עצה

שילה1

New member
הילית-הפורמט לא עולה.האם תוכלי לכתוב בקיצור

מה הבעיה בגינה את מבקשת יעוץ?

התייחסות לבעייה

אצלי הפורמט כן עלה. זה לוקח כמה שניות אבל עולה בסוף. הבעיה שאת מתארת היא קשה ומעציבה- אך בודאי לא בלתי פתירה. אמנם בהחלט ייתכן שבעייתכם ניתנת לגישור- אך לעניות דעתי לא לפני שאת נוקטת בצעדים להגן על עצמך ועל ילדיך. אמנם נכון, אינך צריכה עורך דין כדי לפתוח תיק ברבנות- אבל אינני בטוח שזה הפתרון הנכון עבורך בשלב זה. מצבך יהיה הרבה ותר טוב בבית המשפט לענייני משפחה- בו יש להסדיר את יחסי הממון ביניכם, באשר על נישואיכם חל חוק יחסי ממון בין בני זוג שכן לאור גילכם נישאתם אחרי 1974... אמנם בצד היותי מגשר אני גם עורך דין- אך לא כזה המתמחה במיוחד בענייני משפחה, ולכן התיחסותי זאת אינה מהווה משום חוות דעת מקצועית. כדאי לך לקבל ייעוץ משפטי- וזאת את יכולה לעשות למשל במסגרת נעמ"ת או בשירותיה רווחה בקהילה בה את חיה. סביר מאד להניח שלאחר שתגישי תביעה למזונות והסדרת יחסי הממון שביניכם- תופנו מן הסתם על ידי בית המשפט להליך של גישור, שלדעתי יואיל. אני חושש שאם תתחילי בגישור והאיש יחשוש שהאדמה רועדת מתחת לרגליו- הוא יפתח תיק ברבנות ושם הוא יעלה טענות שונות ומשונות- שלא תדעי מאיפה זה בא עלייך. את חייבת להיות חכמה ולא רק צודקת- ולאחר שנקטת בצעדי הגנה דרושים בהחלט כדאי שתיהיי פתוחה להליך גישור שייתכן שיעזור לכםגם לפתור את הבעיות ששביניכם ואולי אפילו להסתדר. בהצלחה!

הילית שלום

אני מבקש להוסיף על דבריו של דובי. לפי הדברים שהבאת נראה שאכן כדאי לך ללכת לבית המשפט למשפחה, שם אפשר לדון בענייני הממון ללא קשר לגירושין. כדי שזה יידון שם את צריכה להשיג אותו בפתיחת התיק. אם הוא יפתח לפנייך בביה"ד הרבני ויכרוך את כל ענייני המזונות והרכוש עם נושא הגט, זה יכול לקחת זמן רב ואת יכולה להיפגע ולכן הגשת התביעה בזמן היא הדבר הקריטי. אני בהחלט מצטרף לדעתו של דובי שאת זקוקה לייעוץ ובנוסף לנעמת אפשר לפנות גם לויצו ולקבל סיוע וייעוץ במחיר סימלי. לעניות דעתי, המפתח להתקדמות בסיפור העצוב שלך הוא לקיחת אחריות שלך על חייך. לאחר פתיחת התיק אפשר ומומלץ ללכת להליך גישור כי יש לכם ילד משותף וכדאי שתדעו להיות בקשר גם בהמשך גם אם תחליטו להמשיך ביחד וגם אם חייכם המשותפים נגמרו.

למעלה