עצה שלי.......

• פותח הנושא okts
  • פורסם בתאריך

okts

New member
עצה שלי.......

היי לכם! רציתי לחלוק אתכם את החוויה שעברה עלי ביום שישי. אני לא יודעת אם אנשי אירופה (חיחי אנשי אירופה= החברה שמאירופה) "קיבלו" כבר בבתי הקולנוע את הסרט THE PIONIST. למי שלא יודע זהו סרט על השואה. בקיצור, איש אחד, ניצול שואה שכר אולם קולנוע כדי שכל תלמידי שכבה י"א אצלנו יראו את הסרט (אני בי"ב אבל בשיעור הסטוריה עם י"א זה לא כל כך משנה אבל זה סתם בגדול.....). הסרט מאוד חזק. בכיתי בלי הפסקה. מאוד קשה לראות דבר כזה.... אפילו שאני יודעת הרבה על השואה, רציתי לראות את הסרט (לא שהייתי לי גם בחירה, היינו חייבים ללכת). ראיתי את האמריקאים נדהמים ממה שהם ראו, לא כולם כמובן, ובשבילי זה היה הרבה, שהם יקלטו קצת כמה היהודים סבלו במשך השנים. אז רק רציתי לשתף אתכם ולהציע לצפות בסרט כשיגיע לקולנוע אלכם. אבל מי שלא מסוגל לראות מראות כאלה, אז אל תלכו, זה יהיה קצת קשה. "מה שקרה לא נשכח לעולם ונעביר את ההסטוריה לילדים ולנכדים שלנו כדי שגם הם לא ישכחו!!!"----> אמר לנו האיש ששכר את האולם בשבילנו, אני בחיים לא אשכח מקווה שגם אתם!

sivani

New member
עכשיו אצלנו בכיתת הסטוריה

אנחנו רואים את רשימת שינדלר בהתחלה לא רציתי לראות כי כבר ראיתי והמורה הסכימה ולא רציתי להתחיל שם לבכות מול כל הכיתה...כי כל המשפחה שלי הם נספי שואה...

Doctor Evil

New member
אצלנו

בכיתה ראינו איזה ראיון כזה עם חייל יהודי שפגש ניצולה מאושוויץ..אפילו לא ראינו חצי. המורה המקסיקני הזה סגר את זה באמצע. לא הראו בכלל זוועות ודברים כאלה, ובקושי שמעו, כי הייתה בעיה עם הקלטת. גם ככה לאף אחד אין מושג על השואה פה. אני שונא את ההרגשה הזאת של אי שייכות. על זה דיברתי בשרשור הקודם, אבל אף אחד לא הבין על מה אני מדבר... וזה - the pianist ולא pionist

eb182

New member
הם לא ניצולי שואה?

פשוט אחרת לא היית כל כך קיימת

הסרט כבר יצא מבתי הקולנוע פה

לא יצא לי לראות, אני לא אוהבת סרטים כאלה.

Squad 55 Taylor

New member
שאלה...

יש פה כאלה שלומדים בחו"ל בבתי ספר יהודיים נכון? רציתי לשאול... לוקחים אותכם לאיזה מסע כמו המסע לפולין שיש ל-י"א בארץ? (אגב אני יוצא אליו עוד חודש...)

Doctor Evil

New member
......

אני לא יודע בקשר לבתי ספר יהודיים, אבל אני כנראה יוצא עם הבית ספר שלי בארץ לפולין בקיץ.

crazyness

New member
../images/Emo26.gif

אם כבר דיברתם על פולין. המסע הזה - אם יש לכם אפשרות להצטרף אליו- זה מסע חובה. זו הדרך היחידה שלנו לא להיות בורים, לא להרכין את ראשינו למטה, להיות גאים שאנחנו יהודים, יהודים בלי קשר לדת- עד כמה שזה מוזר, להיות גאים בעם שלנו ששרד את התופת הנוראה הזאת. המסע הזה- כל כך קשה ומגבש בו זמנית, המראות הקשים שרואים, מחנות ההשמדה, בהתחלה לא קולטים, עם כל הידע שיש לנו על השואה, לא קולטים את זה, איך השכל האנושי פועל ככה בכלל. איך קיים בכלל רוע כזה בעולם. אני לא חושבת שעד עכשיו (4 חודשים אחרי) עיכלתי את כל מה שראיתי שם. לפני המסע - אף אחד לא רצה להיות ה"פרייאר" שיחזיק את דגל ישראל כל היום, במהלך המסע- כל מה שרצינו זה להיות קרובים לדגל, להחזיק אותו, ועם כל התדרוך שאמרו לנו לא להתבלט- רק רצינו לצעוק - "אנחנו יהודים" , אנחנו הם אלה שמכונת ההשמדה הנאצית ניסתה להשמיד, אנחנו אלה שטבחו בהם, כאילו אנחנו לא אנושיים, כאילו אנחנו חסרי רגשות. במהל המסע - לא מרגישים עד כדי כך קשה, מרגישים זה קשה, מתאחדים כולם, בוכים ביחד, מחבקים אחד את השני, כותבים יומני מסע, וממשיכים ל"אתר" הבא.. בינתיים יש הרבה צחוקים, סבבה, חברה- אבל כשנוחתים בארץ לאט לאט, קולטים, מבינים, ואז כבר רוצים לחזור אחרוה, לשנות את העולם, ומרגישים כמה אנחנו גאים בעם שלנו, העם היהודי. זה על קצה המזלג, מה שאני חושבת עכשיו, לאחר המסע, שעדיין לא עיכלתי את כל הזוועות שראיתי שם, מסע שהוא בגדר חובה מבחניתי, לכל יהודי, בין אם הוא בארץ או לא, מסע לשורשים שלנו.

MissUnKnown

New member
////

אם הייתי בארץ הייתי טסה לשם. אבל בגלל שאני פה, המסע שלי הולך להיות לארץ...

crazyness

New member
../images/Emo26.gif

עקרונית מה שכתבתי היה כדי שאם מישהו מתלבט אם השמסע שווה את זה, שידע שכן. אם מישהו לא בטוח, כמו שאני לא הייתי בטוחה שאני רוצה לטוס לפולין, שידע- שזה שווה את זה. את החוויה הזאת אי אפשר לעבור באף מסע אחר, עם אף קבוצה אחרת, מי שלא טס עם הבית ספר לפולין לעולם לא יעבור את מה שאנחנו עברנו, בדרך שאנחנו עברנו את זה. הבית ספר מארגן את המסע בצורה הכי טובה שיש. כל עוד היינו שם, כל פעם שהיו שיחות קבוצתיות אמרו למדריכים שלנו שאנחנו לא מרגישים זה קשה לנו, אלא שכיף פה, בגלל החברה והפעיליות האחרות. והם אמרו לנו, אתם תראו זה עוד יגיע לכם. זה הגיע. לכל אחד בזמן שלו, אבל זה הגיע בגדול- ועכשיו אני כל כך מעריכה את מה שעברתי שם, כל כך לא רוצה לראות את הזוועות האלה שוב, ובו זמנית רוצה לחזור על המסע, ללמוד עוד על מה שהיה שם, להיות עוד יותר גאה בעם שלי, להבין טוב יותר, למרות שאי אפשר להבין. מסע חובה לדעתי, לכל מי שיכול להרשות זאת לעצמו, כל מי שניתנה לו ההזדמנות הזו.

Flying Camel

New member
בית הספר הישראלי בלונדון...

כל שנתיים הכיתה הישראלית טסה לפולין! שנה שעברה הם טסו אבל זה היה חודש אחרי שעזבתי את הבית ספר, אז לא טסתי איתם, אבל ביקרתי באושוויץ כבר אז הספקתי לבכות על זה!

../images/Emo7.gif

הסרט זכה בהמון פרסים בבריטניה... שמעתי שזה סרט מצוין, אני אברר אם יש אותו בקולנוע כי אני ממש רוצה ללכת לראות אותו...

למעלה