עצה ל naveor!

דותן.

New member
עצה ל naveor!

החתונה כשלעצמה היא אקט סימלי,אף אחד לא הכריח אותך להתחתן (אני מקווה),ניתן היה לעשות זאת בדרכים אחרות ויש כאלה,די אם אציין את אופציית הנישואים האזרחיים,אבל,לא זה העיקר. נקודת המפתח היא,מערכת היחסים בין שני בני הזוג ולא משנה באיזה דרך ממסדים אותה אם בכלל. ``נושא הנישואין ייעלם מהפרק`` ומה? ``נחיה במציאות של זוגות אוהבים מולידים ומכבדים``, אני מטיל ספק בכך,ס פ ק ג ד ו ל!!!!!!!,זוהיא תעודת עניות לקשור את ה``תעודה`` עם טיב מערכת היחסים בין שני בני אדם!!. אני מציע לך במקום להאשים את ה``מוסד``(הנישואין)תתרכזי במהות היחסים בינכם ואיך הפכתם מאוהבים לאוייבים. ודרך אגב,ישנן תרבויות פחות מפותחות משלנו,שם אין תעודת נישואין,לא צריך עו``ד והכל כל כך פשוט,אלא מה,המציאות אינה שונה,גם שם מתפרקות משפחות ובייתר קלות.

יפעת*

New member
דותן

אני לא חושבת שנישואין הם הגורם לפרידה בין בני זוג. אבל אני לא בטוחה שלכל אדם מתאים לחיות עם אותו בן הזוג לכל החיים, ומי אמר שככה זה צריך להיות? מוסד הנישואין הוא מוסד עתיק מאוד, אוליי לימינו מתאים משהו קצת אחר? ללא ספק יש אנשים שרוצים ויכולים לחיות יחד לנצח, אך לפי הסטטיסטיקות לגבי מספר הגרושים זה כנראה לא מתאים לכל אחד. אני בכל אופן מרגישה שהנישואים לא עשו טוב לזוגיות שלי, אני לא אומרת שזאת הסיבה שהיא נגמרה אני רק אומרת שהנייר חסר המשמעות הזה הוא בכל זאת בעל משמעות ( ואגב אני נשאתי בנישואים אזרחיים כך שזה לא קשור לדרך הנישואים אלא למהלך עצמו) יפעת

למעלה