עצה לגבי לימודים

רוני231

New member
עצה לגבי לימודים

שלום לכולם, שמי רוני ואני קורא נחבא בפורום. החלטתי לצוץ לרגע ולשאול את דעתכם לגבי מה עלי לעשות. * אני בן 24, מתעסק במחשבים ובפיתוח תוכנה מגיל מאוד מוקדם (סביבות כיתה ג'). * בצבא שירתתי ביחידה טכנולוגית מסווגת בתפקידי פיתוח תוכנה שונים, התעסקתי בשלל טכנולוגיות וצברתי ניסיון רב. * כיום אני עובד בחברה מוכרת וגדולה מאוד כראש צוות של 4 אנשים ומתעסק באספקטים ההנדסיים של תוצרי הצוות (ארכיטקטורה, עיצוב וגם פיתוח). *תחום ההתמחות שלי הוא בעיצוב. יש לי ניסיון תעסוקתי של בערך 4 שנים ב.net ועוד ניסיון בcom, mfc, c++, delphi ושלל טכנולוגיות נשכחות אחרות. * אני מרוויח משכורת סבירה ביותר - כ-19 + רכב + כל ההטבות המקובלות. * השכלה תיכונית. אני עומד בפני שאלת הלימודים הגבוהים בתחום הנדסת תוכנה. בפני מספר אופציות: 1. לא ללמוד. להישאר עם השכלה תיכונית ולא להתקדם בסולם הניהולי. 2. להתחיל ללמוד בשנה הבאה. לא לעבוד תוך כדי. לסיים תואר תוך 4 שנים. 3. להתחיל ללמוד בשנה הבאה, להוריד 50% משרה ולעבור למשרת סטודנט. לסיים תואר תוך 4 שנים. 4. להתחיל ללמוד בשנה הבאה, להוריד 20% משרה ולמרוח את התואר במשך הרבה שנים. (6-8?) 5. להתחיל לעשות קורסים באו"פ כבר עכשיו (בתקווה שאוכל להוציא פטור מכל מיני קורסים שאת החומר הנלמד בהם אני יודע) ולבחור אחת מן האופציות 2-4. יש לציין שאני מכלכל את עצמי, ויהיה לי קשה לא לעבוד במשך התואר ( מבחינת העו"ש ומבחינת ירידת ערך עקב התנתקות מהטכנולוגיה ). מה הייתם ממליצים לי לעשות? תודה רבה, רוני.

shmil79

New member
הייתי ממליץ לך

לעבור ל 50% משרה. ככה באמת כמו שציינת תמשיך לצבור ניסיון ומצד שני תוכל לעשות את התואר.

הוליסטי

New member
או"פ

או ללכת על תואר ניהולי בלימודי ערב (במכללה כזאת או אחרת). בטל !!! את אפשרות 1 (ולדעתי גם את 2). יש לי חבר שמקבל מימון מהחברה בה הוא עובד (מלא אם אני לא טועה) ללימודי מנהל עסקים ברופין. אתה יכול לנסות גם את הדרך הזאת. אין שום בעיה "למרוח" לימודי תואר כל עוד אתה עובד ומתקדם בשוק בעזרת הניסיון.

vinney

Well-known member
תוך 4 שנים תסיים את התואר עם משרה

מלאה גם. אני עשיתי את זה ב4.5 שנים בלי שום ידע מוקדם, אם הידע שאתה אומר שיש לך - אין שום סיבה שלא תצליח לעשות את זה (באו"פ כמובן).

למעלה