עצה

the jango

New member
עצה

שלומות חברים
אחרי שנים על wr למיניהם אני רוכב בשנה האחרונה על קטמ חבוט excf 250 משנת 08 ודי מבסוט ממנו. .מתלבט האם להחליף לדגם חדש יותר מוזרק 2013, 2012.. עד כמה ההבדל בין המאייד להזרקה משמעותי והאם הוא מצדיק את ההשקעה המדרשת?

המחשמל 64

New member
מנהל
ברוך הבא לפורום
. לפני מס' שבועות היה

בדיוק דיון בנושא הזרקה מול קרבורטור.
כמו כן,לגבי הקטמ' ספציפית ,אני יודע שחלק מהמגיבים היה ברשותם כלי קטמ' מהדגמים האחרונים
גם בנפח, שהנך מעוניין בו.

amitexc

New member
הוא היה פה מלפני המון שני בדיוק שעבר מהכביש לשטח

המחשמל 64

New member
מנהל
וואלה לא ידעתי. בכל מקרה, מקווה שהקישור לדיון

הקצר שהיה בנושא, יוכל לתת לך כיון. לKTM620 היה קטמ 250 אאל"ט
מוזרק ,פחות או יותר בשנתון שאתה מכוון אליו (אולי אפילו היה לו 2014 אני לא הכי זוכר).

KTM 620

New member
היי ג'נגו

מנסיוני האישי ההבדל משמעותי אך לא רק בגלל ההזרקה.
ואם יש לך אפשרות להתאמץ ל 2014 אז אני ממליץ בחום. 2014 מבנה מנוע מאוד מוצלח זהה ל 350.
לשאלתך האם מצדיק את ההשקעה הנדרשת...
אז הנחת היסוד שלי היא שאין שום הצדקה לשלם סכומי כסף כל כך גדולים על תחביב של פעם בשבוע אבל אלה הם שיקולים מהראש .
והסיבה שאנחנו רוכבים על אופנועים מגיעה ממקום לגמרי אחר ומשם הכל כדאי והכל שוטה כל עוד יש לך אפשרות כלכלית וזה בגבול היכולת שלך.
בימינו לרכוב ולהתרשם זה הכי קל וגם הכי נכון.
משם כבר יגיעו התשובות...

the jango

New member
חותם על כל מלה באשר לחוסר התוחלת בחיבור שיקולים כלכליים

לתחביב.
שגיתי שלא פרטתי יותר את הנתונים ברקע ההתלבטות.
ב250 הנוכחי מורכב אצלי מצמד אוטומטי (EXP 3.0,מומלץ בחום,קל להרכבה וכיוון, אפילו אני הצלחתי להתקין אותו לבד..).
בנוסף הוא מוגדל נפח ל280 סמק..
להבנתי הצנועה אוכל לשתול את המצמד הנ"ל עד 2013 היות ומדובר באותו מנוע אך לא בדגמים חדשים יותר.
מכאן מתחדדת הדילמה ,האם המעבר להזרקה (ההבדל היחידי המרכזי בין השנתונים,אני טועה?) בנתונים האלו מצדיק את העשיריה ויותר?
חפירות של בוקר שבת...

TheMadHatter

New member
620 ענה לך יפה.זה לא רק ההזרקה

זה למעשה המנוע של 350 מוקטן ומדובר במבנה טוב יותר.
כנל לגבי השלדה.
האם שווה להשקיע עשיריה,זה רק אתה יכול לענות אחרי שתעשה סיבוב.
לדעתי כן,לי יש כזה 2014......

ואולי בכלל עדיף להמתין לבואו של ה WR250F החדש???

the jango

New member
WR250F

אחסוך לכם את אכילת הראש איך אחרי שנים על WRים מצאתי את עצמי פתאום וללא תכנון מוקדם על קטמ ועל ההבדלים בחוויות הרכיבה והתחזוקה...
לא מתחרט לרגע על השינוי,כפי שנאמר באוסף הקלישאות הגדול :"אם תלך באותם דרכים,תגיע לאותם מקומות".
אגב,האם נכונה השמועה שמטרו הפסיקו את יבוא כלי האינדורו ברישוי צהוב?

המחשמל 64

New member
מנהל
לגבי השמועה ניתן לברר בנקל.המעבר לקטמ'

בהיבט תחזוקה וחווית רכיבה, אמממ מה עם יישום המשפט, בהקשר זה: הסבר, פרט ,נמק

the jango

New member
הwr רחום אמין סלחן

וצפוי. החיים עם הקטמ מאופיינים בהרפתקאות ובחויות משותפות שבשורה התחתונה, עושים אותך רוכב יותר מודע לעצמו ברכיבה ולכן גם רוכב טוב יותר.

המחשמל 64

New member
מנהל
הWR הוא אכן אופנוע אמין. רחום וסלחן לא יודע עד כמה

הייתי מגדירו כך, הוא נוח לרוכב ,חש היטב את הקרקע ,משדר עסקים טובים.כמי שהיה לו כזה (2009) כ- שלש שנים.
אני זוכר שעליתי בזמנו על קטמ 2008 אצל סטאריק דאז , לפני ההחלטה במה אני מתחדש אחר הד"וש שהיה לי(WRR).
אחר כך ,נסעתי לאוריה בכפר סבא ועליתי על WR 2009.הכחול היה עולם אחר במגע עם השטח ,הוא היה כמו לשכב על "מזרן איכותי".
לא יכול לשכוח את זה. הקטום היה קצת יותר חריף בתגובת מנוע ,אבל בהיבט רוכב מכונה -התנהגות ושידור בLIVE לי כרוכב,
לא היה מה להשוות מבחינתי האישית.
כמובן שאחר כך הזמנתי את החדש הכחול שהיה ברשותי עד 2012.
העיקר שנהנים ולא משנה מאיזה כלי
.

the jango

New member
הקטמ מרגיש לי חד יותר,עמום פחות מהתחושה שהייתה לי מהWR

הWR תיווך לי את השטח בעדינות יתרה..כמו יוצר חיץ בינך לבין מה שמתרחש תחתיך.
כאילו והמטרה של צוות התכנון של ימהה הייתה לייצר כלי שמעביר את הרוכב מנקודה לנקודה בשטח במקסימום נוחות ואמינות בעוד שצוות התכנון בקטמ חותר לייצר כלי שמספק מקסימום עבירות במינימום זמן בשטח.
לסיכום,אין ספק שאחד הכוחות המופלאים בטבע הוא היכולת האנושית להצדיק בדיעבד החלטות ספונטניות..הגעתי לקטמ ללא כל תכנון מוקדם.
באותה מידה יכולתי עדיין להמשיך ולרכוב על WR ולהשתפך על יכולותיו המופלאות...

למעלה