עצה

D a n n y b o y

New member
אם אני הולך לטכניון

אני אגור ב"נווה עזה". השיקולים שלי הם לא חיי חברה...אני בטוח שאני אסתדר מהבחינה הזו בכל מקום שאני אלמד. מה שכן חשוב לי זה הפקולטה עצמה...כאן אני מתלבט בין בן גוריון לטכניון. בכל אופן, אני די סגור על הטכניון- רק צריך גושפנקה, אז הכל יהיה בסיידר.

פגז compot

New member
למה שלא תלך לטכניון?

אני ממש לא מבין אותך, אתה חושב שבטכניון יש מרצים גרועים, ובבאר-שבע טובים, או להיפך. איך אתה יכול בכלל לבצע הכללה יותר גורפת מזאת? יש אולי מאה מרצים בשתי האונ´, ולא יכול להיות שכל המרצים בטכניון גרועים, וכל המרצים בבאר-שבע טובים או להיפך כמובן. לכל אונ´ יש יוקרה ומעמד מסויימים, אבל הדברים האלה משפיעים רק על כמות התרומות שמגיעות לאונ´, מעבר לזה, אם אתה תלמיד של 70, אז אתה תקבל 70 גם בטכניון וגם בב"ש, ואם אתה תלמיד של 90 תקבל 90 בשניהם. בקיצור, אם תהיה סטודנט גרוע, אל תחשוב שרק בגלל שיש לך תעודה של הטכניון יסתכלו עליך אחרת - אתה עדין תשאר סטודנט גרוע, וכמובן שאם תהיה סטודנט טוב בטכניון אף אחד לא יזלזל וידיג "נו, הטכניון זה לא רמה, אז זה שהוא מצטיין שם לא אומר כלום". בקיצור, כל ההשוואה הזאת היא זיבול שכל אחד גדול, והיא ממש לא במקום. אם נוח לך ללמוד בטכניון, והתקבלת לשם - לך, ועל תקשיב לאף אחד שמביא הערות בסגנון "למדתי פיסיקה 1מ´ אצל פרופ´ זלמנוביץ´, ובקושי הבנתי מה רוצים ממני" - מרצים גרועים יש כאמור יש בטכניון ובכל אונ´ אחרת.

פגז compot

New member
לדעתי, אין חכם כבעל ניסיון

קודם כל תכנסי למעונות, שלהם את זכאית (פסגות), לא יהיה טוב - תעברי לדירה באמצע השנה (אז גם מחירי ההשכרה יהיו יותר נמוכים, אבל כמובן שתהיה לך בעיה למצוא שותפים). למה לך לפסול את המעונות מלכתחילה - אמנם התנאים גרועים, אבל באמת נראה לי שניתן להתרגל לזה, זה רק יכול לחשל אותך(ברצינות, את תראי שעוד עשר שנים כשתגורי בדירה משל עצמך את תעריכי אותה הרבה יותר). חוץ מזה, מתוך עשרים ומשהו פסגונים בפסגות ב´ (למשל) בערך שניים (עד ארבעה, לא זוכר כרגע) גרים בדירה שכורה, וכל השאר במעונות.

Hawk17

New member
!!!!יאללה מי בא לרדת על פסגותנקים?

got damn you all!!!! למה לכם לא מדיע שלפחות שנע תהיו מחוץ לחממה ותחיו גם כן קצת עם זבובים וחולדות?! יאללה, מי בא לחבר ירידות על פסגותניקים?

natalyp

New member
עצה

מישהו יכול ליעץ לי מאיפה אפשר לתרגל לפסיכומטרי, חוץ מספרים כמו של הייקיו והבחינות של המרכז הארצי - האם יש עוד מקורות לתרגילים ומבחנים?

פגז compot

New member
ט-כ-נ-י-ו-ן

כולם קיבלו הודעה ביום חמישי - אז אני מקווה שהיא טעתה או משהו כזה. אבל בגלל החג והשבת
אני נאלץ לחכות שישי-שבת-ראשון-שני
אבל אני עדיין מצפה לנס.

אתה יודע מתי מקבלים תשובות בכתב?

עם הוראות הרשמה, ספחים לתשלום, טפסים ומעונות וכו´

פגז compot

New member
כבר קיבלתי הודעת תשלום וקבלה...

ביום שישי. נראה לי שהוראות הרשמה ומעונות יגיעו תוך שבוע.

shikuz

New member
"זכאות למעונות"

פתאום אחרי הקבלה תפסתי שאני לא בטוח בכלל למה הכוונה. האם "זכאות" פירושה שמוקצים לסטודנטים בתוכנית מעונות והם לא צריכים לשלם עליהם? ואולי "זכאות החל משנה ראשונה" פירושה שבד"כ לסטודנטים בשנה א´ אין אפשרות לקבל מעונות, גם כשהם מוכנים לשלם...

פגז compot

New member
אם התקבלת לפסגות אתה זכאי למעונות

אבל אתה עדיין צריך לשלם עליהם (בסביבות 350 ש"ח לחודש ל"נוה עזה"). אם כבר, אז לסטודנטים בשנה א´ יותר קל לקבל מעונות, וכך גם לסטודנטים שמתחייבים מראש להישאר במעונות רק סמסטר אחד (ואז למצוא דירה שכורה).

Johnny the Doe

New member
אפשר באתר של קידום

יש תרגולים אונליין. אני לא יודע כמה זה שווה כי לא השתמשתי בזה כשאני למדתי לפסיכומטרי אבל אחותי, שלומדת עכשיו לפסיכומטרי, מעידה שזה מאוד עוזר לה.

לא ממליצה

עשיתי את הקורס של קידום, ובין היתר נכנסתי לאינטרנט וזה היה על הפנים, לא עזר בגרוש

למעלה