עצה

רות91

New member
עצה

היי. יש לי בעיה, אני לומדת 5 יח"ל מתמטיקה (006) ואני מתלבטת אם לרדת: בעד לעזוב: * אני לא אשתמש בזה (אני לא אהיה פיסיקאית או מדענית). * מפחדת שיהיה לי קשה בהמשך (בעצם... יהיה לי קשה בהמשך!). * יותר קל ב-4. * נכשל בבוחן האחרון ובבא בתור. * אין הרבה להשלים ב-4 (הסתברות). * המורה על הפנים וממש לא נחמדה. * אף פעם לא עשיתי את כל השיעורים, ולא כי לא רציתי, פשוט לא ידעתי. * לא מרגישה בנוח בכיתה. * מפחדת שיעיפו אותי (אם יעיפו אותי) בשלב שיהיה לי יותר קשה להשלים את החומר. * גוזל לי הרבה זמן מהחיים (אני מתכוננת שבוע-שבוע וחצי לפני). * אני עם מורה פרטי כל שבוע. * יחסית קשה לי, ובכלל זה לא בא לי בקלות (כמעט תמיד צריך להסביר לי את החומר אחרי שהמורה מסבירה אותו וכשהיא נותנת תרגילים על הלוח אני אף פעם לא מצליחה). נגד לעזוב: * ההורים והחברות שלי הציעו לי לא לעזוב. * 25 נק' בונוס אם אני אשאר ב-5. * לא קשה לי באופן טוטאלי (עדיין.. אנחנו בדיוק סיימנו דיפרנציאלי ומתחילים אינדוקציות שבוע הבא, בטריגו אנחנו במשפט הקוסינוס). * נדרש באוניברסיטה, ואם אני אעזוב רוב הסיכויים שאני אצטרך להשלים לקראת האונ' (לא? אני טועה?). * 88 במבחן האחרון (אבל רק כי זה היה חומר יחסית קל: חקירת פ. פולינום וזהויות טריגונומטריות). * עוד שבועיים מבחן שני במתמטיקה. * לא רוצה להרגיש שנכשלתי בזה שירדתי. אני יודעת שזה נראה כאילו אני לוקחת את העניין הזה יותר מדי ברצינות... אבל מה לעשות זה שזה נכון!!!! אם יש לכם עצה אתם מוזמנים להגיב!

זונע

New member
מי אמר לך שלאוניברסיטה חייבים 5 יח'?

זה ממש שטויות. אם קשה לך ואת יודעת שלא תציליחי ב-5 אז אין לך סיבה להישאר שם...אבל אם את מרגישה שיש עוד סיכוי אז תישארי ותראי מה קורה.

gurke

New member
תשארי

חבל סתם לרדת בגלל תחושת אי נוחות - תשקיעי ותראי שהכל יהיה בסדר. וחוץ מזה, אם קיבלת 88, אז תני לעצמך עוד צ'אנס, את יכולה.

רות91

New member
זה לא רק תחושת אי נוחות

וחוץ מזה ה-88 הזה זה על ההתחלה של החומר, ויהיה לי חומר פי אלף יותר קשה כך שהציון הזה הוא חסר משמעות בשבילי

dcohn

New member
../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif

אני קיבלתי 37 במבחן הראשון השנה של ה5 יחידות ואני לא מתכוונת לרדת ל4. אז את צריכה להיות רגועה עם 88

הלוואי שגם לי הייתה את האופציה של

לא להתכוון לרדת ל4 יחידות, אבל אצלנו זה לא הולך לפי הרצון שלנו, אלא לפי הרצון של המורים שלנו

dcohn

New member
../images/Emo6.gifמי שואל אותה?../images/Emo3.gif

היא כל כך עסוקה בללמד את עצמה (זה לא שאני היחידה שנכשלתי ואין לי מושג מה הולך בכיתה), שהיא לא מתייחסת בכלל
שיהיה לה בכיף, אני את ה5 יחידות האלו אעבור בהצלחה איתה או בלעדיה:] (כן, כן, אעבור בהצלחה! )

gurke

New member
בתור אחד שלמד את כל 06 בשבועיים האחרונים

(ואני ממש לא חכם או משהו...) אני יכול להבטיח לך שאם כבר בהתחלה את על 88, ילך לך טוב, אין לך שום סיבה שבעולם לוותר.

noyy

New member
תראי מה קורה איתך לתקופה הקרובה

ואז תחליטי.. כאילו, גם אם את לומדת שבוע וחצי לכל מבחן ואת מצליחה בו (ו88 זה להצליח
) אז את מסוגלת להתמודד עם זה וכדאי לך להשאר. אל תמהרי לרדת לדעתי, נראה לי שאת כן מסוגלת לשרוד את זה

תמיר1991

New member
5 יח' מתמטיקה נדרש לאוניברסיטה?

אם את הולכת ללמוד מתמטיקה או פיזיקה, אז כן. אבל במקרה כזה, כנראה שמראש לא היית מתלבטת. למחשבים או לכימיה בטכניון - צריך. לכל דבר אחר חוץ מתוכניות מיוחדות למצטיינים, את לא צריכה 5 יח' מתמטיקה

תמיר1991

New member
כמובן שזה רצוי, אבל את לא מחויבת -

וכאן ההבדל. אם את ברמה של פחות מ- 88 ב- 5, ומסוגלת להוציא מאה ב- 4, אז למה לא לרדת? הישארות רק תפגע לך בממוצע הבגרות.

../images/Emo45.gif ונותנים בונוס על 5 יחידות

בקיצור תשארי, 88 זה אחלה בשביל מתמטיקה. נניח בטכניון נתנים בונוס של 10 נקודות בערך על 5 יחידות

בטכניון לא נותנים בונוס לפי מס' נקודות

אלא לפי אחוזים. על 5 יח' מתמטיקה מקבלים בונוס של 30%.

תמיר1991

New member
אז זה עדיין יוצא אם לא 12%, אז 15%.

85 ומטה, ומומלץ לרדת ל- 4 אם יודעים שיכולים לקבל 100.

האמת שזה תלוי גם במגמה שהיא לקחה

אם היא לקחה משו ריאלי כמו פיזיקה, אז זה מצחיק לא לעשות 5 יחל.. אם ספרות או אומנות או אנערף, אז מילא

תמיר1991

New member
זה באמת קצת מצחיק, אבל להיפך - אם היא לקחה

את המגמות האלה, התעודת בגרות שלה תהיה מרשימה גם בלי 5.

noyy

New member
אתה טועה

גם 70 ב5 יח' משתלם יותר מ100 ב4 יח' 70+25 = 95 את ה95 הזה אתה מכפיל ב5 = 475 לעומת זאת, ב4 יח' הבונוס הוא רק 12.5 (תלוי איפה אתה רוצה ללמוד, אבל ברוב האונ' זה ככה) 100+12.5 = 112.5 כפול 4 = 450.. רק צריך לזכור שהבונוס ניתן רק מציון 60 ומעלה :$

למעלה