עצה

itsiky

New member
עצה

היי, אני חדש כאן אבל אולי זה יתרון, לשמוע דעה אובייקטיבית לגמרי. אני בן 27 יוצא עם משהיא(25) כבר 5.5 שנים, גרים יחד שנה (לפני הייתי סטודנט גרתי במעונות). עכשיו מתחילים דיבורים על חתונה, בעיקר מהצד שלה. אני מתלבט. חשבתי שאחרי שנה של מגורים משותפים משהו יתיישב לי בראש ואני ירגיש שאיתה אני רוצה להתחתן. היא כבר יודעת מזמן שאיתי היא רוצה לחיות כל החיים, הבעיה היא איתי - אני מתלבט - ביני לבין עצמי - הייתי רוצה להרגיש את מה שהיא מרגישה לגבי חתונה, אבל אני לא - כי אחרי 5.5 שנים ביחד, אני עדיין מתלבט. מה עושים?

amir_aikido

New member
ניסיון לעצה

לדעתי, לאחר כבר יותר מ- 5 שנים ביחד, זה טבעי שהיא תצפה ממך לדעת אם אתה רוצה לחיות איתה את חייך או שלא. ואתה צריך לנסות ולקבל את ההחלטה שלך, מה אתה רוצה : איתה או בלעדיה
שב לך, תחשוב על זה ותנסה לחשוב על החיים בלעדיה, ותחליט מה אתה מעדיף. אני לא חושב שמישהו אחר יכול לעזור לך ובטח שלא במצב בו לא כתבת שום שיקולים לכאן או לכאן. גם אם תקבל את ההחלטה שאתה רוצה לחיות את חייך איתה, זה לא בהכרח אומר שצריך להתחתן ובטח שלא מיד. בשלב כזה יכולים להכנס כל מיני שיקולים אחרים לגבי העדפה האישית שלכם: האם חתונה היא הדרך ? בסה"כ, חתונה היא בעצם מסיבה על חתימת חוזה בין הגבר והאישה. לא מוכרחים חוזה שכזה, ומותר גם להחליט שאתם רוצים לנסח את החוזה שלכם ולא ללכת לפי אותו חוזה שהוכתב במסורת היהודית. מסיבה לחגוג את ההחלטה שמעכשיו אתם זוג לחיים יכולה לבוא גם בלי החתונה, אם כך אתם מעדיפים. מתי ? לזה יכולים להכנס מאה אלף שיקולים לא קשורים של נוחות שלכם ושל המשפחה, מצב כלכלי... אני חושב שבשלב הראשון הכי חשוב לחברה שלך לדעת שאת הכבר לא מתלבט ואתה בהחלט רואה אותה בתור השותפה הקבועה שלך לחיים. הרי גם אחרי חתונה אפשר להתגרש - אין בזה שום קביעות אחרת. אבל חוסר הבטחון בידיעה שאתה לא בטוח שאתה רוצה להיות איתה לחיים יכול לאכול גם אותה וגם את הקשר שבינכם יחד וכשהיא יודעת שאתה מתלבט המצב הזה רק יותר גרוע.
בכל החלטה לחיים שתקבל אמיר

למעלה