עצה?

עצה?

שלום. כתבתי כאן לפני חודש בערך בקשר לסרט "ואהבת". אני בחור שמגדיר עצמו אתאיסט, לחלוטין. הייתי בקשר עם בחור סרוג, מתנחל, שבאמת למדתי ממנו המון ונהנתי מכל שנייה איתו. הקשר די נגמר. במקביל פתאום הבנתי שיכול להיות שגם לגביי פועלת האמרה שטוענת שכל מה ששונה ממך - מושך אותך. (מקווה שניסחתי את זה נכון) תמיד דתיים, מכל הסוגים והגוונים, עניינו אותי. תמיד הסתקרנתי ושאלתי שאלות בקשר לדת למרות ששוב, האלוהים שלי שונה לגמרי. לדוגמה, אני קורא עכשיו ספר שנקרא "הדתל"שים" (אגב, ספר מעולה ומומלץ בחום). כל החברים החילוניים שלי הרימו גבה על הספר. לא מבינים מה כל-כך מעניין אותי. גם אני לא מבין, אבל אני פשוט מתעניין וחוקר ואוהב לשמוע ולשוחח על היהדות האורתודוקסית וכל מה שבא איתה. אני נגד הגדרות והכללות, אבל מהניסיון שלי, ויש הרבה משני הצדדים שלא יסכימו איתי, דתיים או דתל"שים הם אנשים ערכיים יותר מהחילוניים. הם צנועים יותר, מאופקים, אנשי שיח. מה שאני אוהב ומה שחשוב לי בבן אדם. שורה תחתונה, נראה לי שמה שנכון לי בשלב זה של החיים זה בן זוג דתי או דתל"ש. עכשיו השאלה: מה אני עושה? איך אני מגיע בתור חילוני לבחור דתי? למה שבחור דתי יסכן את עצמו ויהיה עם בחור חילוני (למרות שאני בארון)? אשמח להתייחסות שלכם חבר'ה, המשך שבוע נעים ובשורות טובות. תודה

החיים מלאי הפתעות, ומובילים אותנו בנתיבים שלא

צפינו או תכננו. אני ביליתי כל חיי בחברת חילונים וגם אני לא אדם מאמין, ולמרות זאת מצאתי את עצמי בזוגיות של שנים עם גבר דתי. אם יש פתיחות ונכונות ללכת האחד לקראת השני תוך ויתורים אפשר למצוא פתרונות לחיים משותפים, וזו הרי גישה מתבקשת בכל זוגיות. דרך אגב אני לא בטוח מי מהווה סכנה למי במקרה כזה ( אם בכלל ) וזו אולי סיבה אחת מדוע יהיו דתיים שיעדיפו חבר דתי ולהפך. מאידך עבור רבים אחרים סוגיית האמונה היא משנית לחיבור האנושי, ובמקרה כזה דווקא העדר המסגרת הזוגית במובן המקובל מקל על יצירת הקשר שכן אתם יכולים לצקת לחיבור ביניכם איזה תוכן וצורה שתרצו. אני מתחבר לכמה מקביעותיך לגבי קווי האופי של אנשים דתיים, ולכן גם אני כאן. שאלת מה לעשות? אתה כבר במקום הנכון. איך אתה מגיע? על זה כתב קורט קוביין : " Come as You Are " - כמו תמיד יש מי שזה כל מה שיכלו לקוות לו, ולגבי מי שלא -תמשיך הלאה.

ספר יקר

New member
בקרב סטרייטים יש זוגיות מעורבת (דתי וחילוניה,

ולהפך). אני לא יכול לחשוב על שום סיבה בעולם שאצל הומואים זה יהיה שונה. למעשה, יש להניח שדווקא הומואים דתיים או דתל"שים יהיו הרבה פחות בררניים בנוגע לרמת האמונה וה"דתיות" של בן זוגם, עקב העבדה שעצם הזוגיות ההומוסקסואלית אינה הידור הלכתיף בלשון המעטה, ולכן מי שבוחר להיות חלק ממנה הוא בד"כ אדם שעול תורה ומצוות נתון לפשרות. בעיקר לאור העובדה שלא רבים הזוגות ההומוסקסואלים המביאים ילדים לעולם, ועל כן אין את הרצון של בן הזוג הדתי לחיות בזוגיות עם אדם שיחנך את הילדים באותו אופן בו הוא חונך בילדותו, ובו הוא דוגל. אומרים שבאהבה אין חוקים. מי ממחיש זאת טוב יותר מאיתנו, ההומואים? לכן, כאמור, גם רמת הקירבה של האדם אל עול תורה ומצוות לא צריכה למנוע מזוגיות להצליח ולהוות גורם רציני משפיע. באופן טבעי לאנשים שמגיעים מרקע דתי תהיה שפה משותפת והם גם ספגו את אותה תרבות וחוו את אותן התמודדויות ולכן הגיוני שחיבור ביניהם יהיה טבעי יותר. אין נוסחת קסם. אם יש בחור שאתה והוא מתאימים להיות יחד, אז אתם תהיו יחד בין אם הוא דתי ובין אם לאו. אני לא רואה הסתובבות עם חילוני כסיכון עבור דתי בארון. לסטרייטים אין חברים דתיים מהעבודה? מהצבא? ממקום הלימודים? שיהיה בהצלחה!

טיףטף2

New member
יודע מי החזיר אותי בתשובה?

חבר אטאיסט שהיה לי. הוא לא האמין ולא יכל לסבול דתיים. אחת הסיבות שנפרדתי ממנו זה היה כי רצתי לחזור בתשובה.. אין מציאות בה אדם הוא אטאיסט. צריך להיות עיוור מכל הבחינות כדי לחשוב כך אם תקרא מידע על גופך,תגלה כמה חוכמה מסתתרת בנו. יצא לי לדבר עם סטודנט לתואר שני בביולוגיה,הוא גם הגדיר תעצמו כחסר אמונה,לא בה' ולא בשום דבר מלבד עצמו... שאלתי אותו בכלליות,לא כדי לגרום לו להרהר בתשובה,אם הלב למשל היה טיפ טיפה למטה,מה היה קורה?הוא אמר אם הלב היה טיפה למטה הרבה דברים בגוף היו צריכים לזוז..כי הכל מחובר להכל,וכל חלק משלים חלק אחר...לאחר הסבר מעמיק אמרתי לו"ותוכיח לי אחרי כל החוכמה הזו,שזו מקריות"...הוא שתק...ובצדק. לגבי שאלתך איך ואיפה תמצא דתים..שאלה טובה
גמאני שואל תעצמי

תודה על המילים

שלכם. הרבה כוח יש בהן. טיףטף, מה שאתה קורא לו חכמה אני רואה בעיניים קצת שונות... אמנם אני עדיין ילד, ויש לי עוד הרבה ללמוד, אבל זו כרגע ההשקפה שלי. ספר טוב שבא לשלב בין אמונה למדע מחכה לי על השידה, "אלוהים משחק בקוביות", אולי אחרי שאקרא אותו אחזור עם כמה תובנות. :) ערב טוב

האם המטבח כשר? האם שומרים שבת בבית?

אלה שאלות שנתקל בהם ידיד חילוני שלי לפני 35 שנים כשהוא התחיל לצאת עם גבר דתי. בסוף ידידי החליט, למען הזוגיות, לשמור כשרות ושבת בבית. אבל ידידי הוא טיפוס מיוחד. כשהוא מזדווג לאדם, הוא נוטל ממנו תכונות ומאמץ אותן לעצמו. אני חושב שהוא אפילו הסתובב בבית עם כיפה. הזוגיות ההיא לא האריכה ימים. הגבר הדתי נכנע ללחץ הוריו והתחתן עם אשה מבלי שיודיע לה על היותו הומו. היום יש לו שבעה ילדים וכמה נכדים, והוא חי את חיי המין שלו בסתר ובשקר. הוא משוטט עד היום באתרים (פיזיים ואינטרנטים) לחיפוש מין הומואי. אני לא רוצה לקבוע אם הוא מאושר או לא. ידידי החילוני המשיך הלאה. הוא נמצא עכשיו בארה"ב בקשר ארוך-טווח עם אמריקאי לא-יהודי. אגא"ש חביב, אני לא רוצה לייאש אותך. ייתכן שתמצא דרך כלשהי להקמת זוגיות עם בחור דתי. ברור שבמקרה הדתל"שי, אין שום מניעה.

למעלה