עצה..שינוי גישה

oreli111

New member
עצה..שינוי גישה

יש לי בעיה מרכזית בחיים,לפי דעתי אין לי הרבה מזל..משום מה שום דבר לא בא לי בקלות חוץ מדבר אחד שהוא לימודים..
אפשר להגיד שבגדול אני לא מאמינה בעצמי.
אני כרגע מנסה להוציא רשיון נהיגה,יש לי עוד חברה שבשלב הזה..נכשלתי טסט ראשון,והיא אמורה לגשת כל רגע לטסט ראשון. אני פשוט מרגישה בלחץ,תחרות,איום ומרגישה שלא משנה מה אני חייבת לעבור טסט לפנייה.היא התחילה אחריי,התאמצה פחות למה שהיא תעבור ולא אני?( והיא בדוק תעבור יש לה מזל בכל דבר!!)
אם אני אגש לטסט לפנייה - לגשת עם רגשות שליליים רק מביא כישלון.תחרותיות וקנאה זה הרגש הכי שלילי מבחינתי..
אם אני לא ירוץ לטסט והיא תעבור אני ירגיש מצד אחד קנאה ברמה של בכי מצד שני שחרור..כי סוףסוף אני מתמקדת הרשיון באמת ולא בתחרות.
אני רוצה רשיון כמה שיותר מהר.נמאס לי משעורי הנהיגה,נמאס לי מההוצאות..אבל כל עוד היא בסיפור אני לא אצליח.
איך אני גורמת לעצמי לשנות גישה,שלא משנה מי תעבור ראשונה אני אדע לפרגן?איך לשנות גישה ולבוא לטסט נקייה?

oreli111

New member
נ.ב

אשמח אם תוכלו להמליץ לי על מאמנים אישיים באזור ירושלים.תודה:)

שינוי גישה

אין ספק, כפי שאת אומרת, שאת צריכה שינוי גישה.
הגישה שלך מבלבלת אותך וגורמת לך להרבה מתח, רגשות שליליים ומכשילה אותך הלכה למעשה.
שינוי גישה יכול להיעשות בעזרת מאמן וגם על ידי הסתכלות שונה שלך על ההתרחשויות:

בתיאור שלך סיפרת על מחשבות שליליות שיש לך על אירועים או כלפי אנשים שאת נמצאת איתם בתחרות כביכול.
אל תשכחי שאלה רק מחשבות ומחשבות אינן אמת בכל מקרה.
אני יכול לחשוב שיש מפלצת מתחת למיטה, רק שבמציאות אין.
כך גם את יכולה לבחון כל מחשבה:
"אני בתחרות עם החברה שלי" האם זו האמת? על מה אני מתחרה איתה בכלל? איזה קשר יש לתחרות הזו עם המציאות? מה קשור רישיון נהיגה לתחרות?
כשתשאלי את השאלות, מהר מאוד תראי שזו בכלל מחשבה מצחיקה, כמו המפלצת שמתחת למיטה ותתפוצצי מצחוק והמתח יעלם.

כך גם עם המחשבה " שום דבר לא בא לי בקלות" האם זו האמת? יש דברים בחיים שכן באים לי בקלות? איפה אני פועלת בקלות? מה זה בכלל קלות? למי באים הדברים בקלות? האם אנשים מצליחים עושים דברים בקלות?
שוב, תווכחי שהמחשבה הזו ריקה מתוכן ומשמעות ותחווי הקלה.
בהצלחה :)

nlobak

New member
היי אורלי

אחד הסודות להתמודדות עם רגשות שמעיקים עלינו הוא - למרבה הפלא - לקבל אותם.
כל עוד תהיי עסוקה בלהילחם ברגשות שלך, כל האנרגיה והמיקוד שלך יופנו אליהם, ולמעשה לא רק שתשיגי את התוצאה ההפוכה, גם לא ישארו אנרגיות לשום דבר אחר :)
לכן, הצעד הראשון יהיה לקבל את עצמך עם רגשותייך כמו שהם, להגיד לעצמך שזה בסדר שאת מרגישה תחרותיות וקנאה, זה לא פסול, ואפילו די טבעי ומאוד אנושי.
לאחר קבלת הרגשות - נסי לחוות אותן עד הסוף, בלי להפריע להן, תרגישי את התחרותיות והקנאה במלואן, אפילו תגזימי בהן, אולי תכתבי את כל מה שאת חושבת על דף,
ואז יקרה קסם - הרגשות הללו יחלשו ואולי יתחלפו במשהו אחר, ויהיו לך תובנות חדשות.
אשמח שתשתפי אח"כ בתובנות :)
רק שימי לב לשלבים: קודם כל קבלה מלאה של הרגשות שלך כמו שהן, בלי שיפוטיות וביקורת. ואח"כ - להרגיש אותם עד הסוף, בלי הפרעות.
בהצלחה!

ommerl

New member
גם לי אין הרבה מזל בחיים

נהגתי מושלם בטסט הראשון שלי, עברתי טסט שלישי וגם אצלי שום דבר לא בא בקלות. אנחנו, חסרי המזל צריכים להרוויח את ההצלחה שלנו בכוחות עצמנו כי על המזל אנחנו לא יכולים להסתמך.

חסרי מזל הם אנשים ששווים הרבה יותר אם את שואלת אותי. שום דבר לא משיגים בקלות ולכן כל הישג הוא ראוי הרבה יותר! אנחנו חסרי המזל נכשלים יותר ולכן אנחנו לומדים הרבה יותר מאלה שהולך להם בקלות.

אני מרחם על ברי המזל שלא יודעים מהוא כישלון ולא יודעים להתמודד איתו. קל להם בחיים אבל מספיק אסון אחד קטן כדי לרסק אותם. עזבי אותך ממזל. אנחנו לא צריכים אותו.

את רק יכולה להרוויח מהמצב שבו את נמצאת. אם תיכשלי תרוויחי שיעור מהחיים. אם תעברי תרוויחי רישיון.

ועוד דבר אחד חשוב לדעתי. אדם לא נמדד ביחס לאדם אחר אלא ביחס לעצמו. אולי תקבלי רשיון לפני חברה שלך ואולי אחרי, אבל זה לא אומר שום דבר עליך. איך את היום ביחס לאתמול- זו ההשוואה המשמעותית יותר.

למעלה