עצה?

SallySkelly

New member
עצה?

לאחות של חברה קנו גיטרה לפני הרבה מאוד זמן, והתעורר אצלה איזה צורך לנגן עליה. היא הציעה לי ללמד אותה [כמובן עבור כסף], ואפילו אמרה שיש לה עוד בת דודה שרוצה ללמוד ותשמח אם אלמד אותה. הבעיה שלי היא שאף פעם לא לימדתי [לא לנגן ולא כלום], יכול להיות שאני איומה בזה, ואני סתם אקח כסף מבנאדם תמים [והיא אמרה שאני מוזמנת לקבוע מחיר בעצמי]. בנוסף, אני יודעת שאני אוכל ללמד אותה רק תווים, ליווי, סולמות ואקורדים בסיסיים [ואולי שירים אינסטרומנטליים מטאבים] מכיוון שבתחומים האלו אני חזקה ועל השאר אני עדיין עובדת [קשה] ואין סיכוי שאצליח להעביר את ה"ידע" הזה. כבר הסכמתי, במחשבה שזה יהיה כיף ומשתלם, אבל אמרו לי שאולי כדאי שקודם כל אנסה ללמד בלי התחייבות או תשלום. מה אתם אומרים? וחוצמזה, נגיד שהייתם רוצים לנגן כתחביב [היא כבר בת 25 בערך, זה לא יתפתח ליותר מזה], וסתם מישהו שאתם מכירים מלמד אתכם [שהוא לא מנוסה ויש לו ידע בינוני] - כמה הייתם משלמים לשיעור?

dash1000

New member
אם בנאדם פונה אליך ורוצה שתלמד אותו

זה כבר שיקול שלו האם לקחת אותך או לא . כנראה שהיא ראתה איך את מנגנת וזה מצא חן בעניה , ואם זה מה שהיא רוצה אז למה לא? אל תשכחי שיש לה עוד המון עבודה עד שהיא בכלל תחשוב להגיע לרמה שלך, ויש לך הרבה מה לתת לה עד אז. לפי מה שפרטת נשמע שיש לך הרבה מה להעביר לה. בהתחלה יש תחושה כזאת של מי אני שאלמד אבל תחשבי שאם לא את אז מישו אחר פשוט ירוויח את הכסף ולא בהכרח יותר טוב ממך.

SallySkelly

New member
קודם כל, תודה על התשובה../images/Emo9.gif

שנית, היא לא ראתה אותי מנגנת, היא פשוט אחות של חברה שאני מכירה עוד מאז שהתחלתי לנגן, אז כנראה שהעובדה שאני ממשיכה ללמוד מראה לה רצינות. היא בטח סתם מחפשת מישהו שהיא מכירה שמנגן, ובנוסף אני גרה כמה מטרים ממנה. [החדרת בי קצת ביטחון, תודה
]

SHEX

New member
תשובה..../images/Emo95.gif

דבר ראשון, ולפני הכל, רצוי שתדעי שאין כזה דבר "לדעת ללמד". זה דבר שלומדים רק מנסיון. מורים למוסיקה הם לא אנשים שעברו הסמכה להוראה, בשום מקום שהוא. גם המורים הכי טובים מורשים ללמד כי הם עשו תואר בנגינה. לא כי הם למדו ללמד. כשמורה מלמד הוא עושה את זה מתוך הידע והנסיון שלו בתחום שאותו הוא מלמד. כך גם את - אני מניח שאת יודעת לא דבר ולא שניים, אלא קצת יותר, נכון? אז תתחילי להעביר את הידע שכבר יש לך. החל מתווים, אקורדים בסיסיים, איך נכון או לא נכון להחזיק את הגיטרה, צורת פריטה ולאט תאט תתקדמי גם לשירים (מומלץ לעבוד עם חוברת קבועה) ומנגינות. אני מבטיח לך שזה יתרום גם לך וגם לתלמידה. מנסיון - אני גם מלמד נגינה וגם נותן שיעורי תאוריה פרטיים, ואין לי הכשרה לא לזה ולא לזה, ואני יכול להגיד שלי אישית זה מאוד תרם גם להתפתחות האישית שלי... אני ממליץ לך לנסות - במקרה הכי גרוע, תגידי להם שהבנת שזה לא מתאים לך ותעזרי להם למצוא מורה אחר... בקשר למחיר - מכיוון שזה אנשים שאת מכירה, הייתי ממליץ לך לדבר איתם בכנות ולהגיד שאת בעצמך לא יודעת כמה לקחת, ותחשבו על זה ביחד.. המון בהצלחה!

SallySkelly

New member
תודה../images/Emo13.gif

נחמד לשמוע מאדם מנוסה, אני אקח בחשבון את מה שאמרת. חששתי בעיקר מכך שיתברר שאני מסבירה גרוע או משהו כזה, אבל היי, practise makes perfect, אז אולי רק חסר לי ניסיון [והרבה מאוד ידע]. תנקס

אמנם זו לא עצה למה ששאלת....

אבל סתם מעניין אותי: אנשים בני 25 לא יכולים לפתח את המוזיקאליות שלהם קצת מעבר לתחביב???

SallySkelly

New member
ברור שכן.

אבל היא לא. ממה שהכרתי אותה, היא בטח רוצה ללמוד רק כדי לנגן כמה אקורדים מסביב למדורה עם חברים.

גם אני מתחבטת בשאלה

אחד החלומות שלי בתחום המוזיקה זה להיות מורה לגיטרה. רק שלמרות שכבר איזה 8 שנים אני מנגנת עדיין יש לי תחושה של תחילת הדרך.. וזה פשוט כי אני יודעת לנגן רק שירים שלי. כלומר, למדתי בשביל ליצור. מה שמוביל לזה שהידע שלי בסולמות/שירים של אחרים/אקורדים די מצומצם. אקורדים בסיסים אני יודעת, פה ושם מעבר לזה. אז גם אני חושבת מה אני כמורה לגיטרה בעתיד יכולה כרגע לתרום? והתשובה לא ברורה לי. אז- את לא לבד, אבל לך לפחות יש כבר תלמידים...

SallySkelly

New member
האמת

שיכול להיות שסתם התייחסתי לזה ברצינות, כי לא שמעתי ממנה אח"כ והחברה לא הזכירה את הנושא, אז אולי אין לי תלמידים.... בהצלחה
אני אשלח את הילדים שיהיו לי ללמוד אצלך

מרי לי

New member
מישהו ביקש ממני את אותו הדבר

להבהרה: אני מנגנת בעצמי ברמה לא הכי גבוהה בכלל. אז אמרתי לו שאני לא יכולה ללמד אותו (אמנם אצלי זה היה ידיד ולא תמורת כסף) אבל הראיתי לו כמה אקורדים להתחלה ואמרתי לו שיתאמן, וכל פעם שאני אראה אותו מתקדם לאנשהו אני אוסיף לו משהו נוסף שאני יודעת. ואז ברגע שהוא ירגיש שהוא מוכן להעלות את רמת הקושי ליותר גבוה אני אפנה אותו או שימצא לבד מורה טוב. (עד אז גם יעבור הזמן וולי יהיה לו יותר זמן פנוי ויותר כסף) זה לא משקרה כמו שלך, אבל סתם לידע כללי. למדי אותה מה שאת יודעת הכי טוב, ומשם היא תחליט כבר מה לעשות

למעלה