עצה

עצה

שלום רב, אני מתייעצת בקשר לחברה טובה שלי, היא הכירה בחור ויצאה איתו לשתי פגישות, הוא סיפר לה שיש לו אפילפסיה בדרגה נמוכה, התקף פעם בשנה. היא עדיין לא מרגישה קשר חזק אליו, כך שהיא יכולה לצאת לחפש את הזיווג שלה במקום אחר. אני יודעת שזה לא המקום לתת חוות דעת על מישהו שלא מכירים אבל הייתי שמחה אם הייתם עוזרים לה בהבנה לגבי האם כדאי בכלל מלכתחילה להיכנס למערכת יחסים כזאת? נכון שאי אפשר לענות על שאלה כזאת כי מדובר בנשמות, אך אנימדברת על הפן של המחלה בלבד ולא משום פן אחר. זה התחיל מגיל 16 פעם ראשונה וכל שנה יש לו התקף אחד כמה דקות. האם כדאי לה להיכנס לזה רק מבחינת העניין הזה. תודה רבה, הלוואי ואני אוכל לקבל תשובות אמיתיתות שיעזרו להבהיר לה את המצב.

museMe

New member
לי יש אפילפסיה

התקפים פעמיים בשנה כל חצי שנה (נכון לעכשיו). אני יכול להעיד על עצמי שפרט לעובדה שאני מאבד הכרה לכמה דקות פעם בחצי שנה, אני בן אדם רגיל מן השורה. לומד ומכלכל את עצמי. יוצא עם חברים, מבלה ועוד. אני עושה ספורט, אוכל מה שבא לי, אבל רק לא שותה אלכוהול. אפילפסיה היא מחלה שניתן לשלוט בה בכדורים, וסטטיסטית יש חולה אחד לכל מאה אנשים (אני מקווה שאני לא טועה) יש המון אנשים שלא יודעים עליהם כי פשוט המחלה לא ניכרת עליהם. בתור בחור רווק, שגם בוחר לספר על ההתחלה על המצב הרפואי הנ"ל ונטו מתוך גילוי נאות וכדי שלא יווצר מצב שהיא תהיה עדה להתקף ולא תדע מזה, אני לא חושב שזה דווקא יכול להוות גורם בכדי להמשיך או להפסיק את הקשר. ייתכן ומדובר באדם נפלא ממש, אחד שלא תפגוש בשום הזדמנות אחרת, וסה"כ מדובר באמת במחלה שהיא לא סופנית, המצב שלו ממה שתיארת של פרכוס פעם בשנה הוא מצויין (יש כאלה שמפכרסים כמה פעמים בשבוע) ולדעתי זה לא צריך להיות שיקול, סה"כ אפילפסיה לא הופכת אדם לסיעודי.

dikla528

New member
אנחנו אנשים נורמלים

יש אנשים שלא מודעים למחלה אז זה קצת מרתיע, בסופו של דבר האופי של הבנאדם יותר חשוב ולא האפילפסיה, שרוב הפעמים אפילו לא שמים לב אליה, אחרי שהתקף נגמר מתאוששים וחוזרים לשגרה. יש פה הורים שחולים, אמהות- שהיו בהריון ולא היו בעיות בכלל. הסבר קטן על המחלה והחששות ירדו

us8

New member
לא כולם רואים

לא כולם רואים אותנו ככה. יש אנשים שפעם אחת יראו אותנו מקבלים התקף כבר ישמרו מרחק מאתנו. כי אנחנו לא יכולים להסתיר את המחלה, אז כבר מתייחסים אלינו אחרת. אבל יש אנשים עם מחלות פנימיות הרבה יותר גרועות משלנו שלא רואים אותם, אז בעיני אנשים הם נראים נורמלים ואנחנו לא. וזו טעות חמורה.

mori17

New member

אני אישית גם מספרת על ההתחלה לפני שיש רגשות ואז זה כואב ולא נעים לאף צד....אפילפסיה זו מחלה שלא מדברים עליה בציבור היא נשמעת מפחידה וחוסר המודעות לא תורם לעניין בכלל. לא אישית אין התקפים מלאים אלא חצי התקף קפיצה של יד/רגל שמהצד נראית יותר כמו תנועה לא רצויה כך שמבלי לפתוח ת'פה לא יכולים לדעת. עם אפילפסיה אפשר לעשות הכל חוץ מכמה דברים קטנים כמו אלכוהול וכ'ו אבל לא משהו שמשפיע בין החולה לסביבתו אני יוצאת למסיבות טיולים עם חברים הכל. הכל עניין של גישה וחבל להפסיד מישהו בגלל שיש לו מחלה כזו או אחרת למשל יצאתי עם מישהו לכמה דייטים וסיפרתי לו על האפילפסיה ורק אחרי שהייתי אצלו בבית נזכר להגיד לי שהוא צריך להזריק כי הוא חולה סכרת אז כך שאי אפשר לדעת כלום....
מורי

תודה על התשובות שלכם

אני מאוד מעריכה את הכנות. לצערי רוב התשובות היו ממקום מאוד ריגשי מלא פרשנות. היה מאוד עוזר לי אם הייתם מתייחסים לסביבה שלכם והייתם אומרים לי בצורה הכי פשוטה מה זה מצריך להיות עם מישהו שמאובחן כחולה. הייתי מאוד מעריכה אם היה מקום אמיתי שמסתכל על האנשים הקרובים אליו ובלי שום קשר אליו מספר לי איך הם חווים את זה. ואם כבר להתרעם על משהו זה על השם של הפורום "החיים לצד אפילפסיה" - החיים הם לא לצד שום מחלה. החיים הם המרכז ולא צד. תודה ק

baudrate

New member
זה פשוט

הדרישה העיקרית היא יכולת לאהוב את הזולת.

moranee1

New member
לא מצריך כלום מתוקה

חולה אפילפסיה = בן אדם רגיל נראה כאילו בשבילך אנחנו יוצאי דופן לחלוטין, אז זהו שלא!! אנחנו כמו כולם בתוספת כדורים, איש איש ומיגבלתו אבל לא משהו שצריך להפריע לקשר בין שני אנשים. ומהצד: חוץ מהעובדה שאני אפילפטית גם האקס שלי אפילפטי, שום הבדל, כמו להיות עם בן אדם בריא לחלוטין, אפילו לא מדברים על המחלה כי לא הרגשנו אותה. מוסר השכל: חבל לפספס קשר טוב בגלל חוסר מודעות שיהיה בהצלחה

mori17

New member
בלי לפגוע

אני אשתתף למה שחברי אמרו כל מילה מיותר אבל רק דבר קטן רציתי להוסיף ומבלי לפגוע אם החברה שלך תפסול בגלל דבר שכזה עדיף לבחור כי אם יהיה לו את ההתקף היא תברח וליבו ישבר. לדעתי אדם שפוסל בגלל בעיה רפואית שלא מגבילה אותו הוא אדם שטחי ולא מכיר את המושג אהבה אמיתית שבת שלום מורי

דן116

New member
חבר עם אפילפסיה

טוב שהוא לא מסתיר את זה. אבל מה תעשה חברתך אם תצא עם מישהו בריא ופתאום יקבל (לא עלינו) סרטן או כל מחלה ממארת? היא תעזוב אותו? כולנו כאן חיים עם ה"תופעה" ומשתדלים להסתדר. לי כבר יש שני ילדים גדולים ובריאים, העיקר שהיא תדע מה לעשות בעת התקף. ואין מה להתבייש!

עדידי127

New member
תסתכלי על זה גם בצורה הזו

אם חבר / בן זוג היה אומר לך שיש לו אלרגיה כלשהי, האם היית מתייחסת לנושא כקריטריון לפסול את האדם? ואם יש לו לחץ דם גבוה? במירוץ החיים המטורף שלנו היום יש סיכוי טוב שאם תעשי בדיקות מקיפות לכל אדם שאת מכירה, לרובם תמצאי משהו בריאותי לא תקין לחלוטין (כולסטרול, שומנים, לחץ דם, סוכר.....). האם זו סיבה לפסול אדם? וכמו שאמרו כאן קודם, מה קורה כאשר מחלה מתפתחת במהלך הקשר? האם זו סיבה לפרק את הקשר? יש אנשים שעבורם זו סיבה מספקת ויש כאלו שלא.

museMe

New member
יש בזה משהו

בגדול אפילפסיה היא סה"כ אלרגיה... אני אלרגי לחוסר שעות שינה...

חייםלוי

Member
מנהל
אם יש התאמה ביניהם אז האפילפסיה לא צריכה

להוות מכשול. לחיות עם אדם שיש לו התקף פעם בשנה זה בדיוק כמו לחיות עם אדם בריא שמדי פעם יש לו כאב ראש והוא לא יכול לתפקד באותו יום. החיים עם חולה אפילפסיה מאוזן (שאין לו התקפים ופעם בשנה זה ממש לא נחשב) הם רגילים לגמרי כמו עם כל אדם אחר. אין צורך להתחשב בו יותר או להקל עליו יותר. גם אין צורך להכביד עליו יותר
זה שהוא גילה לה שיש לו אפילפסיה אומר שהוא חי עם האפילפסיה בשלום. היא לא מדאיגה אותו ואין לו קשיים. הדבר היחיד החשוב הוא מה הם חשים אחד לשני.

למעלה