עצה לתחילת הדרך.....

kidron11

New member
עצה לתחילת הדרך.....

שמי אביבית ולפני שלוש שנים בד בבד עם עבודתי כשכירה התחלתי לעבוד עצמאית.
לפני שנתיים הועזבתי מעבודתי כשכירה וקיבלתי פיצויים מלאים.
כעת אני רק עצמאית. נכון לעכשיו, נקלעתי לאיזה קושי כלכלי (צ'קים חוזרים וכו').....ובעלי ואני מנסים לחשוב מה הלאה.....
אני מנסה להתארגן עם הזמן כמה שאני רק יכולה.
אשמח לקרוא עצות.
תודה רבה!
אביבית

Yin

New member
אין מספיק נתונים לתשובה רצינית

מה המצב בדיוק:
סוג העסק?
מהו המודל העסקי?
תזרים המזומנים?
תוכניות עבודה, תקציב, יעדים?
וכד'
זה נושא שמצריך ניתוח רציני.

מעבר לכך תקבלי רק אמירות של "תאמיני בעצמך ותחשבי חיובי".

עדי

kidron11

New member
ובכן....

בחמש השנים האחרונות אני עורכת לשון.
לפני שנתיים עזבתי את עבודתי במכללת אורט (שם עבדתי חצי משרה בתנאים מחפירים) והייתי רק עצמאית.
תזרים המזומנים - כ-4000 ש"ח - 5000 לחודש. שני המוסדות הגדולים שבעבורם אני עובדת הם - יד ושם (שמשלמים עד חודש לאחר מסירת העבודה) ומשרד החוץ (שוטף + 60).
כמובן שהשאיפה היא תמיד להרוויח יותר. בדרך כלל יש שביעות רצון הדדית, בשבוע שעבר הייתה לי נפילה רצינית.....
זהו להפעם
לילה טוב!
ואשמח להמשיך להתכתב

אז מה את שואלת בעצם?

אישה יקרה וחרוצה שכמותך...

מה כדאי לעשות כדי להשיג עוד חוזים?

צריך לעשות הרבה

שלום לך,

את במצב די מוכר. רגילים לעבוד כעצמאים בהיקף נמוך, בחוזה שכבר יש הרבה זמן. ואולי השגנו אותו די במזל. ואז רוצים עוד - ומגלים שזה לא הכי פשוט. צריך לרוב להשקיע די הרבה בשווק, עד שתשיגי עוד כמה חוזים טובים.

אני חושבת שההצעה הכי טובה היא להתחיל קודם כל להכיר בזה שאת נכנסת לשלב של שווק.
ולהתחיל לקרוא וללמוד על שווק. ולהחליט מה יהיו כווני השווק שלך. איך תגיעי ללקוחות הפוטנציאליים ואיך תמכרי להם.

בהצלחה

Yin

New member
סאלי נתנה כיוון מצוין

יכול להיות ששווה לך לבקש יועץ של מט"י, העלות לך תהיה נורא זולה.
ואם יהיה לך מזל יהיה לך יועץ/ת טוב שיעזור לך לעלות על פסים של עסק זעיר ופעיל.

יש מט"י בירושלים.

בהצלחה,
עדי

talycoach

New member
כמה טיפים לשיפור המצב

בעצם יש כאן אפשרות לפעול בכמה מישורים:
1. להגדיל את כמות העבודה / לקוחות
2. לשפר את תזרים המזומנים

את החלק הראשון, בתחום שלך אולי קל יחסית להשיג, כי את לא צריכה לצאת בקמפיין שיווקי נרחב ויקר, מספיק לכתוב מייל לכל המכרים, חברים, משפחה, (רשתות חברתיות אם את חברה בכאלה) - שבו את כותבת את העיסוק שלך ושתשמחי לקבל הפניייה ללקוחות פוטנציאליים.
וכמובן - בכל מקום שאת נמצאת, לספר ולדבר על מה שאת עושה ועל כך שאת מחפשת להתרחב.
בנוסף, אפשר לאתר 10 גופים שלדעתך יכולים להיות לקוחות שמספקים עבודה שוטפת - , לאתר את האחראי על סחירת העורכים הלשוניים ולהציע את שירותייך.

החלק השני : צריך לבדוק האם הבעיה היא בתזרים של העסק או בהתנהלות הכלכלית של הבית, אצל עצמאיים לעתים הדברים מתבלבלים.
מבחינה עסקית - צרך לבדוק אם ניתן לחסוך בהוצאות של העסק, לא אמורות להיות לך יותר מדי בעצם. לפעמים אפשר לחסוך בדברים שוטפים כמו הנהלת חשבונות (האם את עושה לבד?)
בנוסף, ייתכן שאת מעודכנת וייתכן שלא - ישנו חוק חדש שמקל עליך - היום אין לדרוש ממך להוציא חשבונית ולשלם מע"מ לפני שקיבלת את התשלום. זה עוזר מאד בתזרים המזומנים כאשר ישנו תשלום של שוטף + ... תתעדכני אצל רואה החשבון שלך.

המון הצלחה ושפע
טלי

talycoach

New member
תיקון טעות

אופסי, אני צריכה ללמוד לעשות הגהה לפני פרסום. התכוונתי האחראי על בחירת העורכים...

למעלה