עצה לחבר

עצה לחבר

בשעת צרה חבל לבזבז מאמץ על ניתוח הסיבות לצער אי אפשר לחזור לאחור שום קסם לא יוכל לשנות את מה שקרה אין טעם להאשים כשאתה מוטרד מאוד שכנע את עצמך להתרכז בהנאות קטנות בהווה תן לעצמך זמן להחלים חכה בשקט ברברית

sidi

New member
נכון מאוד

אבל: 1. האם רובנו מסוגלים לעשות זאת בפועל? 2. האם לא כדאי בכל זאת לנתח את הסיבות שגרמו לצער כדי שפעם הבאה נדע להמנע מהם? (כמובן כשאפשר להימנע אני לא מדבר על סיבות שלא תלויות בנו). אני פותח כאן דיון

משיבה על פי דעתי האישית

1. יתכן ולא כולנו מסוגלים להתמודד מול בעיה ולומר אני יכול לעבור הלאה מבלי להתרפק עליה ולעורר רחמים מן הסובבים אותנו יש אנשים שמאוד אוהבים להתבוסס במר מזלם ואפילו טורחים לשתף את הסביבה הקרובה אליהם בצרותיהם אבל בנינו למי אין צרות? 2. תמיד טוב לנתח דברים בצורה אובייקטית וסובייקטית כדי להמנע אבל כמו שציינת יש דברים שלא תלויים בנו לכן חשוב לדעת לעשות הפרדה בין הדברים שיש לנו שליטה עליהם לבין דברים שהם חלק ממציאות מסויימת 3. לדעתי בכל מצב תמיד אבל תמיד חשוב והכרחי לדעת שיש גם טוב שהחיים לא רק שליליים ולא רק קשים ואנחנו יכולים להפיק הנאות מדברים פשוטים כמו למשל חיבוק או חיוך של ילד מילה טובה מהבוס חיבוק של אוהב הכי חשוב זה לראות את חצי הכוס המלאה כך החיים נהיים נסבלים ואפילו יפים 4. גם אחרי דבר טוב וגם ובפרט אחרי דבר רע אני חושבת שצריך לתת לנשמה להחלים לה להסתגל לכן כדי לחכות קצת לפני שפועלים להפנים את הדברים לעבד אותם ורק אז לפעול פתוח לדיון ולחילוקי דעות ברברית

למעלה