גדול לאושר ותמיכה עצוב בין ארבעת הקירות. בדידות וניכור מקיפים אותנו אנחנו מגדלים שני ילדים מדהימים, אבל הם לא צריכים (ולא יכולים, ולא אמורים) לחפות על חוסר הקשר בינינו הייתי שמח להניח את האצבע על הנקודה שבה זה התחיל, אבל לא בטוח שאני יודע איפה היא ממוקמת בזמן עצוב, עצוב, עצוב היינו בטיפול זוגי, הוא ממשיך להתקיים בעצלתיים, אבל אני כבר כבוי האם להיפרד? או לבגוד? איך אפשר לנסות להשקיע במישהי שמשדרת לך עוינות? אני לא טלית שכולה תכלת, ממש לא וגם זוגתי היא לא הרוע המוחלט ובכל זאת - דיכדוך, באסה, עצב אולי צריך לחפש ריגושים מחוץ למסגרת? האם כדאי להיפרד למרות המחיר העצום, שבכלל קשה לי לדמיין אותו? עד כמה הילדים צריכים להוות שיקול? האם האושר שלהם קודם לשלנו?

רונתי

New member
ילדים

הורי לא התגרשו עד שבגרנו ומה שאני זכרתי מהם זה מריבות אין סופיות וצרכות שגרמו לי להיות בטוחה שכל השכונה שומעת ולהתחבא עד יעבור זעם, למרות, שהוא מעולם לא הופנה כלפינו. מהיום שהם התגרשו, הם הפכו לחברים הכי טובים (אבי לצערי נפטר בינתיים) שמתייעצים בינהם והכל היה תמיד ברוח טובה. מצד שני אני נגד פרוק מסגרת עד שלא בטוח שנגמר ושעשינו הכל. אני בטוחה שבייעוץ אתם מנסים לרדת לשורש הבעיה- למה ישנה עוינות כלפיך מצד אשתך? מה השתבש בתקשורת? פעם היה לי ולבעלי ריב גדול , אבל ענק, שהפך אותי להיות ממש עוינת כלפיו והוא בכלל לא רצה לראות אותי והיה ככה שבוע עד שאמרתי לעצמי-רגע, זה הגבר שאהבתי ותמיד אמרתי לו הכל ולא יכול להיות שכל כך מהר הכל משתנה, ניגשתי אליו ודיברנו וצעקנו ורבנו ואמרתי לו שאני אוהבת אותו והוא התרכך כמו חמאה ופתאום התבהרו העננים והשמש יצאה אולי פשוט לנסות את הדברים הפשוטים ביותר? מאחלת לך לראות את ה

seeyou

New member
עד כמה הילדים צריכים להוות שיקול?

אני מניח שתלוי במצב בבית בין ההוריים אם המצב הוא "פיצוץ" אז מה זה עוזר? הילדים גודלים ומתחילים להבין מצד שני יש מצבים שכאשר מפרקים את המשפחה בצבם של הילדים משתפר... לגופו של עיניין גם כאשר מתגרשים מבן-בת זוג זה לא סימן שמתגרשים מהילדים!

adam33

New member
משהו מפריע לי

לפי דעתי אחד מכם אינו באמת רוצה בייעוץ ולכן אין כל סיכוי שבעולם שהוא יצליח ברגע ששני אנשים רק רוצים " לצאת ידי חובה" אין כל סיכוי שזה יצליח ולא סתם כתבתי שמשהו לא מסתדר לי מכיון שבעצם אתה יותר מושך לכוון האושר שלך בעוד שאיני יודע כלל על האושר שלה ... אתה יכול לומר שאתה לא טלית שכולה תכלת ואני שואל את עצמי לגביך מתיי? האם אתה מדבר שבעבר לא הית כזה? או שאתה בפועל כעת לא תורם להתקרבות בנכם היתי רוצה לשמוע יותר פרטים אם זה אפשרי... נקודה למחשבה...לא כל מה שרוצים כיום זו ערובה לכל מה שנרצה אחר כך..

עצוב לי לקרוא ...

אתם לא אמורים להקריב את האושר שלכם עבור הילדים - גם אם תעשו זאת, הילדים יראו בבית הורים מדוכדכים, נטולי אנרגיות, ודוגמא רעה לזוגיות - ואז גם אתם וגם הילדים יצאתם נפסדים. קל נורא להגיע למצב של שחיקה, דכדוך ובאסה, אחרי הרבה שנים ביחד - כשנגמרו הפרפרים, החיים נכנסים לשגרה מטישה, ואין ריגושים. האם אתה עדיין אוהב את אישתך ? (נסה לדמיין את חייך בלעדיה - האם תתגעגע לנוכחות שלה ? לצחוקים שלכם יחד ? לרגעים הטובים ?) לדעתי, אם עדיין אתם אוהבים, נסו להכנים ריגושים משותפים לחיים שלכם (חוג משותף, טיול רומנטי בטוסקנה - רק שניכם, דברים חדשים במיטה ...) - כל דבר שיכול לקרב אתכם, להגדיל את האינטמיות, ולחוות יחד חוויות כפיות שיזכירו לכם את הימים הטובים). אם זה יכשל - אולי אפשר לחשוב על אופציה של נישואים פתוחים (עדיף על בגידה) ? כך שתגדירו ש"מותר" לחפש ריגושים בחוץ. מה שאולי ישבור קצת את השיגרה והבאסה ויאפדר לכם להמשיך חיים משותפים טובים. אם גם זה לא ילך - אז נראה שאין מנוס מפרידה, שלדעתי, כפי שציינתי בתחילה, עדיפה גם עבור הילדים. במקומך, לא הייתי בוחרת בבגידה, כי בגידה סופה להתגלות (במוקדם או במאוחר - אתם הרי לא מדבר על משהו חד פעמי ...) ומדבריך, לא נראה שמערכת היחסים שלכם תחזיק מעמד במצב של גילוי בגידה. ובמקרה זה - עדיף להפרד "יפה" - בחברות והערכה - ללא בגידה ברקע, מאשר להפרד בכעס ושנאה, אחרי בגידה. מקווה שתצליחו להעלות את יחסיכם על דרך המלך, ושיהיה לשניכם ולילדים טוב ושמח ונעים בבית. בהצלחה.

iwtfyk

New member
תודה לכם על התגובה החמה והמהירה

אני מרגיש שעשיתי כל מה שיכולתי, למשך פרק זמן והתמורה: חום, אהבה, סקס, לא ממש הגיעה אני מרגיש שנורא התאמצתי וקיבלתי מעט מאוד בתמורה אני יודע שזוגיות היא לא חנות מכולת של אני אעשה כך ואת תעשי אחרת בתמורה, אבל במצב של דיכדוך אתה מתחיל לחשוב: מה יוצא לי מזה, אולי יכול להיות לי יותר טוב במקום אחר, עם מישהי אחרת זה לא משהו שצץ אתמול, זה תהליך ארוך שמבשיל (או אולי מרקיב?) ומתפתח. היא אף פעם לא הייתה אדם קל - קריזיונרית רצינית, ובמשך שנים הבלגתי והשלמתי, אבל ברבות הימים גדלתי והתבגרתי והרגשתי ש.. אני מוכן להתפשר פחות, שאין לי כוח לגחמות. שאני לא מוכן לספוג צרחות. שאני זקוק להרבה חום ואהבה. אני יזמתי בגדול את הטיפול, והייתי מרוצה מהתוצאות שלו בהתחלה, אבל חלה התדרדרות והגענו עד הלום. שזה מקום לא ממש נחמד.

חבל ...

חבל
רק רוצה להתייחס לזה שכתבת "אולי יכול להיות לי טוב במקום אחר, עם משהי אחרת" - אני בטוחה שיכול להיות לך טוב עם משהי אחרת, במיוחד בהתחלה - כשתמצא קשר חדש - עם כל הראשוניות, וההתחלה, והריגושים והפרפרים ... אבל אני חושבת שגם עם המשהי האחרת שזו, תגיע מתישהו למצב של שחיקה ודכדוך ובאסה, ואז תצטרך להתאמץ נורא ו"להפוך עולמות" כדי להחיות את הקשר. אז למה לא תנסה "להפוך את העולמות האלו" כבר עכשיו בקשר הנוכחי עם אשתך - אם ילדיך ? מבינה שכבר עשית המון .... אבל אולי יש עוד - אתה כותב שבתחילה הטיפול הניב תוצאות ולא עוד, אז אולי מיציתם את המטפל הנוכחי, ומטפל אחר יוכל לתת עוד דחיפה חיובית ? שוב - זאת בתנאי שעדיין יש אהבה, והיחסים הלא טובים והעדר החום הם בעיקר בשל שחיקה ושיגרה שגרמו לכם לשכות למה אתם יחד ... האם דיסקסתם בינכם את האופציה של גרושים ? אולי העלאת האופציה תגרום לה להבין עד כמה קשה ורע לך עם ההתנהגות וחוסר החום שלה, והפנמה של האפשרות לאבד אותך ואת הקשר שלכם תזעזע אותה ותגרום לה למחוייבות ושיתוף פעולה גבוהים יותר בנסיון להצלת היחסים שלכם ? אם אין שום סכוי להצלת היחסים שלכם, אז רק מאחלת פרידה חלקה ושתמצא את האהבה והחום אותם אתה מחפש - במקום אחר עם אישה אחרת. לא מגיע לך (ולאף אחד) "להרקב" במערכת יחסים רעה, מבאסת ונטולת אהבה, סקס וחום. בכל דרך שתבחר - בהצלחה.

life is life

New member
הלבטים התמידיים - אני או הילדים

עצוב גם לי לשמוע את הדכדוך בקולך. אינני חושבת שמישהו יכול להמליץ לך על פירוד ולקחת ממך את הכאב - בעיקר, כשאת הכאב ברובו עדיין לא התחלת לחוות: לראות את המבטים על הילדים שמקווים שהסיוט הזה יחלוף, קריעת הילדים בשהות בין ההורים כשאין כבר ביחד, מאבק גירושין שהילדים עדים לו ונפגעים ממנו(מקווה שלא יהיה אצלך), כאב הבדידות, החזרה לקירות ריקים, השינה במיטה באלכסון. גם כשאתה מוצא את אהבת חייך, מייד לאחר הפרידה מאשתך, עדיין אין מנוס מלחוות את כאב הילדים בקריעת המשפחה. לעיתים, אני אכן חושבת שעדיף למצוא ריגושים מחוץ למסגרת, תוך הסכמה בין בני-הזוג, לא מתוך שקר (סופו שיתגלה), אבל יש מעט מאוד זוגות שיכולים לשרוד במצב כזה. פעם, עורך דין לנושאי אישות אמר לי שההבדל בין זוגיות מוצלחת לזוגיות לא מוצלחת, היא שעושים דברים בזוגיות מרצון ולא מחובה. כשמפסיקים לנסות להבין למה היא עשתה לך פרצוף או מראה לך את הגב או ממה היא נעלבה באירוע ופשוט מוותרים והולכים לישון, כי היא לא הולכת לשום מקום במילא - זה נראה לי בערך הרגע שהכל מתחיל להתדרדר. ייתכן שמקור הבעייה בהתמסדות בכלל - שלוקחים את בן-הזוג כמובן מאליו ויכול להיות שפשוט נשברים מהמאמץ של ההתעסקות בזוגיות ובנסיון לפתור את הסצינות - אולי אנחנו לא בנויים לכזו עבודה קשה. מצד שני, אנחנו שואפים בטבענו לאהוב ולהיות נאהבים וכולם עסוקים בחיפוש הזה. ברגע, שמרימים ידיים ומפסיקים לעבוד על המערכת הזוגית - היא קורסת. לפעמים, בקצב איטי ולפעמים מהיר. אבל, זה לא משנה, מערכת יחסים שמפסיקים להשקיע בה ואת הכל ומתוך רצון ואמונה ולא מתוך הכרח בלבד - פשוט נגמרת. אמרת שאתה כבר כבוי ולכן, לדעתי, חבל על הייעוץ הזוגי. לדעתי, כבר החלטת שאשתך היא השקעה גדולה מדי עבורך ונמאס לך להתפשר ולסבול את גחמותיה - אז, כבר החלטת שאתה בחוץ. נראה לי שאתה כבר שלם עם הדרך שלך, אך קשה לך עם התוצאות הצפויות. עכשיו, רק הרגל בחוץ ועוד מעט כולך. אז, תקח שאיפה עמוקה מאוד לריאות - כי זה לא הולך להיות קל, אבל אולי בסוף זה יהיה שווה את זה. נראה כי אין מנוס - בדרך הזו, יש תוצאות צפויות לא נעימות ואתה בכל זאת הולך לפרק משפחה בשביל האושר שלך. אתה תפגע באושר של אחרים הקרובים אליך - לפחות בטווח הקרוב. אבל, כמו שאומרים חבל על הזמן שלך וחבל גם על אשתך שבטח דרך התנהגותך וחוסר המאמץ מצדך כבר ברור לה שהחלטת והיא פגועה ועויינת. תשאל את עצמך - אם היא תשנה את דרכיה, אתה באמת רואה עתיד איתה או שלא משנה מה היא תעשה - כבר נגמר לך ממנה ואתה פשוט מנסה לתרץ את עצמך. אולי יותר קל להתחיל מחדש מאשר לתקן את שכבר ניזוק - עבודת טלאים קשה ללא הבטחת תוצאות. חוץ מזה, שכבר מכירים את כל התכונות השליליות זה בזה. אם תתחיל מחדש, גם תמצא תכונות שליליות בבת-הזוג, אבל זה ייקח זמן ועד אז אולי תהיו מאושרים מאוד. תשאל גם חברים גרושים אם אתה מכיר - כמה מהם אמרו לי ש"זו אותה גברת בשינוי אדרת" והכוונה היא שכל הנשים רוצות פחות או יותר אותו הדבר (לא אוהבת את זה) והכל מגיע בסוף לאותה נקודה. גם מטפלים רבים אומרים שבסיבוב השני חוזרים על אותן טעויות כי לא טורחים להבין איפה בעצם טעינו. יש גם תיאוריה של רודף-נרדף, שבו בן-זוג שחסרה לו תשומת לב הופך אובססיבי ברדיפה אחריה ובן הזוג השני נסגר עוד יותר, כתוצאה מהרדיפה. אולי הסיבה לתסכול ולצרחות שאתה מתאר אצל זוגתך, היא אדישותך לפגיעותה. תשאל את עצמך גם למה את עוצר את עצמך ובעצם אולי ברור לך למה - אבל נראה לי שכדור השלג כבר התחיל להתגלגל מזמן... מקווה שעזרתי. בהצלחה.

iwtfyk

New member
(שוב) תודה לכולם

לא מזמן ניהלתי דיון ארוך עם אדם קרוב ואהוב שטוען, בתוקף, שלא באנו לסבול, ואפילו מעבר: באנו (לנסות) ליהנות. בתור אדם נוירוטי (לייט, אני לא נושך) היה לי קצת קשה לאמץ את זה, שלא לדבר על הפנמה מוחלטת, אבל אני מתחיל לחשוש שיש בזה משהו. האם אני אהיה מסוגל לחיות עם בת זוגי הנוכחית תחת תנאים מסוימים? אני מניח שכן. היא אמרה לי יותר מפעם אחת שאם יהיה לי סטוץ "לא משמעותי" היא תוכל לחיות עם זה. בהנחה שאני אמצא ריגוש כזה, שלא יגזול ממני את כל כוחות הנפש ובנוסף יחול שיפור ביחס שלה כלפיי, וכלפי הילדים, אני מניח שיש אפשרות שאני אוכל לחיות איתה. האם זאת תהיה הנאה מושלמת? אני סקפטי (עוד מאירופה), אבל זה משהו שאני מוכן לשקול. אני מסכים שאם לא פותרים את הבעיה היא עוברת גם לפרק ב' (וג' וד' וכו'). הכי קל זה לחשוב ולטעון שהבעיה לא אצלי, אבל לא מתחשק לי לעשות לעצמי הנחות. יש המון דברים שחסרים לי, ואולי הטיפול הזוגי כן יעשה משהו. ואולי אני אמצא סטוץ שיעשה לי רגשי אשם שיחזיקו אותי בקשר הזה עוד פרק זמן מסוים (למרות האישור שקיבלתי). אני לא חושב שההשתתפות שלי בפורום הובילה אותי לאיזו שהיא הארה קיצונית או להירהור שממש לא עלה על דל מחשבתי, אבל היא גרמה לי להרגיש נתמך ואהוב, ובימים טרופים אלה גם זה משהו. עזבו, זה לא משהו, זה אפילו די הרבה. אז תודה לכולכם. ואני אהיה כאן, לעדכן, ואולי גם לתמוך באחרים/ות יום טוב שיהיה

מוקדם מדי להספד!!

צר לי מאד על מצבכם כי לדעתי וממה שאני קורא בין השורות הוא שפעם הייתה לכם זוגיות טובה והיתה לכם סיבה לחייך בבוקר אחד לשנינכון? ואז באים שני ילדים מקסימים שלדעתי שווים כל מאמץ נוסף להשקעה גדולה יותר בהדדיות האמן לי שאין זו סוף הדרך ,זה רק נראה כך כי אולי היועץ אינו מספיק טוב,או בגלל שאולי אתם לא פותחים לגמרי את סגור לבכם ,בגידה אינה תשובה היא רק תחליף לעצבות והיא לא תפתור אותה עצתי היא שבמקביל לטיפול שאתם תרגישו שהוא עוזר לכם פתחו בבית אלבומי תמונות מתחילת הזוגיות היפה והזכרו בקטעים נחמדים שהיו לכם ,בטח היו לכם גם קטעים מרגשים (לידת ילדיכם)וחבל שלא תעשו מאמץ עלאי ואמיתי כדי לצאת מסטטיסטיקת האומללות. כאחד שנשוי 25 שנה(כן, לאותה אשה) וכיועץ שעבר הרבה ,אני מאמין שאתם יכולים לעבור את המשבר בשלום.... בהצלחה מכל הלב

למעלה