עצה לשמירת האהבה וההתלהבות-

• פותח הנושא jesic
  • פורסם בתאריך

jesic

New member
עצה לשמירת האהבה וההתלהבות-

שמירת נידה. אני לא דתיה , אבל בחתונתנו שמעתי לעצת הרבנית, שבשבועיים מתחילת המחזור לא לגעת בבעלי ולא לקיים יחסים. בהתחלה היה ממש קשה, לא לגעת ולא לנשק, ובעלי הוא אדם אנטי דת, כך שממש היה קשה לשכנע אותו (כמובן שכל זה אמור להיות בהסכמת 2 הצדדים, אחרת זה יוצר מתחים), אבל השתדלתי בסיום שבועיים, להפוך את הערב לרומנטי, אור נרות וכו, כך שזה ממש מחזק את ההתלהבות ואהבה, ומעורר אותה. ממומלץ בחום.

פלסטיק

New member
יש כאלה שזה גרם להם להתלהבות אחרת

נמאס להם מתירוץ כזה לדחייה אז הם פשוט הלכו למאהבת (זה מותר לפי הדת אם המאהבת לא נשואה). דרך אגב גם שולחן ערוך נתן דעתו על הבעייתיות ויש לו אפילו מתכונים לכמויות, הוא מבדיל בין תלמידי חכמים רוכבי גמלים רוכבי חמורים וכאלה שסתם עובדים בעיר. סתם מתוך עניין, אתם גם עובדים לפי המתכון הזה? זאת אומרת אם בעלך רוכב על גמל אז פעם בשבוע ואם עובד בעיר אז פעם ביומיים? ועוד פתרון לפי שולחן ערוך, אם אדם נזקק (ואישתו לא נותנת לו) אז כתוב שילבש שחורים וילך לאישה זונה בעיר זרה. 1. האם הרבנית סיפרה לך גם על הפתרונות הנוספים? האם הם נראים לך? מה מבטיח שהמסלול יהיה רק מסלול נהדר של זוג יונים? 2. מדוע יש כל כך הרבה לובשי שחורים בירושלים ובבני ברק? 3. למה תמיד כל מיני מסיונרים מחזירים בתשובה הולכים לאנשים בשעת חולשתם? האם לדעתם עד כדי כך היהדות חלשה שלא מסוגלת להתמודד עם אדם שאיננו במצוקה? יום טוב לכולם

שאלה לרבי פלסטיק.../images/Emo32.gif

הסליחה מראש, למי שיכול למצוא עצמו נפגע מאמירות ציניות, סרקסטיות, מרושעות ועוכרות ישראל נא לדלג למשבצת הבאה. רבי פלסטיק הנכבד, היות והפגנת בקיאות תורתית יוצאת דופן במחוזותנו. יש לי קושיה, מה יעשה אדם שכבר לובש שחורים אבל אינו רוכב על גמל ,אשתו עובדת בעיר זרה, ובאופן אישי מעדיפה רוכבי חמורים. האם עליו לפנות למאהבת לא נשואה המותרת לו, או שילך לאישה זונה בעיר. ומה לגבי מי שמקבל דמי אבטלה מהיותו רוכב גמלים תואר שני עם שלש שנות וותק? מה דינו? ואני לא ממשיכה! אבל התשובה לשאלה שלך מופיעה בהתחלה. יש נטיה למסיונרים מכל דת מין ועדה לפנות לאנשים במצוקות ,ככה עשו הנוצרים המסיונרים בראשית שנות השישים בארץ והעבירו ילדים ללמודים נוצריים, כי היה בהם ארוחת צהרים, יום למודים ארוך, ומערכת זולה בצורה ניכרת מול ה"חנוך הממלכתי חובה חינם (כמו שקרוי ח.ח.ח. או בקיצור חה חה חה) . ולי זה מזכיר מיסיונרים אחרים.... וכן,אנשים במצוקה, הם אנשים מבולבלים לעיתים, אנשים שמה שהיה בטוח להם מתערער מתחת לרגליהם, ולכן פונים לקבלת כל תמיכה אפשרית. חלקה יכולה להיות במסגרת הארי קרישנה או כתות מיסטיות (מתאים מאד למתבגרים למשל) או פניה לאמונה דתית . וכל התשובה הארוכה אוף טופיק לחלוטין.

פלסטיק

New member
אפשר לשלב ולחסוך

אני לא זכאי לתואר רבי, אפילו לא תלמיד חכם, בקושי תלמיד ומי שעלול להפגע ממעט סראזם מוזמן לסגור את ההודעה ולא להמשיך לקרא לכן אין לראות בדברי פסק הלכה אבל הגיונית בסיטואציה שהעלת נראה לי שאני הייתי נוהג כך בתור רוכב גמלים תואר שני מובטל הייתי חותם בלישכת אקדמאים עולה על הגמל הפרטי לוקח את האישה החוקית ברכיבה למלון פאר בעיר זרה ומקיים המצווה הראשונה (אלא אם זה בשבועיים האסורים). תאמרי לי את, מי שקבע שרוכב גמלים צריך לקיים המצווה פעם בחודש לא תיאם עם מי שאמר שצריך לחתום בלשכה פעם בשבוע? נראה לך הגיוני? לגבי המקרה הראשון זה הקל ביותר, יעלה על החמור וילך לאישתו שנמצאת ממילא בעיר הזרה, והיה ואישתו נמצאת בשבועיים האסורים יסור נא אל המאהבת. דרך אגב, חרם דרבנו גרשום כבר נגמר, אבל נשמע לי שאותו רוכב חמורים יש לו מספיק צרות עם אישה אחת, לא הייתי ממליץ לו להנשא עם עוד אחת. מתחיל למצוא בעיני הג´וב של הרב עובדיה, והאתגר שנתת לי הוא יותר מעניין מזה שהוא קיבל, זוית רצויה לחיטוט באף ביום שבת, אבל אני חושב שזה לא מתאים לפורום זוגיות במחשב ולכן אני פורש מהמשרה הזו כאן. הכל היה רק כדי לתת חיוך ובכוונה טובה ואם מישהו נפגע אני מתנצל בריאות טובה לכולנו

ואולי רוכבי גמלים וחמורים משל הם?

לפחות על פי חוקים ממדינות הלכה איסלמיות או אפילו בחלק ממדינות ארה"ב יש התייחסות מפורשת ל"רכיבה" על בעלי חיים.

jesic

New member
אני לא חושבת שחתונה זה שעת מצוקה

וההיפך הוא הנכון, ההרגשה שהכל בשליטה.

jesic

New member
וואו, אתם באמת לא נורמלים.. סה"כ

אני רואה שהרבה מכם יש להם בעיות בזוגיות (יש כאלה לפי התשובות שאני מבינה למה), וזה עצה שקצת מעבר לדת,שבועיים ההפסקה : הרי כשאישה במחזור זה ממילא לא נעים לאף אחד, ושבוע נוסף שיהיה זמן לאישה להתארגן ולחזור לעצמה, שהרי במהלך המחזור יש תופעות לוואי, כגון חצ´קונים, או השמנה באזור מסוים, כך שהשבוע הנוסף מחזיר את הבטחון, והכי חשוב, גורם לגעגועים עזים והרצון להיות שוב חבוקים, והיחסי מין קצת יותר בתאווה ובחשק, שהרי מן הסתם אתם אלה שנשואים מספר רב של שנים יודעים שזה נשחק. אז במקום להעלות הערות ציניות וקשורות לדת, שזה באמת מפגר מצידכם להשמיע, כי כאן זה לא לפי כל כללי הדת, אלא לפי ניסיון של אנשים ולקיחת החלק הטוב שמעניין הנידה, ללא כל הברכות והשטויות, אתם נתפסים לאנטי, ואנטי דת, ועם אנשים שהגישה שלהם היא אנטי קשה מאוד להסתדר, ואתם יודעים מה עוד? בוודאי גם לא כייף להיות עם אנשים כאלה. תחשבו על זה.

jesic

New member
והיה לך כייף

עם כל הדם אח"כ? אם כן, אז תהנה..

jesic

New member
שעור בעברית

נידה, אישה בתקופת המחזור. מי דיבר על שאר הזמן בכלל?

אנחנו דווקא נורמאליים.... רק חושבים

שאיש הישר בעיניו -יעשה....ומי שחרמנית דווקא בעת נידה (אווו, יש המון כאלה), ומרגישה נוח עם זה - שתחגוג. ומי שלא - שתתנזר. איש-איש כדרכו...אני לא חושבת שיש פה "אנטי-דת", כדברייך. לצערנו, דווקא ההיפך הוא הנכון, והכפייה הדתית, באשר היא, חוגגת במדינה !!! (האם יכולת להינשא לבחיר ליבך כדת משה וישראל בלי איזה שטיפת-מוח ´קטנה´ מרבנית, שאת משכורתה אני, ואחרים פה, משלמים ?!) אז - אין לי שום דבר כנגד הדת.... יש לי הרבה כנגד הדתיים שמנסים לכפות עליי דיניהם.... בלי שהם עושים, קודם כל, חשבון נפש לעצמם. מכבדת את דעתך ורצונך ובחירתך כיצד לנהוג בביתך. כבדי את רצוני ודעתי - השונים מאוד-מאוד מעמדתך.

jesic

New member
מעולם לא הערתי שאני לא מכבדת את

דעותייך ורצונותיך. אם תחזרי להודעה הראשונה שלי, תגלי שכתבתי, מומלץ בחום. פשוט כולכם התנפלתם על העניין הדתי במקום להבין שזו המלצה מאנשים שמקיימים זאת. אז כמובן שזכותך לקבלה או שלא. אבל מכאן ועד לכפיה, יש דרך ארוכה, את לא חושבת???

פלסטיק

New member
תשובה לנחמדה שקראה לי מפגר

או אולי קראת לאחותו? אולי שנינו זכינו? את מבינה, לי את יכולה לקרא ככה משום שאני לא בעלך ואין לי אפילו שום סיבה לכעוס. אני אפילו לא צריך שבועיים עכשיו הפרדה ממך לפני שאני עונה לך. שאלתי אותך כמה שאלות והתשובה שלך זה לענות לי שאני מפגר. יש לך בעיה במתן תשובה לעניין? את צריכה להבין שמה שמתאים לך לא תמיד מתאים לאחרים. אם אישה במחזור אסור לתת לה יד? נישוק? היא צריכה להתארגן בשביל זה? לא מדובר על מין, אני חושב שזוג חילוני שהחצי הנשי שבו צריך להתארגן שבועיים לליטוף על היד נמצא בבעיה חמורה. מאיפה הנוסחה של שבועיים? אם זה טוב לך לכולם זה צריך להיות טוב? אולי אחרים רוצים פחות? אולי יותר? את כל כך חכמה שדעתם של אנשים אחרים איננה נחשבת? אולי הרבנית כזו חכמה? בואי אני אגלה לך סוד, כשאוהבים גם שעתיים זה געגועים, כשלא אוהבים גם חצי שנה זה בסדר. זה לא נקרא געגועים אלא מכסימום מיוחמים. עוד משהו שכדאי שתשימי לב, את קוראת לדת שטויות. יש אנשים שעלולים להפגע מזה. אנחנו לא אנטי דת או בעד דת, אנחנו עושים מה שטוב ונעים לנו כל עוד אנחנו לא פוגעים באחרים. בתור אדם שכל הזמן מנסה לפגוע (מפגר, שטויות), את לא מרשה לעצמך להעלב טיפה יותר מידי? כל סיגנון הכתיבה שלך חרדי, תבקשי מחילוני/ חוזר בתשובה שיעבור על הטקסט שלך קודם כדי שפעם הבאה שאת מציגה את עצמך כחילונית אולי גם נאמין. דרך אגב, תביטי בשולחן ערוך בסדר נשים. כל מה שכתבתי נכון ומדוייק. שיהיה לכולנו יום טוב

סולו

New member
קצת עובדות

אז ככה כל הכבוד לפלסטיק וזיו - נהניתי עד מאד מתשובותיכם האחרונות. ובנוסף, קצת עובדות ללא שמץ של ציניות - 1) לנשים רבות יש יותר חשק דווקא בזמן מחזור (למה ? מן הסתם הורמונים). 2) גם להרבה הגברים אין בעיה עם זה. 3) ניתן להמנע מלכלוך בקלות מדהימה (אם תרצי לברר איך את מוזמנת לשאול). 4) אם לזוגות מסויימים "שבועיים חופש" עושים טוב - שיבושם להם. ישנם אנשים ששלושה ימי "חופש" יוצרים אצלם כבר עצבנות ומתח - ולכן אין להם שום סיבה להתנזרות. תעשו חיים!!

עכשיו קצת יותר ברצינות, jesic

אנשים בפורום שיתפו מהרגשותיהם, לבטיהם ופחדיהם. לפעמים גם מתקוותיהם ומתחושות שלהם בתהליכים העוברים עליהם. שיתוף כזה הביא לתגובות מעומק הלב, ללא טיפת ציניות. לפעמים גם ביקורת, אבל תמיד ברוח חברית ותומכת. אין נוסחאות מדעיות, מיסטיות או דתיות שמונעות בעיות או מביאות פיתרונות אוטומטיים. יש זוגות דתיים שמתגרשים גם אם שמרו על כל ההלכות. הגעת ופרסמת בפורום הזה דוקא. אני מנחש שאת די צעירה. השאלה שלי, ואני שואל בכנות, למה דוקא לכאן? אולי את מתלבטת בזוגיות שלך ומחפשת פיתרונות שלא מצאת אצל הרבנית? אולי התחלת בעצה כי עוד לא נפתחת לבטא את מה שבאמת מטריד אותך? הפורום מספק תמיכה וכתף לכל מי שמעיז להפתח ולהתחבר למשתתפים בו. כל אחד מנקודת השקפתו, כל אחד מהמקום הרגשי בו הוא נמצא כעת. אני מבקש להתנצל אם נפגעת מתגובות שלי שבעצם לא הופנו אלייך באופן אישי אלא אל תופעה של "תשובה" אלוהית, רבנית או מיסטית שאיננה מחזירה את האדם לעשות את חשבון הנפש שלו עם עצמו אלא מסיטה את מרכז הכובד לכיוון של אותה "אמת אלוהית". את מוזמנת לשתף ולהתלבט כאן בכל המטריד את מנוחתך ואני משוכנע שאם תבטאי את אשר על ליבך, התגובות שתקבלי יהיו גם הן מלב העונים לך.

למעלה