עצובה

sd115

New member
עצובה

אנחנו בשנות ה-40 לחיינו, נשואים 10 שנים, יש לנו 2 ילדים. הזוגיות שלנו עברה משברים קטנים וגדולים (למשל טיפולי פוריות קשים, הפלות) ואף פעם לא הייתה "שקטה". בעלי מאוד עקשן ובכל הקשור לתקשורת בין-אישית איתי הוא די מתקשה. בעבר חשבתי שזה בגלל אופיו (מעט ביישן) ובגלל עברו (הוא דתי לשעבר) אבל היום יותר מתמיד אני חושבת שפשוט נוח לו להיות ככה. הוא לא מראה חום ואהבה ולא מפרגן על אף שאני כן עושה זאת.
הבעיה שבגללה אני פונה אלייך היא שמדי כמה שבועות הוא פתאום "בוחר" לא לדבר. ממש להיות ברוגז. הפעם הזו למשל החלה לפני חודש ואין לי מושג למה או מה הוביל לזה. לפעמים הוא בעצמו לא מבין/זוכר למה הוא התחיל בכלל עם הברוגז. כאמור זו לא פעם ראשונה אבל בכל פעם שזה קרה מאז שאנחנו ביחד אני היא זו שמושיטה יד לפיוס אם דרך שיחה, אם דרך מכתב שאני כותבת לו או סמס בטלפון אבל בשורה התחתונה זו אני. הגם שאינני יודעת את הסיבה בגינה הוא בוחר להשתתק אני באיזשהו שלב נשברת ומבררת מה קרה.
אני אישה משכילה, קרייריסטית, נאה מאוד, מוקפת בחברים וחברות ומאוד אהובה. אבל מרגישה ככ לבדי. ככ בודדה. כבר עשר שנים שאנחנו נשואים, ואני כל פעם מחדש מתאכזבת מהקריזות שלו.
הייתי מעדיפה שיריב, שיוציא שיצעק וירוקן את מה שיש לו, נריב כמו כל זוג ואז נתפייס אבל התקשורת שלו ככ גרועה. בעלי לא רוצה לבוא לטיפול זוגי בשום אופן. כואב לי על הילדים שרואים אותנו ככה בקושי מדברים. אני ממש מיואשת. כואב לי שבחוץ ככ מעריכים אותי, מחמיאים לי ומעניקים לי תחושת משמעות ובבית הכל קר ומנוכר. אני כבר לא יודעת אם אני אוהבת אותו ולמה אני בכלל נשארת בקשר כזה? הרגשות שלי מאוד מעורבים ואני מבולבלת מאוד. אשמח לעזרה.

מריוס זכריה

Member
מנהל
אני במקומך לא הייתי נשאר במצב כזה

במקומך, הייתי בהחלט שם לבעלך מסר ברור: אני לא יכולה להמשיך ככה.
אם הוא מספיק אוהב אותך כדי להתאמץ לשנות משהו, אז הוא יבוא איתך לטיפול ויעשה את המאמץ הנדרש.
אם הוא לא מספיק אוהב או לא מספיק יכול או לא מספיק רוצה - הייתי הולך משם, ורצוי הרבה לפני גיל 80.

לצערי הסיכוי שהוא יעשה שינוי לא נשמע לי גדול. אבל בהחלט הייתי מנסה את זה קודם, בצורה החלטית שלא משתמעת לשתי פנים: או שינוי או פרידה.

נשמע לא פשוט

יש אנשים שאוהבים לשמור הכל בלב ולא לשתף בהרגשה שלהם.
אני גם עוברת טיפולי פוריות והיה בי המון כעס על הבעל שלא שיתף אותי בהרגשה שלי לגבי כל זה וכשעברנו ל-IVF היה ביננו פיצוץ שהוביל לכך שדיברנו על הכל בצורה פתוחה וגיליתי את בעלי מחדש. אמרתי לו כמה חשוב לי שהוא ישתף אותי במה שהוא מרגיש, שהוא יקח חלק פעיל בכל מה שקשור לטיפולים גם מבחינה רגשית ולא רק ביורקרטית.
&nbsp
לגבי השביתה התקשורתית- אני חושבת שאולי זה קשור לעבר שלו, אולי אף פעם לא נתנו לו כלים להתמודד עם רגשות ולבטא את עצמו והוא לא יודע איך לעשות את זה.
&nbsp
שקלתם טיפול זוגי? אם הוא לא יהיה מעוניין-אני בעד גם ללכת בעצמך כדי לקבל כלים איך להתמודד עם זה.

ויקה1222

New member
אין הבדל בין מה שאת מספרת

לבין מצב של אלימות פיזית. מה היית מייעצת לאישה מוכה? תייעצי את אותו הדבר לעצמך. בעלך הביא אותך למצב של בדידות נוראית, חוסר אונים ושפל גמור בביטחון העצמי. את טורחת ומספרת שאת אינטלגנטית, חכמה ומוערכת, כלומר הבעיה היא כאילו לא בך, אבל האמת היא שזה לא משנה וגם אם לא היית שום דבר מכל אלה, עדיין אסור היה לו להתעלל בך.
את נשמעת במצוקה קשה, בודדה ואומללה, שימי לזה סוף. המצב שאת מתארת הוא יותר גרוע מאשר להיות לבד. כשאדם נמצא לבד, לפחות יש לו איזו שלווה בתוך ביתו הוא ואילו לך אין גם את זה. את רוב הזמן תוהה וחוששת ומנסה להבין מה לא עשית בסדר ומנסה להתפייס וסובלת ומתייסרת, איך אפשר לחיות ככה?
הדוגמא לילדים גם היא שלילית ביותר. הם רואים מערכת יחסים קשה ומעוותת ואפילו לא לומדים את השעור הפשוט של לדעת לעמוד על הזכויות שלנו ולבחור לא להיות במקום שבו מתעללים בנו. לדעתי, אסור לך להשאר במקום הזה.
תבררי את זכויותייך הכספיות, קבלי תמיכה נפשית ומשפטית ועשי החלטה קשה שלדעתי היא האפשרית היחידה במצב כזה.

אני מנחשת

שהתאהבת בו בגלל שהוא לא אדם שמחצין רגשות. הרגשת שיש בו משהו שמאזן אותך או משלים אותך.
היום אותן התכונות מוצאיות אותך מדעתך וגורמות לך להרגיש בודדה.
זה דפוס מוכר אצל הרבה זוגות.
(את יכולה לקרוא על זה עוד ב"לבסוף מוצאים אהבה" )
האם ניתן לעשות עם זה משהו?
כן, אבל זה תלוי ברצון האמיתי והכן של שני בני הזוג.

אמרלדה

Active member
אוי, הברוגז הזה

זה נורא. זו אלימות לכל דבר ועניין. מילא, כשמישהו מתעצבן וסוחב את זה יומיים, קורה. אבל כשזו שיטה, כשזה ארוך, כשזה תדיר, זה יותר מכוחניות. זו אלימות לכל דבר ועניין.

זה לשים אותך במקום של "את אשמה", גם אם את לא יודעת למה, זה לשים אותו במקום בלתי נגיש לברר את זה, זה כבד, כבד לחיות עם זה בבית, זו באמת דוגמה נוראה לילדים.

הכרתי מקרוב זוג כזה. מעולם לא הצלחתי להבין למה האישה נשארה שם, על אף שאהבתי את שניהם מאוד והכרתי את יתרונותיו לא פחות מאת חסרונותיו.

את כותבת שאת כבר לא יודעת אם את אוהבת אותו. בואי, אגלה לך: גם אם לגמרי כן, ומאוד - אהבה זה פשוט לא מספיק. כל דרדק בענייני זוגיות יגיד לך שאהבה זה לא מספיק. זו אולי ההתחלה, אבל בהמשך, בחיים, במציאות - זה לא מספיק. הרבה יותר חשובים מאלה הם התקשורת, ההקשבה, השיתוף, העבודה התמידית כתף אל כתף.

בנוסף לכך, אני מאוד מבינה את הכאב על כך שדווקא בחוץ כל כך מעריכים אותך עד שלא היו מאמינים שאתם מנהלים מערכת זוגית כזאת מזלזלת בך (נכון שלא היו מאמינים?). זה מעיד על פער ענק בין מה שאת יכולה להיות לבין מה שאת בתוך הזוגיות. והפער הזה לא ייתן לך מנוח.

אם בעלך לא מוכן ללכת לטיפול זוגי, אני הייתי ממליצה בחום לפרק את החבילה הלא בריאה הזאת, לא לחשוש להסתכל פני עתיד ולהראות לילדים דוגמה לאמא מסוג אחר (עם הזמן), שהיא אדם הרבה יותר בריא לגדול אתו. כמובן, שכדי לעבור את זה יותר חלק ויותר חזק, אני ממליצה על טיפול פרטני שילווה אותך בתהליך.

בהצלחה רבה.

גארוטה

New member
בכלל לא משנה

הסיבה בגינה הוא פוצח בברוגז, מה שמשנה זה השיטה והשיטה היא אלימה.
זו הדרך שלו לשלוט ומכיוון שעד עכשיו שיתפת פעולה, בלהיות זו שמושיטה יד לפיוס, הוא גם הצליח וימשיך להצליח , בטח כשהוא גם מסרב לפנות לטיפול, מה שיאלץ אותו להתמודד עם האמת , לעשות שינוי ולאבד את הכוח והשליטה שיש לו עלייך.
אהבה, היא לא המילה שצריכה להטריד אותך כרגע...קיימת או לא, זה לא ישנה את המצב, מה שכן זה להחליט שדי! נגמרה החגיגה! את לא מתחנפת, לא מסמסת, לא כותבת מכתבים ולא שולחת שליחים, את רק מודיעה לו שאת פונה לייעוץ כדי לקבל תמיכה באיך לסיים את מערכת היחסים ביניכם וזהו.
בהצלחה

אייבורי

New member
חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח

&nbsp
את נשמעת כמו אילו שיש להם אפס סובלנות לאלימות.
אז שני דברים
שתיקה איננה אלימות, היא אולי מעצבנת מכעיסה מרגיזה ובאמת בלתי נסבלת
אבל היא לא אלימות.
&nbsp
שנית, תגובה תוקפנית כמו אני לא מתחנפת לא מסמסת ויוצאת לגירושים.
היא תגובה שעלולה להגמר בבכי.
ומלחמות, תמיד עדיף לעשות בעורמה, בשכל ובלי אגרסיביות מעוורת.
&nbsp
די לאלימות

גארוטה

New member
אני שמחה

שהצחקתי אותך...
ושתיקה היא אלימות ולאו דווקא בין בני זוג

sd115

New member
תודה על התגובות- כל כך לבד

אין ספק שמדובר בעיני בדרך "נפלאה" לשלוט בקשר.
היום זה כבר 5 שבועות שאנחנו ברוגז (השיח הוא רק על הילדים...מי מוציא מהגנים..מה אכלו? שתו? וכו' וכו'). אני מנסה להיזכר כמו כל פעם ממה הכל התחיל? מה קרה? ובאמת שלא קרה דבר...אפילו לא היה ויכוח.
אני חושבת על כל 5 השבועות הללו. כמה עברתי בהם, כמה הייתי שמחה לחלוק ולשתף, להתייעץ וכל כך חבל לי.
בדרך כלל אני "נשברת" ופותחת בשיחה אבל הפעם אני כנראה יותר עקשנית ממנו. משהו בי כבר כל כך עצוב, כבוי ולא מאמין שיהיה טוב. אני מרגישה שמערכת היחסים הזו היא בנג'י אחד גדול וארוך. אין לדעת מתי שוב "אזרק" מהגובה הרב.
גם אי אפשר לשים כל הזמן את האגו בצד ו"להתחנף"- יש גבול.
עצוב לי שבחוץ כל כך אוהבים אותי ובבית איפה שאני אמורה להרגיש הכי אהובה, מוגנת אני הכי לבדי בעולם. הייתי הרבה שנים בטיפול ובכלל אני מגיעה גם מהעולם של הפסיכולוגיה ומדעי-ההתנהגות (כן, הסנדלר הולך יחף), ואני יודעת שבוודאות אני חסרת בטחון בתוך תוכי למרות שאף אחד לא יראה זאת ויאמין, ואולי הפחד מנטישה הוא גם זה שמוביל אותי לרצות אותו תמיד.

אמרלדה

Active member
יופי

אז יש לך ביד חצי פתרון. את כבר יודעת הרבה על הסיבות.
וגם, זה לא עניין של אגו בצד והתחנפות. זו קריאה לא נכונה של המפה.
מסכימה אתך לגמרי שיש פה משהו עצוב, כבוי עם נטיות לבנג'י של צד
אחד לגבי השני.

אז אגיד לך ללכת שוב לטיפול כדי לחזק את עצמך מולו, כדי לחזק את
עצמך בתהליך של עזיבה.

אבל בעצם, שתינו יודעות: את תלכי כשתהיי מיואשת מספיק, כואבת מספיק,
עצובה ועייפה מספיק. כשתרגישי שאינך יכולה יותר. מאחלת לך הרבה כוחות
עד אז.

למעלה