עצוב לי מאוד...

sulinka

New member
עצוב לי מאוד...../images/Emo7.gif

יום כזה איום מזמן לא היה לי... בקור רוח וללא שום טיפת רגישות, "התבשרנו" היום ע"י הרופאה שנצטרך לעבור טיפולי הפריה חוץ גופית ושלאור בעית הזרע של בעלי (לי לא נתגלו בעיות בינתיים), הטיפול היחיד... שיכול אולי לעזור לנו הוא מיקרומניפולציה. אני עוד קיוויתי שישלחו אותנו לטיפולי השבחה - הזרעה ושאר ירקות, אבל התקוות התבדו. ההרגשה שלי נוראית, לעבור טיפולים של הזרקות, ושאיבות ועוד מושגים שבינתיים נשמעים לי כל כך רחוקים ונוראיים... המחשבה על הטיפולים האלה מאוד מלחיצה אותי, מה גם שכל המידע לגבי נושא זה די מעורפל (כי הרופאה לא טרחה בינתיים לפרט על הנושא עד לקבלת כלל הבדיקות). והכי גרוע היא העובדה שבעלי בינתיים מדחיק את הנושא ובכלל לא מבין ממה אני כל כך חוששת... האם מישהי עברה טיפולי מיקרומניפולציה? אשמח לשמוע עצות או סתם פרטי מידע בנושא זה. שלכן, sulinka

אושרת@@

New member
כן שולינקה - אני עוברת כאילו

וזה בדיוק כמו כל הפריה רק שבמיקרומניפולציה מזריקים את הזירעון לתוך הביצית בעצם זה נקרא אצלנו לפחות ICSI שזה אחת משיטות המיקרומניפולציה שנועדו לשפר את סיכויי ההפריה של זרע לקוי במיוחד. מאחלת לך שיעבור לך בקלות ובהצלחה...

עמית@

New member
די הרבה מאיתנו עוברות

טיפולי מיקרומניפולציה (איקסי) יש די הרבה חומר בקהילה, אם יש לך שאלות ספציפיות נשמח לענות, גם אנחנו עברנו ישר לIVF בגלל בעיות זרע, בעקרון מדובר בשאיבת ביציות שלך ובהחדרה באמצעות מחט מקרוסרופית של זרעון בודד אל תוך הביצית. בעצם "אונסים" את הביצית והזרע להתאחד. חשוב מאוד לבצע שתי בדיקות זרע ולהשוות בינהם, לא להסתמך על בדיקה בודדת. נכון שזה נשמע מפחיד ומאיים, אבל בסוף אחרי קצת מחשבה והדחקה ותהייה את מתחילה להבין שאין לך ברירה, שאם את רוצה ילד הוא יכול לבוא רק ככה, ואין מה לעשות אלא לחשוק שיניים ולצלול לתוך זה, והמושגים נעשים נהירים לך כמו שמות חברייך, וקירות בתי החולים נעשים נוף יומיומי, לא רוצה לדכא אותך, מצטערת, אבל אם אכן אין ברירה אלא ללכת על מיקרומניפולציה אזי אין ברירה. חשוב מאוד שבעלך ואת תשבו אצל הרופאה ותקבלו ממנה את מלוא האינפורמציה,אין תחליף להסבר מקצועי ממי שמטפל בכם, וחשוב שגם האיש יהיה שותף בכל מקרה אם תרצי לשאול משהו אז אני אשמח לענות זוכרת את ההרגשה הזו שמשני כדורים ביום אני מוטלת לתוך קלחת חדשה לגמרי (רק שאני קראתי פה עוד הרבה לפני והתחלתי להתרגל
בכל זאת זה הלם) עמית

בתור אחת שלא קראה כאן קודם

אני יודעת בדיוק מה עובר עלייך עכשיו. הרופאה עוד תסביר לכם הכל (איפה תטופלו?) ותוכלו לשאול הכל. אני מנסה להגמל מכתיבת מגילות, אז ברשותך אשאיר לרופאה את המלאכה, אבל אם יש לך שאלות ספציפיות או בוערות כבר עכשיו- את מוזמנת לשאול עוד קודם (אני פשוט לא רוצה לירות באוויר לכל הכיוונים אם אין צורך). ההרגשה קשה מנשוא. סוף העולם קטן עליכם עכשיו, אבל תתפלאי כמה מהר תכנסו לענינים (גם האיש, שמגיב אחרת כרגע ומותר לו). כל עוד אתם בשלבי הבדיקות (ויש הרבה כאלה) תוכלי לקרוא חומר על הטיפולים ולקבל מושג, אבל תתכונני מראש לכך שכאשר תתחילו טיפול ותקבלי פרוטוקול (=תוכנית טיפול) תחשבי שאת לא מבינה כלום. עם הזמן- הדברים יתבהרו. וכן, שכחתי לכתוב- גם אנחנו באיקסי. אך ורק.

רומי^^

New member
שולינקה - אל תהיי עצובה...

אני, למרות הלחץ והפחד מה"לא מודע" (ע"ע IVF) - דווקא הייתי רואה את הצד החיובי שבעניין: לא תצטרכו לעבור "הזרעות שווא" מתסכלות שלא היו נותנות לכם כלום, ותלכו ישר אל ועל הדבר האמיתי. לא אוכל לעזור לך בקשר למיקרומניפולציה, כי לא נגעתי בדבר, אבל אחרי שתתעודדי קצת ותקראי את הנ"ל - תדעי שבעצם הכל רק לטובה.

ענבל **

New member
שולינקה, אני כל כך מבינה אותך

גם לנו היתה בעית זרע (ועדיין קיימת) ובפעם הראשונה ששמעתי שאנחנו צריכים הפריה ועוד מיקרומניפולציה פשוט האדמה נפלה מתחתיי. עברה שנה, סרבתי להאמין, ניסינו הזרעות, טיפולים אלטרנטיביים וכלום. הפריה ראשונה,מיקרומניפולציה, החזרת מוקפאים הצלחנו ואני בהריון, אז בדיעבד היה חבל על הזמן בכל הטיפולים האחרים. אכן הפריה היא התשובה לצערנו במקרים כאלו, וזה ממש, ממש לא נורא,וההריון מצדיק הכל. אז המון הצלחה, אתם קרובים להריון.

אולה *

New member
הי שולינקה!

לא קל לקבל את קביעות הרופאים. טוב מאוד שלא נתגלו אצלך בעיות - מספיק לטפל בבעיה אחד, וגם קל יותר. גם אנחנו עוברים טיפולי IVF בשל בעיות זרע. לעומתך, עברתי 9 הזרעות עד שהתיאשנו, וגם גילינו כי בעית זרע חמורה ממה שחשבנו. מיקרומניפולציה - ICSI - שיטה שבה "אונסים" את הביצית - מחדירים זרעון בודד לתוך הביצית ע"מ להשיג הפריה. כעקרון, הטיפול יהיה מורכב מדיכוי המערכת ההורמונלית למניעת ביוץ ספונטני (הסנפות או זריקה/זריקות), זריקות "לגידול" הביציות, בדיקות דם ו-US ע"מ לעקוב אחרי גידול הזקיקים וקביעת מועד מתן זריקת הכוריגון. כ-36 שעות אחרי הזריקה - זהו מועד הביוץ, ובשעה זו עושים שאיבת ביציות תחת הרדמה כללית. ההרדמה נמשכת כ-20 דקות, ובד"כ הפעולה מאוד פשוטה. הביציות מועברות למעבדה. למחרת מתקשרים מבית חולים להודיע על כמות ההפריות. ההחזרה מתבצעת 48-72 שעות אחרי השאיבה. זהו זה בגדול. שכחתי את התמיכה של פרוגסטרון אחרי ההחזרה - בד"כ בצורת נרות וגינליות. אם יש לך שאלות נוספות - אל תהססי. בהצלחה!
אולה.

שירלי.ה.

New member
אוי שולינקה, את לא מתארת לעצמך כמה

שזה מוכר
גם לנו כשגילו את בעיית הזרע החמורה (אגב, מה הבעיה אצלכם?) ואמרו שהסיכוי היחיד הוא IVF עם איקסי (מיקרומניפולציה) חשבנו שהולם חרב עלינו ולא ידענו מאיפה זה נפל עלינו. אבל שולינקה, תודה תודה ושוב תודה למי שהמציא את המיקרומניפולציה. השיטה הזו מביאה אנשים כמונו להיות הורים וזה מרגש ומבורך. אז נכון שזה לא קל, אבל ל- IVF מתרגלים ומקווים להצליח כמה שיותר מהר. וזה מה שאני מאחלת לך - להצליח כמה שיותר מהר! אז שיהיה המון המון בהצלחה, מקווה שתעכלו ותצאו מההלם מהר מהר ותתחילו בפעולות לקראת האושר הגדול (וזה שווה בטירוף!). את מוזמנת לכתוב לי למייל אם יש לך שאלות כלשהן: [email protected] שירלי.

סיגל 01

New member
אין לך מה להיות עצובה

אם עלו על בעיה מסויימת בזרע, והחליטו שמיקרומניפולציה הוא הפתרון, הרי שזה יכול רק להגביר את הסיכויים, ועל כך את צריכה רק להתעודד. חוץ מזה, שעבורך זה בעצם לא משנה, כי את המיקרומניפולציה עושים כשאת כבר לא בסביבה. את נשאבת ואז נשארת העבודה לרופאים. פשוט במקום לתת לזרע להפרות באופן עצמאי, הרופא יזריק אותו לביצית. מבחינתך זה כמו הפריה רגילה. אולי זה מייקר קצת את הטיפול אבל איזו משמעות יש לכסף בכל הנושא הזה? העיקר שתצליחו.

רומי 007

New member
שולינקה

יש גם כמה צדדים חיוביים ואנחנו פה בשביל להראות לך אותם מקרוב: א. הרופאה הקרירה שלכם היא נחלת העבר. עכשיו תמצאו לכם רופא פריון שמתמחה בIVF ויודע משהו על איקסי, מישהו מבין ואמפטי כמו שאתם צריכים. ב. דילגת על ההזרעות ולי זה לא נשמע נורא כל כך. ג. יודעים מה הבעיה שלכם ואנחנו חיים בתקופה שיש לזה פתרון ד. הימים הקשים שאתם עוברים עכשיו יחלפו במהירות ומרגע שתרתמו לתהליך לא תזכרו שפעם זה היה אחרת, מה גם שהדרך האחרת עוד לא הובילה לילד ועכשיו סיכוייכם הם ממשיים ה. את איתנו ואנחנו איתך לאורך כל הדרך ועד שתצליחי ו. כמו שכתבו לך - את ובעלך אינכם צד במיקרומניפולציה, היא נעשית מאחורי גבכם. זה רק מילה מפחידה אבל זה לא כואב. אז שולינקה - בהצלחה ולא להתייאש.

למעלה